• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzeciw ws. rejestracji aut z kierownicą po prawej stronie

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Wielkie dzięki kolego lub koleżanko wykorzystam to w mojej dalszej walce dzięki i czekam na forumowiczów którzy chetnie pomogą w szukaniu na terenie Polski samochodów RHD z polskimi blachami.:jupi:

zielus77

Nowy
Punktów
0
Miasto
Ruda śl.
To jak w koncu jest z tymi anglikami z kierownica po prawej stronie mozna je rejestrowac czy nie
w telewizji podali ze tak ze jest jakies orzeczenie sady czy trybunalu wie ktoś coś na ten temat

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
G

Gość

Komuna wszystkim przeszkadzała a teraz demokracja jeszcze bardziej przeszkadza.Ludzie przecież chcieliście zmian.

G

Gość

Dalej o anglikach

przykro takie PUSTE wypowiedzi czytac! oj przykro!!!

Przekazcie temu co to takie bzdury wygaduje - bo raczej sobie z tego sprawy nie zdaje siedzac na d... w tej w-wie zeby wyszedl na miasto! PRZECIEZ TYCH SAMOCHODOW JEZDZI TERAZ PO NASZYM KRAJU TYSIECE!!!! I NIKT SIE NIE ZABIJA!!! czy ktos to nie upadl na glowe?!!? opowiada o jakims lobby! chyba takim LOBBY co na niego naciskA!!!
JAk jakis polglowek usiadzie za kierownica to i tak kogos zabije! nie wazne z ktorej strony bedzie siedzial!!!! CZY NIE TAK!?!?!?!? prosze! litosci!!!!

Słusznie ale czy minister to przeczyta ? gdyby miał odwagę przeczytac zapewne musiałby podac się do dymisji, bo
dbając o bezpieczeństwo powinien pozamykac ulice w Naszym kraju z powou dziur ,bo to dopiero jest zagrożenie ! dalej ministerku do dziela!!!!

G

Gość

ciekawe a a ja mam taka zagatke każde auto z Niemiec można sciagnac i zarejestrować a jak by sciągnac zarejestrowanego anglika na niemieckich blachach czy da sie go zarejestrować w pl wczesniej pisali ze kazde auto mozna zarejestrować na blachach z niemiec to jest chore ja mysle ze ANGLIKIEM jezdzi sie normalnie sam jestem posiadaczem audi A6 C6 2007 i jakos normalnie poruszam sie autem po polskich drogach mam tylko ubezpieczenie z angli,poruszanie sie anglikiem po naszych drogach jest proste kwestia przyzwyczajenia a ze nie mozna ich zarejestrować to tylko przez naszych pojeban*** władców rządu w tej polsce nigdy nie bedzie lepiej to tylko samochody i robią takie problemy MATOŁY I TYLE POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO DODALI KOMENTARZ ;)

P

pikasso

ale po co sie spinac by rejestrowac angliki trzeba potem uwazac na kamery itp. sam mam anglika i to dostawczego mase znajomych z samochodami angielskimi i co? ubezpieczenie placa w polsce lub w niemczech, troche drozej ale jest. przegladow nie robia bo po co nikt tego nie kontroluje bo nie wie jak. policja nie kontroluje bo boja sie ze obcokrajowiec wiec co powiedza a jak juz to nie pytaja sie o nic. osobiscie jezdze angolami po polsce od 2004r. nic mi sie nie dzieje, milaem nie jedna kontrole i co i nic. wazne zeby miec ubezpieczenie reszta gdzies. no i ta bezkarnosc na drogach:D:D:D

camillo8

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wejherowo
ale po co sie spinac by rejestrowac angliki trzeba potem uwazac na kamery itp. sam mam anglika i to dostawczego mase znajomych z samochodami angielskimi i co? ubezpieczenie placa w polsce lub w niemczech, troche drozej ale jest. przegladow nie robia bo po co nikt tego nie kontroluje bo nie wie jak. policja nie kontroluje bo boja sie ze obcokrajowiec wiec co powiedza a jak juz to nie pytaja sie o nic. osobiscie jezdze angolami po polsce od 2004r. nic mi sie nie dzieje, milaem nie jedna kontrole i co i nic. wazne zeby miec ubezpieczenie reszta gdzies. no i ta bezkarnosc na drogach:D:D:D

a jakie ubezpieczenie kupujesz? przejazdowe można wykupić tylko raz...

