• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Transporter z Anglii

choody

Nowy
Punktów
0
Miasto
Zielona Góra
Witam
Zamierzam kupić VW Transportera z GB
Zadzwoniłem do właściciela który przemailował mi dokumenty:
Otóż takie:
Registration Certificate V5C (ksero)
Jakiś brązowy wycinekV5C/4(oryginał)
Oraz
Certificate of destruction z logiem DVLA
i teraz moje pytanie, bo jak dobrze rozumiem Ten certyfikat to jest dokument z złomowania pojazdu na terenie GB. To czy w takim razie jestem w stanie go zarejestrować w Polsce?
Oczywiści umowa spisana z Anglikiem nie z gościem z Polski

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
jezeli masz V5c i umowe kupna(ew.sam piszesz) to wszysto jest ok
jezeli pojad jest w UK zezlomowny a Ty masz V5c i chcesz go w PL zarejestrowac to nie bedziesz mial problemu, nikt nie sprawdza,czy sprowadzony pojazd byl zezlomowany zagranica czy nie
ale jezeli masz tylko ksero V5c a pojazd jest zezlomowany w UK to nie dostaniesz V5c i nie zarejestrujesz

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
tak jak napisane jesli masz oryginal v5c to zarejestrujesz, ale jesli np wybrałbys sie takim autem do uk , i nie daj boze spowodowal wypadek to chyba byłbyś w nieciekawej sytuacji.
Kiedys slyszalem ze komus zabrali auto na polskicg tablicach we francji i zezlomowali bo we francjii figurowal jako zezlomowany .

choody

Nowy
Punktów
0
Miasto
Zielona Góra
Gość mi przesłał zdjęcie oryginału
Ale ten dowód ma tylko dwie strony A4, brakuje mu tych karteczek wyrywanych
Wrzucę ten skan :

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
te karteczki wyrwane sa Tobie do niczego w PL potrzebne, to co masz to jest wlasniwy dow rejestracyjny
chociaz niektore urzedasy nie wiedza do czego to jest i jak brakuje to na wszelki wypadek odmawiaja i mowia,ze sa potrzebne
wal smialo do WK i jak sie upra to idz w zaparte,ze to oderwane jest niepotrzebne,

Do góry Bottom