• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault laguna II lusterka i szyby po przekładce

maciek1630

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Nasielsk
Witam przejżałem nowe forum i niestety nie znalazłem nigdzie jak zmienić piny w przełączniku od lusterek żeby lewy to był lewy a nie na odwrót.
Mianowicie chodzi mi o wersję ze składanymi lusterkami elektrycznie
na starym forum gdzieś to było niestety nie mogę znaleźć:(

w zwykłych lusterkach wystarczy zmienić pin A1 z B2 i A3 z B1

tak samo z szybami 2 impulsowymi z domykaniem szyb z karty też nie mogę znaleźć jakie piny trzeba zmienić.
Pomorzecie?

maciek1630

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Nasielsk
dzisiej próbowałem ogarnąć te lusterka ale niestety nie mam żadnych oznaczeń na kostce i do tego w opisie pisze żeby 6z 7 i 8z 9 za bardzo tego nie rozumiem jak tam są tylko po 5 pinów w rzędzie. chyba że to liczy sie od brzegu do prawej? bo ogólnie jest ich 10 to może by i pasowało dobrze myślę?

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
popatrz uwaznie , napewno znajdziesz cyfry

---------- Dodano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

6 na 7
bialy z szarym
8 na 9
szary z kremowym

cos moze pomoze

maciek1630

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Nasielsk
właśnie to zauwarzyłem i pewnie dlatego mam problem ale popróbuję i moze coś z tego wyjdzie, pozdrawiam:)

vtec

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
Witam
Dzis walkowalem temat lusterek i trafilem na fajny dokument w PDF do którego link podam poniżej.Są tam na stronie 4 rozrysowane 8 i 10 pinowe wtyki do manipulatora lusterek (europejskie oczywiście).
Łatwiej już się nie da, dziś na podstawie tego przepinowałem lusterka w Lagunie w kilka minut.Polecam wszystkim przekładającym ściągnąć i wydrukować stronę 4.

Pozdrawiam

http://www.kmsek.user.icpnet.pl/laguna/dokumenty/lustra_skladane.pdf

Do góry Bottom