• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Megane - problem ze stacyjka

daro83

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tokarnia
mam problem ze stacyjką bo nie odbijała mi kiedy zapalałem zaplon i musiałem cofać kluczyk...postanowiłem ja wymienic i kiedy ja rozkręcałem to jest tam coś takiego jak imobilajzer(tak mi powiedziano a wygląda to jak kółko wokół stacyjki z zawiniętymi drucikami mi sie to porozwijało ja to zawinąłem tak jak umiałem i poskładałem)chce kupić teraz nowa stacyjke czy jeżeli założe inna np.zamiennik to będzie mi to wszystko działać tak jak powinno? proszę o pomoc!!!

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
to jest petla indukcyjna immobilizera,zmieniasz stacyjke a plastik z drucikami zostawiasz

daro83

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tokarnia
i co bedzie mi wszystko działało?bo wczoraj też kolega mi powiedział ze to jest połączone jakos z kluczykiem a jak będę miał nowa stacyjke i kluczyk to będzie to działać?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
jak bedziesz mial nowy kluczyk to musisz go dostroic,ale nie mosisz wymieniac całej,wymien stacyjke czy kostke a wkladke zostaw z kluczykiem

daro83

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tokarnia
własnie mam ten problem ze musze wymienić chyba stacyjke bo nie odbija mi po właczeniu zapłonu i kręci dalej dopóki jej nie cofne a nie wiesz może ile będzie kosztowac takie dostrojenie bo jeśli tego nie zrobie to nie odpale auta na nowej stacyjceze ze"starym"imobilajzerem?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
rozbierz stacyjke jak nie odbija to wystarczy wymienić sama spręzynke, możesz też wkladke przelozyc do nowej stacyjki

Do góry Bottom