• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

sprzedaz auta co z dvla?nie mam dowodu rejestracyjnego

kami

Nowy
Punktów
0
Miasto
londyn
Witam was bardzo serdecznie!
Sprzedałem swoje auto w Londynie i wiem ze muszę wysłać dokument rejest. do dvla żeby ich poinformować o zmianie właściciela...dokument został w aucie a kupujący to polak-handlarz, który twierdzi ze on sam to z Dvla załatwi...moje pytanie jest takie czy sama umowa kupna-sprzedaży wystarcza żeby pozbyć się odpowiedzialności za auto czy sam muszę interweniować do dvla?nie wiem jak sprawa wygląda jak się sprzedaje osobie autami handlującą...Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki bo nie chce później po sądach chodzić...jak ktoś z was tak już sprzedawał to dajcie proszę znać jak się to skończyło

z góry dziękuje!

kami

Nowy
Punktów
0
Miasto
londyn
Spoko dzięki bo już zawału dostawałem jak mi kumpel nagadał ze nadal jestem właścicielem...
Dzięki za pomoc i miło ze czekałem 2min na odp:)
pozdrawiam!!!

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
ja to zawsze wypełniam ten mały kwitek na nowego właściciela (nie zaszkodzi to w niczym polskiemu handlarzowi gdyż tego wcale nie potrzebuje) , robie ksero z jego podpisem na dole i tyle, masz wtedy wystarczający dowód że sprzedałeś auto - to tak na przyszłość

Do góry Bottom