G

Gość

może jak by wszyscy mieli angliki to by ostrożniej jeździli, właśnie bo by byli do tego zmuszeni przy prawo stronnym ruchu;)
moim zdaniem takie pieprzenie i tłumaczenie że to ze względu na bezpieczeństwo powinien istnieć zakaz rejestracji takich samochodów jest równy temu że w rowerach nie tylko dla dzieci powinny być obowiązkowo dodatkowe kółeczka. tak samo trzeba by było wydawać hajs na te kółeczka jak właśnie na przekładanie kierownicy żeby można było jeździć.

G

Gość

wszystko co powiedzial,to polityka a polityka to u nas bzdura!! Im nie chodz o bezpieczenstwo tylko o pieniadze. Sprowadzic znowu ruskich i wybic cala szlachte!!!!!!

L

lujak1@02.pl

ja tez latam wozami na irl tablicach drugi rok na polskim ubezpieczeniu co miesiac wykupije nowe i tyle a psiarnia nawet nie pyta nawet sa milsi jacys

wawu1972

Nowy
Punktów
0
Miasto
barking uk
pewnie jarmuzewicz nie bedzie sie mogl pogodzicz tym ze przecietny kowalski bedzie jezdzil autem o niebo lepszym niz jego.
frajer i tyle.

G

gosc

jak dla mnie to jedna wielka glupota gdyz nie widze problemu a dla tych baranow co siedza na stolkach i nie wiedza jak jedzic takim autem to jest zagrozenie ruchu odrazu ale jak pijany zaje.... iles ludzi w aucie z lewa strona to nic nie ma kazdy kto jedzi takim autem w pl jezdzi o wiele ostrozniej jak te nasze barany jestem za rejestracja tych aut

G

Gość

to Banda złodziei !!!!!! Robią to co im każą ,,bogacze,, którzy ich tam umieścili !!!!!! To zwykłe pionki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
NIE DLA REJESTRACJI ANGLIKÓW W POLSCE !! STANOWCZE NIE ! Jak zginie właściciel to trudno + ale nie chce zeby małolat co przesiadł się z CC w gazie zrobił krzywdę komuś na drodze.

Ludzie pomyślcie trochę....... Zresztą co tu prosić..kupujcie angliki i latajcie z kierą po prawej. Będzie git i fajowo mieć w końcu Vectre C a nie CC '95.

Żenada. Nie rejestrują bo wiedzą co się będzie działo. W Niemczech można rejestrować ale takich aut jest niewiele.

Ach... Szkoda gadać

aro06

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
warszawa
w niemczech jest to rejestracja chwilowa tzw. przejazdowa a nie na stałe... no i poza tym maja do tego drogi w przeciwieństwie do polski.

Szaki

Nowy
Punktów
0
Miasto
Daleko
Polska jest narodem który nie dorósł do takich przepisów.Łatwo sobie wyobrazić co by się działo gdyby można było rejestrować auta z ruchu lewostronnego.Pełno oszczędnych by się znalazło co za podobna kasę kupią auto o kilka lat młodsze.Większe zagrożenie na drogach itd, bo takim autem gorzej się jeździ

P

pila255

anglik

Prędzej czy później Polska będzie musiała rejestrować angielskie auta inaczej zapłaci kolosalne kary.Jeździłem polskim autem w Anglii 3lata 0 wypadków czy stłuczek.Teraz do Polski przyjeżdżam na urlop anglikiem przemierzając całą Europę nie miałem żadnego problemu podczas wyprzedzania.Zakupiłem lusterko krugozor, które pozwala mi wyprzedzać inne auta bez ryzyka wychylania się.Jeśli Polska zdecyduje się na rejestracje anglików powinna nakazać zakup i montaż takich lusterek. Jeśli nikt nie jeździł angielskim autem niech nie wypisuje bzdur,że jeździ się inaczej bo tak samo się jeździ problem jest tylko z wyprzedzaniem,ale dzięki lusterku ten problem znika.Podaje link do strony gdzie można takie lusterka nabyć http://krugozor.pl/

Do góry Bottom