• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika z kierownicą po prawej stronie

asia

Nowy
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Właśnie czytam te wszystkie wiadomości ( nie tylko w onet) - jaki to będzie miało skutek w praktyce???

kończy mi się mot na początku listopada, czy stacje diagnostyczne zaczną wydawac przeglądy dla rhd???

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Oby nie . Bo zrobią nam UK z Polski ... :| Już widzę pakeró po 20 lat z bmw 3.0 jak wyprzedzają na czuja ... :|

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Dokładnie Oktawian jest a raczej będzie jak piszesz oszołomów nie brakuje to może być masakra wszystkie bmw i inne monstra z roczników 98 wjedzie do nas i przybędzie parset tysięcy mistrzów driftu oczywiście z opłakanym skutkiem.

marad_co

Nowy
Punktów
0
Miasto
Ze zmywaka lol
oktawian napisał:
Oby nie . Bo zrobią nam UK z Polski ... :| Już widzę pakeró po 20 lat z bmw 3.0 jak wyprzedzają na czuja ... :|
Oby jednak tak. Co do oszolomow to i teraz sa z kierownica po lewej stronie wiec watpie zeby masowo ludzie kupowali w Polsce angliki tym bardziej ze ubezpieczenie bedzie drozsze.

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Jestem tu nowy wiec sie serdecznie witam ze wszystkimi :klaszcze: Sledze Wasze forum ale nigdy sie nie udzielalem, az do teraz, chcialem tez cos od siebie dorzucic i sie zarejestrowalem :)

asia oby nie, przestan cwaniakowac i zrob angielski przeglad

oktawian Nie siej paniki, teraz firmy ubezpieczeniowe musza tak dostosowac ubezpieczenia zeby 20 letniego maczo nie bylo stac na ubezieczenie takiego auta, tak to dziala na wyspach, ba tu nikt mu nawet nie ubezpieczy w wieku 20 lat auta z silnikiem 3.0, co najwyzej moze sobie wziasc corse 1.0 i zaplacic 2 tys euro ubezpieczenia, przy czym wartosc auta to tez 2 tys euro ;)

vip-car nie placz ze ludzie przestana przekladki robic i stracisz prace, na wyspach mozna zarejestrowac auto z kiera po lewej i myslisz ze wszyscy na to leca ? Malo kto sie na to decyduje, glownie polacy i inni imigranci i tylko dlatego ze tu przyjechali swoimi europejskimi autami i policja ich do tego zmusza, bo takie jest prawo, jedni wywoza spowrotem te auta i kupuja anglika inni przerejestrowuja, wyspiarze jak kupuja europejczyka to i tak robia przekladke na anglika, tylko wycieraczek nie przerabiaja jak w PL wiec latwo rozpoznac takie auto ;)

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
Auto-Mis napisał:
(...) Moje osobiste zdanie pozostaje niezmienione od kilku juz lat - nie bedzie mozna rejestrowac anglikow ani jutro, ani pojutrze ani przez najblizsze 10 lat nawet jak Trybunal Europejski orzecze (...).

Zgadzam się z tym co napisałeś, nie potrzebnie ludzie robia wokolo tego takie halo. Doskonałym przykładem może być chociażby akcyza ktora w równiez jest nie "bezprawnie" pobierana a jednak ja płacimy :)

Polska to jest Piekny kraj

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
zweckform napisał:
Moim zdaniem nie prędko będzie można rejestrować auta RHD
Nie ma co panikować

Rafał

dokładnie, ale zwróć uwagę że największe zamieszanie w tych sprawach robią osoby naj mniej związane z tym tematem ... hehe :)

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Wszyscy zainteresowani angliczkami i ich rejestracją popieram faktycznie jest dużo zazdrosnych na tym forum i to oni robią szum na ten temat kto chce zarejestrować angliczka to jego sprawa i ubezpieczyciela a kto nie czuje się żeby jeżdzić angliczkiem po polsce to zrobi przekładke i do was przeciwnicy proszę się nie pocić na tym forum bo to jest śmieszne jeszcze nie dorośliście do demokracji tylko jak to polak z poprzedniej epoki myślicie jak kombinować i dla tego musi być prawo po stronie prawej czyli angliczków pozdrawiam <angliczki całej polski łączcie się>.

