• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sorn + Fotoradar w Polsce = Kara od DVLA ??

Axel

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kielce
Mam auto zarejestrowane na siebie w Anglii. Auto ma ważny MOT oraz ubezpieczenie ale na początku marca kończy mi się Road Tax i tu jest moje pytanie czy jeżeli zgłoszę SORN i fotoradar zrobi mi zdjęcie w Polsce to czy DVLA nie nałoży mi kary za poruszanie się takim autem? Chodzi mi o to czy DVLA tylko wysyła do polski informacje o właścicielu pojazdu, aby nasza policja mogła sporządzić mandata czy sprawdzają oprócz tego dla swoich potrzeb ważność tax-u itp. ?

Polunio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Sorki za odgrzebanie tematu ale nic w tym temacie sie nie zmieniło? Dziś pstrykneli mi fote w Pl a jechałem anglikiem i ciekawy jestem czy będą jakieś konsekwencje?

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
mi tez zrobili fotke w polsce juz 2 miesiace temu i jeszcze nic do UK nie przyszlo.

piotrek.

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Łódź - PL / UK
Koledzy - jedną z zalet jeżdżenia anglikiem w polsce jest to że można do woli pstrykać sobie zdjęcia za pomocą fotoradarów. Mam kogoś w drogówce i mi powiedział że takie fotki idą od razu do kosza. Wiec bez obaw.

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
Koledzy - jedną z zalet jeżdżenia anglikiem w polsce jest to że można do woli pstrykać sobie zdjęcia za pomocą fotoradarów. Mam kogoś w drogówce i mi powiedział że takie fotki idą od razu do kosza. Wiec bez obaw.
:) Od teraz jestem przeciwny rejestracji anglików, w tej chwili policja sie nie czepia anglików , miałem kilka kontroi i nikt mnie nigdy nie pytał od kiedy auto w polsce czy akcyza zaplacona itd itp. a jak wprowadza rejestracje angoli to wtedy drogówka zacznie scigać wszystkich na angielskich blachach tak jak teraz scigaja tych holendrów i na niemieckich zjazdówkach i wtedy nie bedzie sie juz tak swobodnie jezdzic anglikami jak teraz.

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Powiem CI Marcin, że mam podobnie co do kwestii kontroli policyjnych. Kilka już razy pierwsze pytanie pana w niebieskim było czy ja jestem właścicielem auta. Po tym jak usłyszą, że tak i zobaczą dowód już nawet nie pytają o ubezpieczenie czy MOT. Ogólnie to podobają mi się te kontrole w angliku. Ps. Jakiś czas temu trzepali chłopaki tylko toyoty i hondy (taką akcje mieli w związku z kradzieżami tych aut w mazowieckim). Pół godziny sprawdzali moje dokumenty auta w swojej "bazie". Mam teorię, że i tak nic nie ustalili... policjant powiedział, że gdyby nie ta akcja to by sobie i mi głowy nie zawracał jak zobaczył, że auto jest zarejestrowane na mnie. Śmiesznie było...:)

Do góry Bottom