Kolego sam sobie zaprzeczasz, w innym poście piszesz że w UK trzeba mieć MOT, Tax i ubezpieczenie bo pierwsza lepsza policja skieruje Ci auto na złom (w sumie to jest prawda). Wynika z tego że w polskim MOTem który jest wart tyle co nic, wjedziesz do do UK i już Dover masz przechlapane. Daj mi jakiś przepis który mówi że autem z zagranicznym MOTem możesz jeździć po UK (nawet na czas powrotu na wyspy). Pokaż który angielski ubezpieczyciel akceptuje przegląd z zagranicy. I co?
Na koniec prosimy o jedno - sam jeździj sobie nawet z przeglądem z Afganistanu, jednak nie udzielaj takich złotych rad na forum bo ktoś narobi sobie przez Ciebie sporych problemów.
Pozdrawiam
Nie mowimy tutaj o sytuacji, w ktorej jezdzisz bez TAXu, MOTu czy ubezpieczenia w UK tylko w Polsce, tak? W Polsce nie potrzebny Ci TAX a po MOT nie musisz jezdzic do UK tylko robisz go w Polsce. Zrozumiales? Jesli chcesz tym autem wracac do czy jezdzic w UK to juz inna sprawa ale takiego tematu nie poruszalismy, zgadza sie? Dobrze, czy w takim razie wytlumaczyc Ci co i jak trzeba zrobic gdybys chcial nim jednak pojechac do UK czy nie musze bo nikt o to nie pytal? Moze lepiej zalozyc osobny watek bo to zupelnie inny temat niz opisywany tutaj przez nas.
Jesli sam angielskim samochodem zarejestrowanym w UK, ktorym poruszasz sie w Polsce (tak jak ja mam tam jedno z aut) jezdzisz na przeglody do UK raz do roku to powodzenia. Twoja sprawa. Ja tylko pisze, ze nie musisz tego robic jesli auto zostaje w Polsce. Jesli Twoim zdaniem bardziej legalne jest zalatwianie lewego przegladu bez auta to tym bardziej brak mi slow.
A tak na marginesie to powiedz mi co by sie Twoim zdaniem stalo z Twoim autem gdyby sytuacja losowa zmusila Cie do pozostania za granica dluzej niz planowales (obojetnie gdzie) i skonczylby Ci sie przeglad? Porzucilbys auto? Laweta? Jechalbys bez przegladu? Skoro prawo w takiej sytuacji pozwala na zrobienie przegladu w Polsce to ja z tego korzystam. Ty jak chcesz to jezdzij nawet do wspomnianego Afganistanu. Powodzenia.
Co do ubezpieczalni to akurat nie wiem jak to wyglada bo nigdy zadna mnie nie pytala o MOT ale byc moze maja to w systemie a w razie wypadku myslisz, ze legalnie zrobiony za granica MOT bylby niewazny? Z reszta pytanie retoryczne bo Twoim zdaniem przeciez nie ma mozliwosci zrobienia takiego MOT legalnie a ja go robie i twierdze ze jest inaczej.