** Dodano: 20-10-2009, 18:54 **
Jeszcze dodam że jak zginiesz na drodze od angliczka czy lewuska to coś się zmieni w twoim życiu???????? Dużo kierowców kupuje prawa jazdy i na drugi dzień wraca z dyskoteki na wsi i zabija ludzi powinni rejestrować auta takim kierowcą????? Prędzej angliczkiem jeżdzi się ostrożniej.Codziennie jestem na drodze i co dwie minuty zabrałbym prawa jazdy jednemu kierowcy polacy jeżdżą jak palanty zwłaszcza młode szumachery wstyd.

** Dodano: 20-10-2009, 18:56 **
Europa nauczy tych polityków i innych urzędasów państwowych co to jest prawo w europie powinni już dawno nakopać im do d...y.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Jeżeli chodzi o respektowanie prawa to jak najbardziej okey ! Mówię tak i to całą gębą .
Ciekawe co byś powiedział jak by Ci taki łepek 20 letni zabił anglikiem rodzinę ? Mam świadomość, że to wyolbrzymianie problemu bo tak samo można zabić lhd, ale tak samo znam polską mentalność i wiem co się dzieje w kręgach tego rocznika. I co się będzie działo. Wiem też , że Oc będzie zabójcze a przynajmniej mam taką nadzieje . Co powinno skutecznie zniechęcić potencjalnych kupujących . Nie bronie tutaj nikogo . Mamy wolny kraj "jeszcze" i każdy robi to co uważa za słuszne dla siebie . Jestem zdania, że polska nie jest gotowa infrastrukturalne na prawo do rejestracji . Z tym, że jak Rafał wyżej napisał zanim to wprowadzą to minie tyle czasu. Politycy zrobią wszystko co w ich mocy aby to jak najbardziej opóźnić ...

Jednym słowem . Pożyjemy zobaczymy :D Nie ma co teraz spekulować .

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Oczywiście że dałem skrajny przykład bo jak można wytłumaczyć tym co się na tym forum pocą z przeciwnymi opiniami.Jestem za tym żeby oc i inne ubezpieczenia były wyższe dla 20-sto latka a niższe dla doświadczonych ja już jestem na drodze 33 lata bez wypadku i kolizji i sam wiem że jakby młody kierowca płacił za oc tyle co ja nie zgodziłbym się z tym choć znowu to wszystko zależy od ubezpieczyciela a nie od ministra.Mam nadzieje że już nie długo unia skopie dupe naszym betonowym politykom i będzie można rejestrować nasze angliczki ja na przykład chcę zarejestrować i wyjechać z tąd w jasną cholere bo nie mogę tu żyć z tym systemem administracyjnym.Pozdrawiam.Angliczki trzymajmy kciuki za europę

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Dlaczego podsawa obrona przeciwnikow rejestracji anglikow jest <ciach> 20 latek i to ze kupi anglika ? Te <ciach> nastolatki ze wsi zabijaja sie LHD ! a anglika nikt mu nie powinien ubezpieczyc, ba takim <ciach> to se powinno zezwalac na auta z silnikiem 1.0 ! dopóki sie nie naucza jezdzic i nie zaczna myslec i nie dotrze do nich ze oni odpowiadaja za zycie swich pasazerow !

deserter2006

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
ten post wyzej to jest troche obrazliwy.Ja mam 23 lata i od 18 roku zycia jezdzilem maxima mojego ojca---->3.0 V6 196 koni,nigdy nie mialem nawet zadrapania,a lubie sobie dac z buta czasem.Dzisiaj mam w UK BMW 740 z 96 roku,4.4 300 koni,3 lata bezszkodowej jazdy i co,tez jestem tepym 20 latkiem??wypraszam sobie,takie posty sa krzywdzace i bezsensownie generalizuja,powinny byc <ciach> usuwane;> A gdyby mozna bylo rejestrowac angliki,to by bylo zajefajnie,bo zamiast 149 Ł miesiecznie mogbym placic 400 Ł rocznie.Ale to by bylo za piekne a Polska to zje...chany kraj i dlatego siedzimy w UK,nie?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
deserter2006 nie wszyscy są tępymi nastolatkami i nikt Cię za niego nie uważa.
I nie używaj wulgaryzmów!

Ludzie od 18 do 24 roku powodują najwięcej śmierelnych wypadków.

Jacekn8

Gaduła
Punktów
0
Miasto
tarnów
Mnie również dotyczy ten przedział wiekowy czyli jestem tzw. tępym 20-latkiem. Tylko pomyślmy, jakby prawko trzebabyło robić od 30 lat to mówilibyśmy o tępych 30- latkach, bo wtedy to oni byliby początkujący... Poza tym 1olek, uważa wszystkich nastolatków ze wsi, czyli w mieście nie są tępi albo są mniej tępi... Co jak co ale też czuje się obrażony i po tym poście widać że angliki są tylko dla weteranów szos.

