• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault laguna II sterowanie szybami i zmiana wyświetlanych dzwi na komp.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
dlatego że wiązki drzwiowe zamieniasz stronami

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Wiec majac je i tak wyjete to nie lepiej dolozyc kable i zostawic jak w europie??

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
i tak i nie, dla mnie szybciej wypinować dwa kabelki i tak wymieniasz szkła, ale można zrobić tak jak piszesz

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Porozumienie osiagniete :) a tak na marginesie dzwonilem kiedy do Ciebie o przekladke tej Laguny ale wyszlo ze sam ja zrobilem

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
to super, spoko, gdyby 1 % ludzi dzwoniących miało przyjechać miałbym roboty na 2 lata do przodu, lagunke można ogarnąć samemu i wsumie trzeba żeby coś na niej zarobić
p.s. ale chyba nie powiedziałem ci kosmicznej ceny lub byłem nie miły że nie przyjechałeś co ? :p

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Haha nie jak najbardziej byles rzeczowy i konkretny, w sumie potem padlo na kolege Jaro ze mial mi robic i wszystko bylo ustawiane ale koles od lawety zawalil sprawe a potem juz powstal pomysl ze sam to zrobie i zrobilem w UK. Auto juz w PL, teraz bede rejestrowal i nie jest na handel

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Rysoo ,po zmianie miejscami silniczków i instalacji podnosząc prawą szybę opuszcza się lewa i odwrotnie,jak obracasz przełącznik przednich szyb tyłem do przodu i potem obracasz przyciski wszystko działa poprawnie więc którą kostkę trzeba pinować? co prawda robiłem takie auta kilka lat temu i mogę o czymś nie pamiętać,ale nie przypominam sobie zebym pinował kostki inne niż te przy zamkach drzwi.Podkreślam ze zamieniałem miejscami silniczki i mechanizmy szyb przednich.Czujnik temperatury przekładałem do drugiego lusterka.

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
a kto powie jak zrobić aby lusterka działały po "naszemu"? góra dół i prawo lewo działa prawidłowo tylko zmiana prawe/lewe jest odwrotnie

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
Jaro co z tego ze sie powtarzają jak ten opis jest .... potłuc po prostu po przepinowaniu według wskazówek z forum wszystko sie rozjezdza wiec poprostu zapytałem kto z własnego doswiadczenia powie jak jest ... a tekstami typu wszystko jest na forum powielasz Holipe czy ty myslisz ze ja niewiem ze sa takie tematy i tego nie czytałem czy ty naprawde jestes tak mało inteligentny

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
kolego ja robiłem z wg tego co w linku i jakoś mi działa dobrze a dokładniej wg tego:
Co do lusterek to jeśli masz wersję bez składania to zamieniasz piny: A1 z B2 i A3 z B1. Jeśli masz składane to: 6 z 7 i 8 z 9
Piny we wtyczce są opisane więc nie powinno być problemu

Rygobert

Początkujący
Punktów
0
Odgrzebuje temat. Zrobiłem tak jak było napisane wyżej, tj. pozamieniałem A1 z B3 i A4 z B5. Wszystko działa, lewy przycisk otwiera lewe okno, ale przestał mi działać wyświetlacz z wizualizacją auta (ten mniejszy obok wyświetlacza radia), a w momencie kiedy naciska przycisk opuszczenia okna kierowcy, wyświetla mi się kontrolka, oznajmiająca niezapięte pasy ?!? Co poszło nie tak?

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
A przed pinowaniem było OK?

Rygobert

Początkujący
Punktów
0
Jak najbardziej. Znaczy kontrolka od niezapiętych pasów świeciła się jak pasażer miał niezapięte, a wyświetlacz pokazywał otwarte prawe drzwi gdy otwarte były od kierowcy, ale to chyba normalna przypadłość anglików :)

Rygobert

Początkujący
Punktów
0
Czyli wizyta u speca mnie nie ominie. Jak próbowałem wrócić do ustawień początkowych to nic się nie zmieniło. Zauważyłem też, że nie działa dioda od blokady drzwi, tej przy awaryjnych. Ale sama blokada działa.

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Bo tu nie pinowanie jest problemem, tylko coś jest źle zrobione, najbardziej zadziwia mnie tak kontrolka od pasów przy opuszczaniu szyby

Rygobert

Początkujący
Punktów
0
Co anglik to inna para kaloszy. Widocznie macher, który robił przekładkę nie trzymał się kanonu :)

Do góry Bottom