• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Laguna I

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
lg606, musisz pisac od razu jakie autko, kazdy myslal ze chodzi o lagune jedynke a tu okazuje sie ze jednak o nowszy model,
wiec, w przekladce dostales dobre wycieraczki, ja zawsze dorabiam jedno mocowanie i robie jeden nowy otwor aby przymocowac mechanizm,

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
pany i panie odswieże temat troche a mianowicie jak przepinowac kostke od lusterek w L1Ph2??

co do przekładki to:
1.co mnie zdziwiło szyby działają jak nalezy nie musiałem ni kombinowac zmieniłem wiazki i tyle działają jak EU .
2. z maglem zrobiłem jak radził drekrobak czyli podałem plus na ten elektromagnes i jest gites działa lżej jak CITY w fiacie .
3.wiązka nie pasuje tak pięknie jak to niektórzy piszą ja musiełem ja przerobic zeby ładnie ułożyła sie w korytku przez co trzeba było troche polutowac jakies 15 kabli

jak skoncze to wkleje fotki dla potomności

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
co do wiazki to ja zawsze ja zaginalem mniej wiecej na wysokosci radia, i ukladalem w korytku we wzmocnieniu pod deske rozdzielcza, bo tam bylo jej miejsce, no i kilka kabelkow do przedluzenia jesli chodzi o wiazke pod deska, natomiast, tak jak wspomnial kriskos997, przy przelacznikach do szyb nic nie ruszamy, nie zamieniamy zadnych pinow i temu podobnych szyby dzialaja poprawnie, jedynie co to mozna zamienic przelaczniki miejscami aby pzrelacznik lewy otwieral lewe okno a prawy prawe,

lato8

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kielce
www.energymotors.pl
Jak to jest z wiązką elektryczną, w angolu idzie po lewym progu guba wiązką z kostką w okolicy tylnego lewego słupka, po zmianie miejscami wiązek na przednich słupkach(i w drzwiach) trzeba przerzucić ta wiązkę tylko, że jest ona za krótka, przedłużacie ją ?

Wiązka ta idzie np. do klapy, do świateł tylnych itp.

lato8

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kielce
www.energymotors.pl
Jak wycentrować / osiwać / wyśrodkować:) maglownice tak aby identyczna liczba obrotów byla w lewo i prawo.

Wystarczy po prostu policzyć ilość obrotów od skrajnego położenia lewego do prawego , podzielić na dwa i odkręcić ta liczbę od skrajnego położenia lewego bądź prawego ? Ustawić zbieżność i finito ?

Pytam bo na maglownicy jest znak Xo .

Slaw3ek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Witam Na forum jestem nowy i mam pytanie . Nie mogę znaleźć nic na temat elektrycznej regulacji świateł przednich w Lagunie I PhII , daje na " 0" światła jadą max w górę daje na " 4" jada max w dół. ten przełącznik trzeba przerabiać czy wystarczy tez pozamieniać piny ??? Proszę o pomoc .

kristoff

Zaufany warsztat
Punktów
284
Miasto
Wrocław
Ale po co chcesz go pinować? Z tego co piszesz działa on prawidłowo. "0" to pozycja kiedy auto nie jest dociążone. W momencie kiedy dociążysz tył pojazdu czyli np. 3 osoby plus bagaż i przód auta się uniósł dajesz na 4 żeby obniżyć snop światła a co za tym idzie żeby nie oślepiać innych.

Do góry Bottom