A poza tym sorry za offtop ale musiałem to napisać, byćmoże dlatego że jestem tępy i niedałem rady się postrzymać...

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Usunęłam "brzydkie" słowa z postu użytkownika 1olek.

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Nikt nie napisał jacy jesteście a już na pewno nie ja . Zobaczcie statystyki policji jacy kierowcy powodują najwięcej wypadków ...
Pewnie, że zabić i zginąć można wszędzie i wszystkim ... Pisząc o ogóle nie miałem na myśli jednostki a to spora różnica .

Proszę czytać ze zrozumieniem . Swoją drogą też zaliczam się do tej statystyki a odpukać mam bezszkodową jazdę.

darius1983

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Zgierz
wszyscy zapomnieli o fakcie ze ci kierowcy miedzy 20 a 30 rokiem zycia to ludzie którzy pracują jako przedstawiciele handlowi i to w wiekszosci poprzez gonitwe zwiazana z praca powstaje wypadek owszem sa równiez inne wypadki ale moim zdaniem nie ma znaczenia gdzie jak kto i kiedy wypadki byly i beda i tak samo jak mlodzi tak i starsi powoduja wypadki i nie ma tu zadnego znaczenia :wack: i tak podsumowując problem tkwi nie tylko w kierowcach ale pierwszy podstawowy to drogi!!! U naszych sasiadów nie ma problemu z zarejestrowaniem anglika ale tam prawie wszedzie sa przynajmniej w jednym kierunku 2 pasy ruchu i takie wyprzedzanie nawet tira nie ma zadnego problemu chocbyście mieli wyprzedzac kombajnem!!! :dobranoc:

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Nie chcialem nikogo obrazac, tych ktorych urazilem przepraszam, ale prawda jest taka ze mlodzi kierowcy mysla ze sa krolami szos, jezdza nie odpowiedzialnie, popisuja sie szybka jazda zwlaszcza w towarzystwie kolezanek i kolegow, ktora czesto konczy sie tragicznie, jezdza ze zbyt duza brawura, siadaja a kolko pod wplywem alkoholu i na dodatek upychaja w aucie wiecej pasazerow niz jest miejsc. Niestety taka jest prawda, statystyki ja potwierdzaja, wiadomosci w mediach tez. Dlatego uwazam ze w przedziale np. do 25 lat ubezpieczenie anglika powinno byc horrendalnie drogie zeby stawalo sie to dla takiego kierowcy nie oplacalne, ba zeby go nie bylo na nie stac. Wyjatkiem powinny byc osoby powracajace z wysp swoimi RHD, bo oni ich nie kupili dlatego ze sa tanie tylko kupili je na wyspach zeby tam nimi jezdzic a ze plany sie zmienily i wrocili to czemu maja sie pozbywac swoich aut ? Sam mam prawko od 17 roku zycia i nie jedno juz widzialem.
darius1983 napisał:
wszyscy zapomnieli o fakcie ze ci kierowcy miedzy 20 a 30 rokiem zycia to ludzie którzy pracują jako przedstawiciele handlowi i to w wiekszosci poprzez gonitwe zwiazana z praca powstaje wypadek

Praca nie jest usprawiedliwieniem dla niebezpiecznej jazdy, chyba wszyscy chca wrocic cali i zdrowi po pracy do domu.

darius1983 napisał:
podsumowując problem tkwi nie tylko w kierowcach ale pierwszy podstawowy to drogi!!! U naszych sasiadów nie ma problemu z zarejestrowaniem anglika ale tam prawie wszedzie sa przynajmniej w jednym kierunku 2 pasy ruchu i takie wyprzedzanie nawet tira nie ma zadnego problemu chocbyście mieli wyprzedzac kombajnem!!! :dobranoc:

No niestety mylisz sie i to bardzo, dwupasmowe i wiecej to sa autostrady i drogi szybkiego ruchu, wszystkie pozostale drogi sa jedno pasmowe, zjedz np. w Niemczech z autostrady na zolta droge (oznaczona zolta tablica tak zwana bundesstrasse) w 90% sa to drogi jedno pasmowe.

Jak bedziesz jezdzil zgodnie z przepisami anglikiem to nic Ci sie nie stanie, a jak nie chcesz tak jezdzic nie kupuj anglika, jak dla mnie proste, nikt do niczego nikogo nie zmusza.

Do góry Bottom