Nie wiem jakie panują wewnętrzne "zasady" w WK w Płocku ale wymagane dokumenty to tradycyjnie : umowa zakupu, dowód V5C z tłumaczeniem,dowód zapłaty akcyzy i przegląd . To chyba wszystko co trzeba chociaż nie wiem bo piszę z pamięci więc mogłem o czymś zapomnieć ale ten wątek już tyle razy był poruszany że naprawdę wystarczy poszukać .
Co do przeglądu niektórzy robią problem wiem to z własnego doświadczenia,ale albo diagnosta daje powód odmowy przeglądu na piśmie albo szukać dalej. Miałem 2 przeglądy dotychczas na początku odwiedzałem jedną stację w której trafiałem na jednego diagnostę który jeździ wrakiem i podbija wraki ale anglika w dobrym stanie nie chciał mi podbić ... Bywają i tacy hipokryci... więc znalazłem inną stację gdzie przegląd był na luzie ,sprawdzali to co trzeba czyli rzeczywisty stan techniczny auta a nie pierdoły typu kierownica mi nie pasuję ... Więc są 2 wyjścia :
1) Jeździmy do jednej stacji uparcie i walczymy z łamaniem prawa przez diagnostów
2) Szukamy innej stacji w której zrobimy przegląd bez problemu nie licząc kilometrów ile będziemy musieli pokonać
Powodzenia