• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie anglika w Polsce

Status
Zamknięty.

gaaad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
angole chca odemnie 6500funtow za rok ubezpieczenie :( co moge zrobic zeby jezdzic po UK z tanim ubezpieczeniem?

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
masz znizki w PL ??
jak tak to sa honorowane w UK
jak nie masz to kup auto z mniejszym silnikiem
zaplacisz mniej za ubezpieczenie

btw mieszkasz tam i nie stac na ubezpieczenie ???
dziwne
ja nie mialem z tym problemow
ba mialem trzy samochody w tym samym czasie
mojej zony
moj prywatny
i vana do pracy
jakos dawalem rade

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
btw mieszkasz tam i nie stac na ubezpieczenie ???
dziwne
ja nie mialem z tym problemow
ba mialem trzy samochody w tym samym czasie
mojej zony
moj prywatny
i vana do pracy
jakos dawalem rade

No to Ty byłeś zajebisty gościu, ja nie mogę...Co popchnęło Cię do powrotu do Polski ??
To jest FORUM chłopie i ktoś prosi o radę, a nie Twoje pier...ne mądrości kim ty tam nie byłeś i jaki nie byłeś bogaty, bo jaka prawda jest wszyscy wiemy.

Rzygać się chce czytając takie brednie..

Co do ubezpieczenia to ma wpływ wiek kierowcy, pojemność auta itp itd . Może albo zniżki z Polski, albo inne auto w UK.

Pozdrawiam

gaaad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Ja rozumiem jak wyliczane jest ubezpieczenie, i ze mniejszy silnik = tansze oc itp. 6500 oni chca odemnie za samo third part insurance na pasata 2003r 1,9tdi 130km. Ja mam 24 lata i 4 lata prawko i nie mam znizek. Mam rodzine w szkocji i chyba zdecyduje sie kupic auto na kuzyna i zeby mnie tylko dopisal do OC, bedzie taniej. A co do mojego majatku to jasne, moge zaplacic 2000 funtow za pasata i 6500 na ubezpieczenie, ale po hu*? Wolalbym wykombinowac tanie oc i kupic tuarega za 6000ł. Niewiem co w tym dziwnego...

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
co mnie pchnelo ??
najazd idiotow po otwarciu granic jak Polska weszla do UE
nie napisalem ze bylem bogaty
posiadanie dwoch osobowek i vana w UK nie jest niczym nazdwyczajnym
gdybym byl bogaty jak twierdzisz
to bym nie jezdzil vanem do pracy tylko limuzyna
pracujac jak normalmy czlowiek mozna w UK zyc na odpowiednim poziomie
mnie wrecz smieszy kombinatorstwo jak wyzej
co zrobic zeby nie placic w UK ubezpieczenia
6500 to pewnie wyliczenie dla kierowcy ponizej 25 roku zycia
i do tego chec pokazania sie w jakiejs lepszej furze z duzym silnikiem
czyli zastaw sie i pokaz sie jaki to jestem kozak i czym ja jezdze

zenada i tyle

co do ubezpieczenia to wiecej rzeczy ma wplyw na kwotekoncowa
jedna z nich jest miejsce zamieszkania
jak jest w wysokiej grupie ryzyka to leci do gory
wersja auta tez winduje wycene
przyklad
normalny golf jest w grupie powiedzmy 10
a golf GTI mimo ze ma taki sam silnik juz w 18
do tego wiek ponizej 25 i pozamiatane

gaad te wyliczenie skladki
to z jednej ubezpiczalni czy sprawdzales kilka ??
na necie sprawdzales czy u agenta ??
ja szukalem najtanszych na confused .com
albo na wyszukiwarce ubezpieczen na stronie autotrader.co.uk
wiem ze teraz wywindowali strasznie ubezpieczenia
ale 6500 to przesada
mi tyle wyszlo za skyline (20 grupa ubezpieczeniowa)
bez znizek (ladnych pare lat temu)
dopisanie Ciebie do polisy kuzyna tez podniesie jego cene
z powodu Twojego wieku
masz dziweczyne albo zone ??
na nia policz skladke
mozna sie zdziwic o ile kobiety maja taniej

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
na polskie blachy się przerzuć, wyjazd do pl przekladka itp nie wyniesie cię wiecej niż 2 tys , jakbym miał tyle placic to bym się nie zastanawiał, kogo stac 6.5 k na ubezpieczenie paranoja, chyba że 0 ci się dodało to inna kwestia, przecierz to tylko passat za roczne ubezpieczenie 2 bym takie kupił i przełożył

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
to nie jest wyjscie
jezdzic na polskich tablicach w UK
pisalismy juz co i jak sie dzieje

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
a co powiesz mi że Ty byś jeżdził za taką kasę ?
kupi mniejsze auto itp to do ilu zbije cene do 4 tys ?swoją drogą gdzie Ty szukałeś tego że takie ceny z kosmosu
nie pamietam co pisalismy na temat polskich blach ale opini jest na ten temat co najmniej tyle co takich aut jeżdzi po UK

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
polskie tablice w UK IRL to ryzyko
kumpel dostal nakaz wywozu auta z terenu UK
albo kara 2000 funi i zabieraja auto
wybral pierwsza opcje

kolega nie ma znizek i ma kijowy wiek
na to nic nie poradzimy
(na znizki jeszcze jest sposob ;) )
ja na szczescie od poczatku mialem najwieksze znizki do 70 % za bezszkodowa jazde
pierwsze auto wyliczyli mi na 1800 po znizkach wyszko niecale 500

niestety jak sie chce jezdzic trzeba placic
anglicy nie maja wyjscia i albo placa albo nie
nie musze chyba pisac co robia za brak ubezpieczenia z autem i ile wynosi kara

Melo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wloc
Panowie może ktoś napisać gdzie znajdują się ubezpieczenia 30 dniowe na pewno PZU, Uniqa gdzieś jeszcze ?

