• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika w Polsce

Status
Zamknięty.

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
wszystkie ubezpieczalnie maja ten sam przepis
musisz przerejestrowac w ciagu 30 dni
i wyobraz sobie ze jest juz system
ktory pokaze czy miales juz wykupione ubezpieczenie na ten okres
nawet policja moze sprawdzic czy masz ubezpieczenie czy nie bez sprawdzania dokumentow

Melo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wloc
Czy zero komplikacji , oznacza że można jeździć cały rok?
Bo ja własnie ubezpieczylem w Axa , ale się okazało ,że ubezp. niby na rok jest wydrukowane , ale jest 30 dni na przerejestrowanie.... Ja nie zamierzam kierownicy przekładać , więc wypowiedzą mi umowę , za 30 dni... Ale , że było sporo taniej niz w Liberty ;) różnica prawie 100 zł to wziąłem , jak się skończy i dostanę zwrot składki , to przejde chyba do Liberty :) . Tylko pytanie ile moge jeżdzić u nich i jak zapytaja gdzie jest kierownica to co napisać...?
Pozdrawiam.
A patrzyłeś na ubezpieczenie online przez pzu tam jest możliwość ubezpieczenia samochodu z kierownica po prawej stronie https://www.pzuonline.pl/kalkulator

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
No nie patrzyłem , ale z tego co wiem to nie da rady. W PZU można na 30 dni wykupić tzw ,,graniczne", czy ,,miesięczne" ubezpieczenie - koszt ok 100 zl .
Do <Melo> : jesli nie wziąłeś jeszcze ubezp. w Mbanku , to jak będziesz robił kalkulacje składki , to tak jak ktoś napisał wyżej , podaj że masz 60 procent zniżki , nikt tego nie sprawdzi , chyba ze przydzwonisz w coś , to wtedy bedą chcieli od Ciebie , zebyś im pokazał , ze masz te 8 lat bezszkodowe :D , czego oczywiście Tobie nie życzę :)

Melo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wloc
No nie patrzylem , ale z tego co wiem to nie da rady. W PZU można na 30 dni wykupić koszt ok 100 zl .
Do <Melo> : jesli nie wziąłes jeszcze ubezp w Mbanku , to jak bedziesz robił kalkulacje składki , to tak jak ktoś napisał wyżej , podaj że masz 60 procent zniżki , nikt tego nie sprawdzi , chyba ze przydzwonisz w coś , to wtedy bedą chcieli od Ciebie , zebyś im pokazał , ze masz te 8 lat bezszkodowe :D , czego oczywiście Tobie nie życzę :)
No tylko że z moim wiekiem to troche nie realne mieć 8 lat zniżek :D
I te ubezpieczenie graniczne można wykupić tylko 1 raz chyba że znasz jakiś myk który można ominać np spisać umowe z kumplem i niech on idzie ubezpieczyć ?

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
hehe , nie koniecznie spróbuj wpisać , jak przejdzie to przejdzie , wypełniasz przez neta , nikt Cie nie zje :)
A zakładajac , że od 11 roku zycia rodzice ubezpieczali na Ciebie przyczepkę taka zwykłą, płacąc aż do teraz , to jesteś w stanie wyrobić sobie te 8 lat bezszkodowej jazdy :) hehe , więc spróbuj w formularzu... :) Wiem ,że niektórzy tak robili , żeby przejąć zniżki później :)

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
teraz juz sie tak nie da
juz nie przechodza znizki z przyczepki ani np motorowera dziadka

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
A to sory ;) , ale ja i tak podaje , że mam 60 procent zniżek i podejrzewam ,że nie tylko ja tak robię .... :) Bo taka prawda jest , że jak sam wyliczasz składkę , to zalatwiasz to przez internet wszystko , to kto ma wziąźć od Ciebie zaśw o zniżkach , jak z nikim nawet nie rozmawiasz o tym. Dlatego przechodza zniżki , jakie podajesz w ubezp. typu Direct .

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
W Liberty Direct kupując ubezpieczenie on-line NIKT NIE PYTA o to gdzie jest kierownica. Powtarzam to po raz 10. Nie dzwońcie i nie pytajcie tylko trzeba kupić on-line

Dlatego przechodza zniżki , jakie podajesz w ubezp. typu Direct .

