• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

TAX?????

przemo27

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wągrowiec
Witam wszystkich....Kupiłem samochód w którym niema taxu chciałbym teraz go zabrać do polski,samochód ma nowy mot i wykupiłem ubezbieczenie na 14 dni ale niewiem co zrobic z tym taxem czy idzie przejechac bez tego prosze o poradę z gory dziekuje...

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Przejechać idzie . bez problemu. Z tym, że jak Cie złapią to masz po ptakach :D . Minimum na ile możesz wykupić tak to 6 miesięcy.
Potem zrobią Tobie zwrot za 5 miesięcy . jak już dojedziesz do kraju .

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Jeśli auto będzie na lawecie to chyba można jechać bez Taxu?

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Na lawecie nie musi mieć nic ... a jak na kołach to musi być komplet .

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Tax wykupujesz na samochód a nie na ubezpieczenie . Idziesz do okienka na poczcie w UK i już masz ta na pół roku . Z tym, żeby go zwrócili musisz mieć V5 na swoje nazwisko .

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
bzdura, nawet na 1 dniowe ubezpieczenie sprzedadzą Ci tax, musi być akurat ważne jak jesteś przy okienku w DVLA

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
jeżeli przyjdziesz z tym ubezpieczeniem jednodniowym , które jest aktualnie ważne i nie jest to wydruk z internetu tylko oryginał z ubezpieczalni do urzędu DVLA bezpośrednio to muszą sprzedać Ci road tax ( podajesz np powód że auto jest na export i aktualnie nie posiada road taxu a na prom musisz jakoś przecierz dojechać ), lub drugi sposób to wykupujesz ubezpieczenie na rok, zaznaczając w nim wszelakie bzdury żeby było jak najtańsze, zaznaczasz że płacisz za nie miesięcznie (pobierają depozyt około 50 funtów w wzwyż, w większości ubezpieczalń zwrotny ), do 3 dni masz papiery z którymi oczywiście wykupisz tax bez najmniejszych problemów również na poczcie, po czym dzwonisz do ubezpieczalni uprzejmie informując ich o rezygnacji z ubezpieczenia ( do 2 tygodni bez najmniejszych problemów ) podając np powód że niestety stała się tragedia i silnik przestał pracować i koszta remontu Cię przerażają bla bla bla, depozyt odzyskiwałem po kilku tygodniach.

pawcio1978

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Polska, Slask
Smarsw:
Za duzo kombinacji z rocznym ubezpieczeniem. I w dodatku musisz miec angielski karte i angielski adres na ktory przyjdzie ubezpieczenie :D

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
no tak jest to sposób dla drobnych handlarzy takich jak ja tutaj, pozostaje więc sposób nr 1, a tu chłopak pytał o 14 dniowe więc tłumacze że jak chce to kupi tax na takie ubezpieczenie ( sprawdzone )

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
smarsw czytasz po angielsku??? daj jakis link ze na jedniodniowe ubezpieczenie wykupie tax a nie swoje teorie. jezeli jest taka mozliwosc to ja sie pisze. tylko podaj jakis link do ubezpieczalni. ja podalem ze nie da rady

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
może jeszcze za rączke zaprowadzić, teorie to ty podajesz chłopaku a ja jaśniej nie potrafie chyba tego opisać jak to trzeba wykonać, przyznaje się nie czytałem tego linka bo po co - każdy ma swoje doświadczenia,nie podam Ci linku bo nie pamiętam już ubezpieczalni , na pewno była to najtańsza :) , nie praktykuje tego sposobu gdyż jest mi nie na rękę bo musiałbym auta na siebie rejestrować żeby ten tax odzyskać , sprzedaje bez taxu i rodakom to nie przeszkadza , szczerze to na auta które jechały do Pl nigdy nie wykupywałem taxu , strata pieniędzy moim zdaniem ( no ale ja mam 40 minut do promu ).

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
to nie drogówka tylko celnicy, nawet jak mi auto rozkręcali nie wymagali żadnych dokumentów

keruza

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olkusz
A ja się pytalem policjanta że jak auto idzie na Export i jedziesz nim w kierunku promu masz dokument zabukowania promu to nie potrzebny jest Tax tylko ważny Mot i ubezpieczenie.

Do góry Bottom