• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Laguna I

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
a czym grzałes ze ci sie kopci ja jak rozklejałem sciane to jak zaczeło sie kopcić to był znak ze juz nie trzeba grzac bo klej do szyb ma to do siebie ze jak sie go przegrzeje to juz sie nie klei i odchodzi bez problemu

co do magla to masz odpowiedz wyzej a ja zapytam o krzyżak czy pasi od angola czy trzeba europe ?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
krzyzak a najlepiej cała kolumna od europy,europa jest 2-3 cm dłuższa

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
kolumne mozesz smialo zostawic angielska, jedynie krzyzak daj europe tak jak pislai wyzej koledzy, bo nie bedzie ci dzialac blokada kierownicy, co do magla to jak wyciagasz angielksa i opuszczasz sanki, to od razu zaraz wkladaj europejski magiel i po sprawie nie bedziesz musisl dwa razy odkrecac sanek i zakrecac.

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
w lagunach jedynkach jest na tak zwana zywa gume natomist w lagunach II nie spotkalem sie z niczym innym jak klej do szyb,

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
to powiedzcie mi dlaczego w mojej lali sciana była na klej do szyb ???? moze dlatego ze rocznik 2001 ? w tym roku juz 2 wychodziły .

PS . ma ktoś na zbyciu europejską osłone maglownicy ? taki kawał gumy profilowany ?

Załączniki

• dsc00377_145.jpg
    dsc00377_145.jpg
    852,8 KB · Wyświetleń: 0

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
oile dobrze pamietam to da sie wlozyc ta angielska gume, bez problemu, ale oczywiscie lepiej by bylo jak by byla europejska, wtedy ladniej przylega do karoseri

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
no własne o to mi rozchodzi zeby to było wszystko jak należy bo nie lubie fuszery

** Dodano: 24-03-2010, 19:16 **
mam kolejny dylemat i pytanie równoczesnie mam lagune 1.6 16v w angolu w maglu niema czujnika za to jest na przewodzie ciśnieniowym a w maglownicy europejskiej mam czujnik cos typu zmiennej siły wspomagania i na przewodzie cisnieniowym europejskim niemam tego czyjnika cisnienia co w angolu co z tym faktem począc moze mam magiel nie z tej wersji silnikowej powiedzcie mi w jakich silnikach wychodził ten czujnik w maglu ?

Załączniki

• dsc00381_828.jpg
    dsc00381_828.jpg
    701,7 KB · Wyświetleń: 3
  • dsc00384_176.jpg
    dsc00384_176.jpg
    879,3 KB · Wyświetleń: 3

drekrobak

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Biłgoraj
To co masz na maglu to nie czujnik tylko elektromagnes (otwiera lub przymyka obieg oleju), podepnij kabelki z tego elektromagnesu do skrzynki z przekaźnikami które masz pod maską, znajdź tam pin w którym napięcie jest po włączeniu zapłonu. jak włączysz zapłon elektromagnes się otworzy i wspomaganie będzie ci działać lżej niż w zwykłym maglu bez elektromagnesu. Co do czujnika to nie podłączaj go i tyle, nie powinien wyskoczyć żaden błąd.

adrian5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Koszalin
a co do czujnika to ja zamieniłem rurki(przez zakuwanie) przy węzach w agromie koszt 15zł

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
drekrobak, dobrze mowi czyjnik na pzrewodzie nie musisz podpinac, zaden blad ci nie wyskoczy, nic sie nie stanie, tez tak zcesto mailem ze na europejskich przewodach nie bylo miejsca na czujnik, ale szzcerze mowiac nie spotkalem sie jeszcze nigdy z takim elektromagnesem z lagunie jedynce, ciekawe rozwiazanie i pomoc w wspomaganiu.

lg606

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Opole lubelskie
Witam jak montowaliscie wycieraczki??? nie pasuja mi dwie dziury od mocowania ?? wiercic w podszybiu dziury czy jak???

** Dodano: 25-03-2010, 14:09 **
jeszcze mam pytanie czy wystarczy przeniesc wiaski z dzwi z lewej na prawo czy tez trzeba przenosic te wiaski co w slupkach??

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
oile dobzre pamietam to nie tzreba nic wiercic aby umocowac wycieraczki , jesli chodzi o wiazki to pzrenosisz lewe na prawa i prawe na lewa str, przy slupkach tez zamieniasz miejscami

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
ja dzisiaj montowałem mechanizm wycieraczek i wsio pasuje otwory sa gotowe w jednym jest uchwyt na wiązke trzeba go wyjąc a drugi jest na takim uchwycie i jest przykrecany razem z miska pod silnikiem wycieraczek

moze próbujesz zamontowac angielski mechanizm?

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
kolego ty tutaj mówisz o lagunie II ja myslałem ze o I poczekaj az ktos kto robił 2 sie wypowie najlepiej napisz w dziale dotyczącym laguny II ten temat jest o I

Do góry Bottom