• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Laguna I

glock

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Warszawa/Wołomin
adambiker napisał:
glock mysle ze masz na mysli ten trzpoien co jest w odlewie obudowy luisterka, fakt sa trzy srubki takie dosc dlugie co mocuja element ktory ustawia kat lusterka,
jutro musze sprubowac tak zrobic, i napisze czy sie udalo

Dokładnie to mam na myśli...obetnij te najdłuższe i będzie ok.

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
glock, zrobilem dzis to lusterko od strony pasazera, skrocilem ten trzpien, podzialalo. moze nie jest jak fabrycznie ale duzo lepiej bo nie trzeba załamywac lusterka

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
panowie sprawe czesci mam juz załatwioną kupiłem poliftowa przekładke ale mam znów pytanko czy plastik to takie korytko co wchodzi w podszybie to jest zaslepka otworu do nagrzewnicy czy moge przełozyc z angola czy potrzebne europejskie bo niebyło w przekładce ? a i jesli ktos ma zbędne uchwyty do przełaczników szyb na 2 el. szyby poliftowe bądz przedliftowe to tez bym kupił.

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Chodzi Ci o tą miseczkę pod mechanizm wycieraczek? Jeśli tak to nie pasuje ona od anglika.

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
jesli chodzi o miske pod silnik wycieraczek, to mam taka miske, pamietaj podczas wyjmowania tej miski uwazaj aby nie zbic szyby, miska przyklejona na "zywą gume"

glock

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Warszawa/Wołomin
adambiker napisał:
glock, zrobilem dzis to lusterko od strony pasazera, skrocilem ten trzpien, podzialalo. moze nie jest jak fabrycznie ale duzo lepiej bo nie trzeba załamywac lusterka
Dokładnie dzięki temu jest normalny kąt regulacji.

** Dodano: 05-03-2010, 13:35 **
adambiker napisał:
jesli chodzi o miske pod silnik wycieraczek, to mam taka miske, pamietaj podczas wyjmowania tej miski uwazaj aby nie zbic szyby, miska przyklejona na "zywą gume"

Ostrożnie ją wyjmuj,jest metalowa,ale bardzo mocno trzyma klej i jest dodatkowo przykręcona na śruby o ile dobrze pamiętam.

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
adambiker napisał:

no o tą miske mi sie rozchodzi dzieki za sugestie o demontażu nie pomyslałbym nawet ze jest przyklejona .

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
no to juz wiesz ze jest przyklejana, inaczej lała by sie woda do srodka, a wiec jak bedziesz dawal nowa to pamietal aby dobrze uszczelnic bo poptem mzoesz miec wode w samochodzie

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
witam ponownie znów mam pytanko jeszcze nie zacząłem przekładki bo narazie licho z czasem ale wole sie dopytac niż pozniej czegoś szukac a wiec wszystko mam juz objaśnione oprócz centralnego zamka właśnie co znim mam europejską klamke i niewiem czy zamek w drzwiach pasażera (angielskiego ) ma dodatkowe wyjscie na cięgno do zamykania kluczykiem czy bede musiał kupic zamek kierowcy EU?

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
jesli chodzi o centralny zamek to nic nie ruszaj, jesli chodzi o centralny zamek to ja to robie nastepujaco, pzrewody ktore ida do zamka sa owiniete czarna tama izolacyjna jest ich chyba 5 szt, w obydwych drzwiach sa takei same kolory kabelkow wiec ucienasz i lutujesz z wiazka z drzwi pzreciwnych wtedy nie musisz dostawac sie do zamka(wszystko an wierzchu) jesynie co to bedziesz mial otwor na kluczyk od str, pasarzera, w niczym to nie przeszkadza,

glock

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Warszawa/Wołomin
adambiker napisał:
jesli chodzi o centralny zamek to nic nie ruszaj, jesli chodzi o centralny zamek to ja to robie nastepujaco, pzrewody ktore ida do zamka sa owiniete czarna tama izolacyjna jest ich chyba 5 szt, w obydwych drzwiach sa takei same kolory kabelkow wiec ucienasz i lutujesz z wiazka z drzwi pzreciwnych wtedy nie musisz dostawac sie do zamka(wszystko an wierzchu) jesynie co to bedziesz mial otwor na kluczyk od str, pasarzera, w niczym to nie przeszkadza,

Po co ciąć przecież wiązki i tak trzeba w całości zamienić stronami tj. przełożyć z prawej na lewą stronę.

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
no tak racja wiazki sie przeklada, ja nigdy nie mecze sie z wyjeciem wtyczki od zamke centralnego tylko ucinam, tak jest o wiele szybciej niz dostanie sie do zamka centralnego i wypiecie wtyczki, kazdy ma inny sposob

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
no ok chłopaki ale ja kupiłem klamke eu i chce sterowanie miec europejskie wiązki to nie problem tylko pytam czy siłownik centralnego jest taki sam w prawych i lewych drzwiach czy ma wyjscie na dodatkowe ciegno do zamykania z kluczyka bo np . vectra b niema i trzeba zamek miec eu.

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
jesli chodzi o klamke, to lewa klamka (kierowca europejski) jest przystosowana na wkladke do klucza wystarczy wywiercic otwor na wkladke, wtedy trzeba miec prawa klamke, bo zostanie nam otwor po wkladce zamka.
wedlug mnie zamki prawy lewy sa takie same maja ta sama liczbe ciegien (dwie sztuki) natomiast nie wiem jak jest podloczenie do klamki po drugiej str bo nigdy tego nie robilem

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
pany jaki maci esposób ma wyjecie magla wymontowałem angielski ale nie jest to proste trzeba odkręcić poduszke skrzyni ale niewiem co z przewodami bo za h... nie chca wyjsc czy trzeba opuścić sanki czy jest inny sposób?

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
no jasne ze musisz opuscic sanki, odkrecic przewody do wspomagania, czasami nawet lepiej jest je uciac aby ulatwic sobie zadanie, pamietaj jhka opuscisz sanki jest jeszzce jedna mala srubka ktora trzyma oslone tlumika i nie pozwala do konca opuscic sie sankom, no i wspomniana lapa silnika dolna, czasami duzo daje

lg606

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Opole lubelskie
Witam mam pytanie jak najlepiej odpalić sciane w lagunie II czy jest mozliwosc jakas inna oprocz palnika?? czy przy instalacj maglownicy tez trzeba saki opuszczac?

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
dobrze że o tym wspomniałes . Ja w angolu musiałem palnikiem dobrze podgrzac zeby pusciła ale to naprawde dobrze opalarka elektryczna nie dała rady a mam całkiem niezła tak wiec tylko palnik ci ratuje .Dziwne jest dla mnie jedno dlaczego europejska sciana jest na tzw. żywą gume a angielska jest przyklejona na klej do szyb moze to wynika z tego ze w angolu jest ta śmieszna rura tak ja nazwijmy przedłużka pedału hamulca i moze z tego to wynika ?!! ale niech wypowiedza sie osoby bardziej znające temat francuzkich ścian.

lg606

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Opole lubelskie
No niech ktos powie jak lepiej odkleic ta sciane bo wczoraj palnikiem wypalalem z eropejczyka to tragedia jak bedize tka sie w angliku kopcic to cale wnetrze bedzie okopcone ??? i co z ta maglownica????

Do góry Bottom