• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault laguna 1

adrian1981

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sobolew
Witam wszystkich.
Jestem na etapie przeróbki laguny 1. Mam wszystkie potrzebne detale. No i zaczęły się schody, a mianowicie;
-czy wiązkę elektryczną muszę zakładać od europy
-czy jeżeli samochód miał klimatyzację ręczną a ja chcę założyć klimatronic to muszę zmieniać wiązkę,
-wnętrze mam rozbrojone do połowy i nie wiem czy wiązka jest gdzieś łączona z kablami które idą po progu do samego tyłu, cz muszę zmieniać wiązkę od europy, czy muszę tą wiązkę odcinać przekręcać i lutować

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

P.S. Obserwuję wasze forum od mięsiąca i jest naprawdę O.K.

przemek20011

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
krosno
Hej nie wiem jak to jest w 1 ale w dwójce wygląda to następująco:
- możesz albo dać europejską wiązkę(je zeli masz z tym samym wyposażeniem to jest łatwiejszy sposób), albo przedłużać ale za nagrzewnicą jest mało miejsca więc trzeba bardzo upychać
-co do climatrnica to on ma swoje okablowanie i jeżeli masz paneli termometr to nie powinno być problemu
-kable łączą się na wysokości tylnych drzwi są tam kostki więc łatwo je rozpiąć :)

adrian1981

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sobolew
Dzięki wielkie. Sprubóje pokombinować z wiązką angielską, ponieważ jakiś artysta po chamsku poobcinał kostki które są podłaczone z resztą instalacji pod maską w instalacji z europy.W razie problemów będę dalej się konsultował na forum.

Pozdrawiam

hixi

Nowy
Punktów
0
Miasto
sosnowiec
a ja mam pytanie chyba dziwne czy jest roznica w przerobieniu benzyny a diesla??

przemek20011

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
krosno
To jest tak nie przerabiałem"jedynki"ale pytanie wydaje mi się nie tyle dziwne co ... Najprawdopodobnie nie ma żadnych różnic :wack:

adrian1981

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sobolew
Witam wszystkich

Skończyłem przeróbkę i auto spisuje się niesamowicie
Dzięki za pomoc

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Do góry Bottom