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
Panowie może ktoś napisać gdzie znajdują się ubezpieczenia 30 dniowe na pewno PZU, Uniqa gdzieś jeszcze ?

Witam! Tak sa jeszcze inne... :)
Możesz 30 dni jezdzić , ale potem ubezpieczyciel może wypowiedzieć Ci umowę , jak nie przerejestrujesz auta na polskie tablice w :

-Mbanku- osobiście polecam , bo najtaniej - mi wyszło 44 zł na miesiąc , mając 60 % zniżki! ;) ( trzeba tylko mieć u nich konto) . Ja nie przerejestrowałem auta i wypowiedzieli po miesiacu umowę ... ale polisa OC przychodzi zawarta na rok czasu... :) Jeśli potrzebujesz podkładki dla policji , to jest to najtańsza opcja , bo polisa przychodzi na rok czasu , tak jak napisałem , a Ciebie wyjdzie to ok 50 zł... za ,,papierek". Tylko ,że miej świadomość , że jak będziesz miał kolizje , po tych 30 dniach i ubezpieczyciel wypowie Ci umowe ubezpieczenia na piśmie, to ten ,,papierek " jest nic nie wart i Cie nie chroni! Pamiętaj o tym. Ale jak chcesz się powozić tanim kosztem furą z kiera po prawej to styka , takie coś ! :D Tylko w nic nie uderz w tym czasie ;)
- Alianz tez na caly rok , ale możesz legalnie jeździć 30 dni , to czas na przerejestrowanie auta
- PTU - jw.
- PZM- jw.
- podobno kiedyś w HDI
- Axa Direct i Liberty Direct - sprawa wyglada tak , że owszem ubezpieczysz angola , ale żeby to zrobić , musisz skłamać w formularzu ,że auto ma kierownice po lewej stronie. Nikt tego nie mówił wcześniej , ale tak niestety to wygląda , jak zaznaczysz , ze auto ma kierownice po prawej stronie to nie pójdzie. ( przynajmniej w moim formularzu -auto Volvo S60 T5 250 KM ).
Jedna uwaga : ALIANZ , PTU , PZM , AXA I LIBERTY chcą za cały rok ( mozesz na dwie raty ewentualnie) i wychodzi dość drogo , a w Mbanku mozesz placić miesiecznie też majac polise na cały rok, czyli od razu pobiorą Ci te ok 50 zł , potem jak nie przerejstrujesz to wypowiedzą Ci umowę i takim sposobem masz najtańsze ubezpieczenie w Mbanku na 30 dni ;)

Mam nadzieje , że te informacje się komuś przydadzą , jeśli ktoś ma inne informacje jak można normalnie ubezpieczyć angola , to proszę o podzielenie sie nimi ze mną na forum lub na priv . Będę wdzięczny bardzo.
Pozdrawiam wszystkich jeżdzących z kierą po prawej! :D

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
W Liberty Direct - podczas wypełniania formularzu on-line NIE MA pytania odnośnie kierownicy, więc nic się nie kłamie.

lisekexeter

Anglikomaniak
Punktów
10
Miasto
WML
ja jak kupilem w PL passata od goscia to mial go w HDI ubezpieczonego na rok na nr VIN

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
ale w AXA i link4 jest o ile pamietam
dlatego u nich nie kupilem bo wyskoczyl jakis glupi komunikat i oddzwonili ze nie ubezpieczaja
dopiero w liberty sie udalo

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
tak ??a ten zapis ??

Jakie samochody ubezpieczamy w PZUonline:
  • zarejestrowane w Polsce
to juz przekresla ubezpieczenie przed przekladka
bo jak ma byc zarejestrowany

faktycznie przy wypelnianiu jest opcja ze sprowadzony z kierownica po prawej
skladke wyliczylo
ale czy da sie zakupic to juz nie bede probowal
dalej moze dopiero wyjsc zapytanie o rejestracje w PL

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Jeszcze raz polecam Liberty Direct - zero komplikacji - można nawet wpisać 60 % zniżek mimo że się ich nie ma - sprawdzają dopiero przy szkodzie z własnej winy.

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
Jeszcze raz polecam Liberty Direct - zero komplikacji - można nawet wpisać 60 % zniżek mimo że się ich nie ma - sprawdzają dopiero przy szkodzie z własnej winy.

Czy zero komplikacji , oznacza że można jeździć cały rok?
Bo ja własnie ubezpieczylem w Axa , ale się okazało ,że ubezp. niby na rok jest wydrukowane , ale jest 30 dni na przerejestrowanie.... Ja nie zamierzam kierownicy przekładać , więc wypowiedzą mi umowę , za 30 dni... Ale , że było sporo taniej niz w Liberty ;) różnica prawie 100 zł to wziąłem , jak się skończy i dostanę zwrot składki , to przejde chyba do Liberty :) . Tylko pytanie ile moge jeżdzić u nich i jak zapytaja gdzie jest kierownica to co napisać...?
Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom