• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzeciw ws. rejestracji aut z kierownicą po prawej stronie

G

Gość

przykro takie PUSTE wypowiedzi czytac! oj przykro!!!

Przekazcie temu co to takie bzdury wygaduje - bo raczej sobie z tego sprawy nie zdaje siedzac na d... w tej w-wie zeby wyszedl na miasto! PRZECIEZ TYCH SAMOCHODOW JEZDZI TERAZ PO NASZYM KRAJU TYSIECE!!!! I NIKT SIE NIE ZABIJA!!! czy ktos to nie upadl na glowe?!!? opowiada o jakims lobby! chyba takim LOBBY co na niego naciskA!!!
JAk jakis polglowek usiadzie za kierownica to i tak kogos zabije! nie wazne z ktorej strony bedzie siedzial!!!! CZY NIE TAK!?!?!?!? prosze! litosci!!!!

G

Gość

Wiceminister infrastruktury Tadeusz Jarmuziewicz zapamietajcie! i WIECEJ NIE GLOSUJCIE! NA TAKICH CO CALE POJECIE SWIATA MAJA W MALYM PALUSZKU! - TAK SIE IM WYDAJE!!! popatrzcie do grupy jakich krajow my sie zaliczmy!?!? niech jeszcze dopisza ... Polska i ZACHODNIA SOMALIA!!! bo przez takich malo inteligentnych ludzi --- poprostu sie wstydzimy.... wstydzimy ze jestesmy z Polski... pozdrawiam! takich co maja bardzo malych szarych komorek rowniez!!!

Bo podobno KAZDY GLUPI MA SWOJ ROZUM! - tak!? haha

spederek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Poprostu Żal !! Kto tego czlowieka wybral wiceministrem? Skoro on o niczym nie ma pojecia !! Mam nadzieje ze sprawa trafi do Trybunalu Konstytucyjnego a ten wiceminister zajmie sie czym innym niz infrastruktura bo o niej nie ma zielonego pojecia !! Czytalem jeszcze na innej stronie ze polska argumentuje ze u nas sa gorsze drogi niz w niemczech to po co dzis Komorowski podpisal nowe przepisy ktore podnosza predkosci na autostradach i ekspresowkach i uzasadnil to tym ze sa w bardzo dobrym stanie !! Oto artykul http://www.motofakty.pl/artykul/zmiany_w_przepisach_zatwierdzone.html

G

Gość

To co w końcu jest mi potrzebne do zarejestrowania wybranego angola .Powiedzmy że jest ono na allegro ma dokument V5C i ważne MOT co dalej.. może ktoś to jasno i precyzyjnie???

S

sebxxx

Kolego co pytasz o rejestrację auta "anglika" z allegro. więc V5C, umowa kupno-sprzedaż najlepiej po polsku i angielsku nawet jak od Polaka kupiłeś (WK w takim Jastrzębiu Zdroju nadal nie przyjmuje do wiadomości, że w Anglii można kupić auto od Polaka i wymaga 2 języcznej lub tłumaczonej umowy) MOT do niczego ci się nie przyda w PL musisz auto "przełożyć" i zrobić przegląd tzw. "0" A i o mało bym zapomniał dodać iż musisz załatwić sprawy w skarbówce i U. Celnym

ALL_TECH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
KrK
"W Polsce można zarejestrować przywieziony z zagranicy samochód z kierownicą z prawej strony, tylko trzeba go dostosować - przenieść kierownicę, pedały, zmienić deskę rozdzielczą - tłumaczył Jarmuziewicz. "Trzeba parę złotych włożyć, żeby tym samochodem jeździć" - dodał."

HIT SEZONU !!!

Mozna?? Tylko trzeba sie nachodzic, nakombinowac, dac w lape to wtedy mozna... Co wojewodztwo to inna interpretacja przepisow. Dlaczego jasno i zwiezle nie nakarze sie rejestracji samochodow po przerobce?? Szroty z niemiec z wstawianymi cwiartkami (w najlepszej opcji), nie potrzebuja opinii rzeczoznawcy, szroty z niemiec bez problemu mozna rejestrowac w kazdym wydziale komunikacji, pytam dlaczego skoro nie mozna poruszac sie samochodem z kierownica po prawej stronie ten sam wiceminister nie ograniczy do minimum problemow z rejestracja samochodow przystosowanych do naszego ruchu?? Skoro tak bardzo obawia sie nasz PSEUDO wiceminister infrastruktury o bezpieczenstwo obywateli to moze powinien zostac ministrem zdrowia!

Podsumowujac, juz za kilka dni mozna spodziewac sie opadow sniegu, niektorzy na nie czekaja mniej, inni bardziej, ja zyjac w naszym pieknym kraju nie musze, bo nie lepie balwanow ze sniegu, BO JEDEN BALWAN W URZEDZIE JUZ WYSTARCZY!

G

Gość

Co za bzdury ten minister pie#oli

1.A w niemczech dróg jednopasmowych nie ma ?

2.Czyja to wina że w Polsce nie ma autostrad, a jak sa to najdroższe w europie ?

3.Ale anglikiem zarejstrowanym na wyspach moża jeździc, i zagrozenia nie ma .

Chory kraj , chorzy ludzie ..............

G

Gość

Co sie dziwic, przeciez daleko mentalnoscia od bialorusinow, ruskich itd. nasza paka nie odbiega. A jeden podstawowy cel naszym urzedasom od pokolen przyswiecal: jakby tu tym dupkom na dole zycie umilic.
A tu przeciez juz 21lat od upadku komuny minelo! I zapewne nastepnych 21 minie, a zascianek jak jest tak pozostanie.
Czolem

G

Gość

Witam! Przeglądałem tak z ciekawości allegro i proszę co znalazłem
http://allegro.pl/daimler-oryginalny-anglik-zarejestrowany-w-polsce-i1341147387.html
Nasze Polskie tablice i ba, nawet nie zabytkowe tylko najnormalniejsze białe!!! Jak to możliwe? Przecież nie można legalnie mieć takich tablic i kierownicy z prawej strony! Dla jasności jestem jak najbardziej za legalną rejestracją rhd w Polsce i takie właśnie przypadki jak ten z ogłoszenia mnie dobijają. Wniosek można tylko trzeba mieć znajomości, przykre to strasznie.

Punktów
0
Miasto
UK
Widzę ze nikt tutaj nie jezdził autem z kierownica po prawej stronie. w Niemczech i calej europie zachodniej takimi samochodami da rade sie poruszać ale w Polsce to juz jest koszmar. Kazdy manewr wyprzedzania jest bardzo ryzykowny, wręcz niemożliwy bez osoby która siedzi obok i mowi czy wolne czy nie!! Jestem zwolennikiem zakazu rejestracji rhd w Polsce!!

gumis

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Przeworsk
www.kolumny.prv.pl
oj jezdzili , jezdzili wiec nie pitol bzdur, trzeba byc ostroznym i tyle czasami poczekac, wczoraj w moim miasteczku 18 tys mieszkancow , widzialem 3 angliki - blachy angielskie , dlaczego oni moga poruszac sie po drogach a nie mozna zarejstrowac moze trzeba ich zawracac na granicy ?? !!

M

m-h

RHD na polskich drogach - TAK
i do tego zmiany w KRD co do dokumentów - powinno byc tak jak w UK - 7 dni na okazanie w komisariacie, a nie posrane mandaty.

gumis

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Przeworsk
www.kolumny.prv.pl
tu nie przejdzie ale co sie dziwic telewizja ciagle pokazuje ta sama opcje czyli lewactwo , banda czworga ma sie dobrze , PO PSL PIS SLD niczym sie w sprawach gospodarczych nie roznia
moga wymieniac prezesow co tydzien , no moze cos tam wrzeszcza ale przy korycie zachowuja sie tak samo .

Widziałes jakas powazna debate o gospodarce ciagle tylko o gejach, lesbijkach krzyzach itp .

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Z tym tokiem myślenia oddaj się do dyspozycji premiera na pewno będziesz niedługo zastępował grabarczyka.

Widzę ze nikt tutaj nie jezdził autem z kierownica po prawej stronie. w Niemczech i calej europie zachodniej takimi samochodami da rade sie poruszać ale w Polsce to juz jest koszmar. Kazdy manewr wyprzedzania jest bardzo ryzykowny, wręcz niemożliwy bez osoby która siedzi obok i mowi czy wolne czy nie!! Jestem zwolennikiem zakazu rejestracji rhd w Polsce!!

---------- Dodano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Macie rację banda czworga jak obraduje w sejmie to się kłócą ale jak idą do sejmowego wódkopoju to śmieją się z ludzi którzy ich oglądali w TV.Komorowski chwali sie naszymi drogami w świecie że są najlepsze i podnosi prędkość a jamułkowicz robi mu koło dupy i mówi że nie ma dróg bo grabarczyk zwinął asfalt paranoja podpierdzielają się sami i to jest władza? Od 21-lat wciskają nam ciemnotę i dalej chcą z nas robić ciemniaków.Jest dużo samochodów RHD zarejestrowanych w Polsce.Kłamstwem jest że nie rejestrują trzeba tylko dać w łapę urzedasowi tyle co za przekładkę żebyś nie miał tańszego auta niż w Polsce.Wszyscy piszecie świetne uwagi i dobrze że robicie z tych politycznych matołów właśnie matołów.W mojej decyzji od sługi(ministra) mam napisane czarno na białym że nie dostanę zgody bo w 2009 roku już wydał za dużo zezwoleń.Sami się wkopują podpierdzielają etc.Złośliwcy polityczni jak oni śmią się nazywać materiałem posolidarnościowym to są tylko przechrzty polityczne które muszą utrudnić życie obywatelowi a potem się z tego śmieją jak popiją w sejmowym wódkopoju.Podkładanie belek pod nogi obywateli w taki sposób to dyskryminacja i podłość władzy.Nie ma kategorycznego zakazu rejestracji pojazdów RHD bo ministerstwo musi zaciągać opini teoretycznych z jakiś instytucji naukowych i innych co jest robieniem z naukowców debili bo nie można stosować prawa opartego na tylko teoriach to jest przekręt nikogo sie nie pytali o opinię wciskają kit jak zwykle.Wątpię żeby ktoś kto nie używał w życiu samochodu RHD mógł cokolwiek powiedzieć na ten temat więc to tylko kaprys to jakby ktoś nie pilotował samolotu a opiniował pilotów.Więc to jest dowód na to że wymienione przez jamułkowicza instytucje nie opiniowały tego tematu on po prostu kłamie i wciska kit społeczeństwu taka komunistyczna propaganda przeciwko rejestracji naszych angliczków wstyd i hańba podajcie się matoły do dymisji to może trochę wstydu zachowacie.

---------- Dodano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

No i są w dupie jeden drugiemu przeczy sami się mylą i w ogóle nie są zorientowani w temacie czyli nie rejestrować angliczków bo nie ma dróg ale podnosić prędkość bo są drogi znalazły się cud nad Wisłą grabarczyk rozwinął asfalt.:banan:

Poprostu Żal !! Kto tego czlowieka wybral wiceministrem? Skoro on o niczym nie ma pojecia !! Mam nadzieje ze sprawa trafi do Trybunalu Konstytucyjnego a ten wiceminister zajmie sie czym innym niz infrastruktura bo o niej nie ma zielonego pojecia !! Czytalem jeszcze na innej stronie ze polska argumentuje ze u nas sa gorsze drogi niz w niemczech to po co dzis Komorowski podpisal nowe przepisy ktore podnosza predkosci na autostradach i ekspresowkach i uzasadnil to tym ze sa w bardzo dobrym stanie !! Oto artykul http://www.motofakty.pl/artykul/zmiany_w_przepisach_zatwierdzone.html

G

Gość

w polsce jak zawsze musi byc jakis problem , po prostu barany z rzadu jeszcze nie wymyslili jak mogli by na tym zarobic
nie sadze zeby ludzie po wejsciu ustawy zaczeli kupowac auta z angli ktore nigdy nie beda tak dobre jak auta z kierownica po lewej stronie w kraju gdzie panuje ruch lewo strony,sam mieszkam od 6 lat w angli i wlasnie teraz jestem na urlopie w polsce autem angielskim autem oczywiscie da sie jezdzic po polskich drogach trzeba troszke bardziej uwazac szczegolnie przy wyprzedaniu na drodze jednokierunkowej al ogolnie jest git.
jebaka systemu pl