Dokładnie

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
nie pytaja ale spytaja jak bedziesz mial wypadek
wtedy skasuja ta roznice jak nie udowodnisz ze masz prawo do znizek

a jezdzic mozna tyle samo jak w kazdej innej ubezpieczalni
masz 30 dni na przerejstrowanie auta
to sa ogolne przepisy ubezpieczalni w PL
akurat tez mam u nich ubezpieczenie ;)

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
nie pytaja ale spytaja jak bedziesz mial wypadek

Tak też wcześniej napisałem

wtedy skasuja ta roznice jak nie udowodnisz ze masz prawo do znizek

Przy szkodzie z własnej winny, mając ubezpieczenie na rok w np. Liberty na anglika nie zarejestrowanego w Polsce tylko w Anglii, będziesz miał poważne konsekwencje. Po pierwsze nie wypłacą poszkodowanemu odszkodowania itp itd. Polskie ubezpieczenia ( oprócz 30 dniowych ) na auta zarejestrowane w anglii to jedna wielka ściema. W gruncie rzeczy to tylko podkładka w razie kontroli drogowej. No ale cóż.

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
Ok dzięki Panowie bardzo za info. No to powiedzcie mi jak osoby takie jak ja, mogą jezdzić autem po Polsce , gdy jest zarejestrowany w Uk.? :) Bo przecież śmiga dość sporo po Polsce... Co lataja od ubezpieczalni do ubezpieczalni , co miesiąc i tak na okragło czy jeżdzą bez ważnego ubezpieczenia legalnego? Niech ktoś się wypowie w końcu , jak można jeździć anglikiem z kierą po prawej stronie w Polsce , ale legalnie powiedzmy rok?
Z góry dzięki.
I skoro w Liberty , też tylko można 30 dni jeździć, to bardziej się opłaca w Axa , dziś wykupiłem , różnica prawie 100 zeta w stosunku do Liberty , bo jest promocja i dostaje się dodatkowe 25 zniżki... Tylko nie wiem ,co dalej , do Liberty i tak w kółko , tak? ;)

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
malo o tym jest juz na forum napisane
poczytaj i wyciagnij wnioski
nie stac na normalne auto ze tak kombinujesz ??
albo na przekladke i normalne zarejestrowanie auta ??
sory ale smiech mnie ogarnia jak czytam takich kombinatorow

mozna jezdzic legalnie
na angielskim ubezpieczeniu-wiadomo ze tanie nie jest
angielskim przegladzie-co rok bedziesz pomykal na przeglad do UK ??
oplaconym road taxie -nastepne 1000 zlociszy do wydania
to najtansza opcja bo mozna i 475 funtow za rok zaplacic
http://www.direct.gov.uk/en/motoring/owningavehicle/howtotaxyourvehicle/dg_10012524
oczywiscie tylko autem zarejestrowanym na wlasciciela w UK
oplaca sie ??
chyba nie

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Niech ktoś się wypowie w końcu , jak można jeździć anglikiem z kierą po prawej stronie w Polsce , ale legalnie powiedzmy rok?

Kolega G4WLAK już się wypowiedział i tak wygląda sytuacja.

Temat już jest męczący, i wszystko zostało powiedziane.

Pozdro

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
Hmmm..

:mad:

malo o tym jest juz na forum napisane
poczytaj i wyciagnij wnioski
nie stac na normalne auto ze tak kombinujesz ??
albo na przekladke i normalne zarejestrowanie auta ??
sory ale smiech mnie ogarnia jak czytam takich kombinatorow

mozna jezdzic legalnie
na angielskim ubezpieczeniu-wiadomo ze tanie nie jest
angielskim przegladzie-co rok bedziesz pomykal na przeglad do UK ??
oplaconym road taxie -nastepne 1000 zlociszy do wydania
to najtansza opcja bo mozna i 475 funtow za rok zaplacic
http://www.direct.gov.uk/en/motoring/owningavehicle/howtotaxyourvehicle/dg_10012524
oczywiscie tylko autem zarejestrowanym na wlasciciela w UK
oplaca sie ??
chyba nie

Po pierwsze kolego , to nie Twój interes czy mnie stać czy nie , rozumiemy się?
Po drugie , po to jest forum , zeby dopytać ,kto pyta nie błądzi , a każdy mówi co innego dlatego pytam.
Po trzecie , jeśli Cie śmieszy to ,że kombinuje , to mnie śmieszy Twoje myślenie ,że lubisz wydać kasę w błoto... Dla mnie jest to głupota , no ale Ty możesz mieć inne zdanie.

