• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Octavia II 2004

krzysiekkk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Witam

Przekładam sobie taką skodę i mam problem z elektrycznymi szybami oraz lusterkami. Instalacje przerabiałem w ten sposób że odwróciłem ja całą z prawej na lewą przedłużyłem tylko to co idzie pod maskę. Wiązki z drzwi zamieniłem miejscami wraz z modułami i silniczkami tymczasowo podłączyłem angielskie przełączniki sterowania. Przy próbie podnoszenia szyb nic się nie dzieje. Działa centralny z kluczyka oraz domykanie szyb z kluczyka. Nie działa także sterowanie lusterkami. Po podłączeniu vcdsa pokazuje błąd połączenia z modułem drzwi prawych oraz lewych? Ktoś ma jakiś pomysł co mogłem pomieszać? Gdzie szukać przyczyny. Dodam że wszystko inne działa samochód pali. Proszę o pomoc.

Krzysiek

vtec

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
Stawiam na uwalony sterownik drzwi kierowcy.Miałem podobny problem>wymiana sterownika pomogła.

krzysiekkk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Poradziłem sobie z problemem okazało się że nie stykała kostka w module z przekaźnikami. Mam jeszcze pare pytań w innej sprawie. Auto miałem bez klimy a że w dobrej cenie zdobyłem części postanowiłem założyć klimatyzacja klimatronic z 2008r. Mechanikę mam już zrobioną. Teraz walczę z elektryką mam podłączony panel który się uruchamia vcds wykrywa klimę i niema żadnych błędów. Zastanawiam się jak jest zrealizowane sterowanie wentylatorami chłodnicy z wiązką którą dostałem nie ma żadnych kabli które by szły do went. Druga sprawa to sterowanie ogrzewaniem tylnej szyby jak to jest zrobione w climatronicu. Chociaż został mi jeden przewód który idzie od panelu i nie wiem gdzie go podłączyć to nie pojawia się na nim sygnał po wciśnięciu przycisku od szyby który mógł by sterować przekaźnikiem. Trzecia sprawa to czy da się oszukać czujnik ciśnienia klimy aby sprawdzić czy klima się uruchomi. Nie mam teraz jak pojechać na napełnienie.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
wszystkie dane WENTYLATORY, OGRZEWANIE SZYBY idzie linia CAN
wentylatorami steruje ECU

krzysiekkk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Klima jest 2008 a samochód 2004 i w nim sterowanie ogrzewaniem szyb było na przycisk jak to teraz przerobić? Co z czujnikiem ciśnienia jak go oszukać? Ma ktoś jakiś schemat od klimy dkoąd może iść przewód od panelu mumer wyprowadzenia 12 największa kostka kolor przewodu brązowo czarny.

Do góry Bottom