• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja w GB auta z Copart

Cris76

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry wszystkim.
Mam pytanie odnośnie rejestracji w GB samochodu zakupionego na Copart.
Plan mam taki, że wylicytuję sobie samochód na Copart, zarejestruję go w GB i przejadę nim na Cypr, na cyprze mogę takim autem jeździć rok, po czym będę musiał zapłacić podatki.
Zakładam, że samochody na Copart są wyrejestrowane, czy taki samochód można ponownie zrejestrować bez dokonania przeglądu ?
Planuję zakup samochodu lekko uszkodzonego i naprawę w PL i po tym przejazd do portu w Pireusie na prom i zależy mi na tym, aby był zarejestrowany na mnie, gdyż wtedy uniknę procedur związanych z procedurami tranzytowymi przez UE.

Czy ktoś może podpowiedzieć, czy mój tok rozumowania ma jakieś błędy?
Ewentualnie gdzie poczytam na takie tematy?

Będę wdzięczny za pomoc.

K4f

Nowy
Punktów
0
Auta na Copart nie są wyrejestrowane. W aukcji masz napisane czy jest dowód rejestracyjny V5 czy go nie ma. Jak nie ma dowodu to po zakupie jako nowy właściciel wysyłasz na poczcie podanie o nowy dowód rejestracyjny na Twoje imię a DVSA/DVLA przysyła Ci go w ciągu kilku dni. Jak dowód jest to wiadomo robisz co chcesz.

Jak kupisz cat N przegląd nie potrzebny, jak cat S musisz zrobić przegląd. Cat B nie masz prawa poruszania się.

Do góry Bottom