• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja anglika w niemczech jazda w polsce ?

d_mian

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bytom
Witam nie jestem pewien czy w dobrym dziale ale mam takie pytanie jak wygląda możliwość poruszania się po Polsce samochodem na zagranicznych tablicach np niemieckich, chodzi mi o to czy jak ktoś z rodziny przyjedzie to ja mogę od niego pożyczyć auto i normalnie się poruszać autem na zagranicznych tablicach z polskim prawem jazdy? Jeżeli tak to jeszcze mam pytanie jak wygląda sprawa kupna samochodu ( anglika ) w Polsce "sprzedaniu" do Niemiec tam zarejestrowaniu z kierownicą po prawej stronie i poruszaniu się nim w Polsce na niemieckich tablicach? Oczywiście domyślam się że co roku bym musiał jechać do Niemiec na przegląd.
Proszę o odpowiedź bo dopiero zacząłem się interesować "anglikami"

Plotuś

Początkujący
Punktów
0
Miasto
łódzkie
Moim zdaniem to kiepski pomysł, ponieważ będziesz miał problemy z ubezpieczeniem, a przy stłuczce czy jakimś wypadku będzie to duży problem dla osoby na którą jest zarejestrowane auto i ubezpieczenie. Pytanie czy ta osoba będzie chciała podjąć taką ryzykowną decyzję.

Do góry Bottom