A teraz jak jesteś taki ciekawy , po co zadałem te wcześniejsze pytania na forum to Ci powiem i bedzięsz wiedział po co kombinuje , choć nie musiałbym sie tłumaczyć , akurat Tobie , ale zdenerwowała mnie Twoja gadka.
Otóż , nie chce i nie zamierzam przekładać kiery , bo za nie długo wracam do Uk , być moze za dwa , trzy miechy. Dlatego temat , na który tu piszemy , jest o ubezp. w Polsce anglika ,wiec pytam jakie są opcje.
Nikt nie wskazał , lub nie pochwalił się jak on to robi najtańszym kosztem , bo naprawde , to że trzeba przełożyć kierownice i mieć polski przegląd i wtedy możemy ubezp. w Polsce , to naprawde jak z Ksieżyca nie spadłem , wiem o tym , ale pytam jak robią to inni , skoro tak dużo jezdzi anglików u nas... No ale od Ciebie tego sie nie dowiem , bo Ciebie to bardzo bawi , jestem kombinatorem wg Ciebie, pewnie jestem, ale ja autem bede jezdził góra rok czasu i to w tym czasie trasy pare razy Anglia- Polska , wiec grzecznie zapytałem . A państwo Polskie , rypie nas na kasę na kązdym kroku , ma nas w głebokim poważaniu i nic nie robi , zeby nam ulatwic sprawy z anglikami , wiec wybacz ,ale ja nie bedę szedł grzecznie zarejestrowac auta w PL i wpychał kasy darmozjadom z Sejmu. Jesli Ty uwazasz ze tak nalezy, Twoja sprawa , nie bronie Ci tego. Mi sie dobrze jezdzi z kiera po prawej i nie bede przekładał ,tylko bede kombinowal , tak zeby mało zapłacić za ubezp. i mieć frajde , że ode mnie nie zarobią osły z ulicy Wiejskiej!
Tyle w temacie.
Pozdrawiam.

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
nie rozsmieszaj mnie
kombinujesz jak kon pod gore zeby nie placic zeby nie przerabiac itd itp
sam sobie opinie wystawiasz wlasnie cwaniaka i kombinatora

jak robia inni ??
wlasnie tak jak ty chcesz czyli nielegalnie poruszaja sie tymi autami
a za to to bym za jaja wieszal i dragiem obijal
wjedzie taki w auto
ktore jest dla nas albo srodkiem do pracy albo droga zabawka i co ??
i Gwno
ubezpieczalnia nie wyplaci kasy bo ma do tego prawo
gosc kasy nie ma bo bida az piszczy
wiec nie ma jak sciagnac i jestesmy w czarnej D

jedz lepiej do UK pracowac moze w koncu kupisz sobie normalne auto
i bedzie cie stac na ubezpieczenie na normalnych ukladach

wlasnie przez takich jak ty wrocilem do Polski
bydlo sie w UK zrobilo

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
G4WLAK - hamuj się chłopcze trochę. Czemu wróciłeś z Anglii nikogo nie obchodzi. Jesteś męczący ze swoim wymądrzaniem się. Poza tym musisz być konkretnie zarobiony jak takie bzdety piszesz w postach.
Muszę nawet znajomych popytać z Piaseczna czy jakiegoś Rockefellera znają z okolic.

Po co się udzielasz na forum skoro nic nie wnosisz.

Co do odszkodowania - to zawsze się dostanie - Z UFG ( Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny )

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
a wiesz ile trwa procedura uzyskania kasy z UFG ??
ciagnie sie nawet latami
chcialbys czekac tyle na zrobienie swojego auta ??
bo ja nie
i nie mow do mnie chlopcze nie mam 18 lat
co do zarobienia to nie wiem do czego pijesz kolego
pisze co mysle o takich cwaniakach
mam do tego pelne prawo i nikt mi tego nie zabroni
wiec nie pisz mi tu o pisaniu bzdetow i wymadrzaniu

fakt wrocilem do polski z takich a nie innych powodow
nie zarobilem tam milionow bo nie po to tam pojechalem
cel byl zgola inny ale nie wyszedl (dlaczego to juz nie twoj interes ze tak powiem)

nie jeczalem po powrocie jak tu kombinowac zeby jezdzic autem z UK
bez przerabiania i przekretami z ubezpieczalniami
po prostu je przerobilem i zarejestrowalem
jak ktos pisze ze nabijam kase tym na gorze to chyba jest lekko postrzelony

jak sie meczysz czytaniem moich postow
to moze ich nie czytaj
bo sa dla ciebie za trudne do zrozumienia

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
czyzbys mial ograniczony zasob slow ??