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Tok nie myślenia tych debili z niby rzadu przechodzi ludzkie pojęcie idąc ich tokiem rozumowania bo nie jest to myslenie udowodnię że długopis jest narzędziem niebezpiecznym bo jak urzędas uśnie nad biurkiem to sobie oko wybije i zakazałbym używania długopisów.
Idąc dalej pewnie wprowadzą przepis że nie można sprowadzić do Polski z zagranicy zezowatej narzeczonej która ma prawego zeza każą jej wyprostować oczy albo skręcić na lewą stronę tępaki kto rzadzi tym krajem banda chłoptasiów bez honoru pierwszych czterech z góry to historycy i o czym tu mówić ale nawet na historii sie nie znają debile.tusek dziś w sejmie krzyczał na osłów w sprawie grabarza polskiej infrastruktury jakby on był jego kochankiem zazdrośnik że mu z drużyny wywalą ledwo skrzydłowego.Jezeli chodzi o lobbing to przypuszczam że był ktoś w ministerstwie z teczką w której miał argumenty przeciwka rejestracji RHD i mógł to być jakiś przedstawiciel dilerów albo warsztatów perzekładkowych bo nikt tak głupio nie argumentowałby zakazu rejestracji RHD jak to debilne ministerstwo. Z takimi debilnymi argumentami ogłaszanymi na całą Polskę musieli wziąć niezłą kase.Kto by za darmo pierdzielił takie głupoty.Pamiętacie był taki program rozrywkowy Monthy Pytona pt;" Ministerstwo dziwnych kroków" to to ministerstwo na tym filmie jest mądrzejsze od tego naszego debilnego betonu.kupa debilnych urzedasów robiącuych na złość społeczeństwu młodzi ludzie uczcie się języków i wyjeżdżajcie z tego debilnego kraju w którym nawet emerytury się nie doczekacie bo was POwcy okradną.:lece::t3:

---------- Dodano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Mam w dupie bandę czworga nienawidzę ich złodziei nie jestem za żadną pieprzoną partią jestem za normalnym życiem w normalnym kraju ale o normalności można tylko pomarzyć przy takich ministerstwach.W Polsce jest chyba tylko 9-ciu mocno zainteresowanych rejestracją RHD którzy przeszli ciernistą drogą urzędasów i upolitycznionych zawisłych sądów więc nie dziwcie się że to tak ciężko idzie ja pisałem już dawno na różnych forach o tym żeby wszyscy zainteresowani czy w kraju czy za granicą pisali wnioski o rejestracje RHD jakbyśmy tych debili zasypali pismami może nie wygrzebali by się z pod nich i musieli by zarejestrować wszystkim ale my Polacy nie jesteśmy solidarni i pozwalamy sobie na to żeby nas je...ali.Ja ostatnio przegrałem w sądzie WSA po wygranej kasacji w NSA czekam tylko na uzasadnienie w mojej sprawie czym ten polityczny zawisły sąd umotywował i odrzucił moją skargę na decyzję tego debila ministra grabarza.
Upokorzony obywatel musi pisać do tego debila od autostrad o zezwolenie na odstępstwo warunków technicznych czyli w demokratycznym niby kraju musimy prosić jaśnie pana debila o zgodę na rejestracje RHD nie ma przepisu kategorycznie zabraniającego rejestracji RHD więc niezgodne z prawem jest wymuszanie na obywatelu upokorzenia POjeby POlityczne chcą nas postawić w pozycji klęczącej sukinsyny a my na to pozwalamy gdzie są Polacy ich waleczność gdzieś zginęła.
Dziękuje koledze za tego Daimlera i proszę o więcej dowodów na to ze można w Polsce rejestrować RHD z góry dziękuje za wkład w walkę z debilami Politycznymi.:wack:

Do góry Bottom