• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja Anglika bez przekladki - jednak sie da

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
myślę że czapliniak i reszta panów z warsztatów jest z góry nastawiona " anty " do ustawy o rejestracji anglików

Zaraz zaraz
Przecież to nie my ustalamy prawo w naszym pięknym kraju - czy ty myślisz że rząd pyta się nas tu na forum czy zgadzamy się na rejestrację anglików?;)
Także wszelkie zażalenia na Wiejską, nie tu.:D

DAREKM

Nowy
Punktów
0
Miasto
Ballinasloe , Co. Galway , Irlandia
uwierz mi kolego że nie chodzi o ilość roboty bo w tej branży kryzysu nie będzie, tylko o to co sie będzie działo na drogach, to tak jak byś zawióżł do usa pralke i dręczył ichniejszą elektrownie żeby ci zmienili w gniazdku prąd na 220 V dla mnie bzdura zanim kupisz pralke patrzysz jakie ma zasilanie, ale co tam ja dorastałem w PRLu i jakiesz poszanowanie do prawa i przepisów mam ale wy młodzi szanujecie tylko siebie

Przyklad o elektrowni i pralce raczej nie trafiony.Przeciez nikt nie walczy o zmiane ruchu z prawostronnego na lewostronny.
Ten o PRL raczej tez nie , prawo powinno byc dla ludzi a nie przeciwko ludziom i zmuszac ich do kombinowania jak np. w przeszlosci w przypadku skladakow.Druga sprawa ze czy Prl czy obecna Polska to raczej niewiele z panstwem prawa ma wspolnego.
Ja osobiscie jestem jestem przeciwko rejestracji anglikow w Polsce a to dlatego ze Polska to zbyt biedny kraj albo raczej kraj biednego spoleczenstwa.I mozna sie spodziewac ze ludzie zaczna kupowac samochody rhd tylko ze wzgledu ze beda tansze niz lhd.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
może i z pralką nie trafione :) ale gdzie ty w Polsce biede widzisz, chaty po 1-2 piętra (własne) 3-4 auta na placu (własne) a w Angli ? jedno autko ( w kredycie) bo więcej na podjeździe się nie zmieści i wynajeta połówka domku z szarej cegły z drzwiami o szer 60 cm, przed domem trawnik 2x2,całe dzielnice objedziesz i wszystkie domy takie same, podjedź na wieś w niedziele na msze to zobaczysz czym bieda jeździ :) i czy znajdziesz w jakimś mieście dwa takie same domy, więc gdzie to eldorado ?

DAREKM

Nowy
Punktów
0
Miasto
Ballinasloe , Co. Galway , Irlandia
może i z pralką nie trafione :) ale gdzie ty w Polsce biede widzisz, chaty po 1-2 piętra (własne) 3-4 auta na placu (własne) a w Angli ? jedno autko ( w kredycie) bo więcej na podjeździe się nie zmieści i wynajeta połówka domku z szarej cegły z drzwiami o szer 60 cm, przed domem trawnik 2x2,całe dzielnice objedziesz i wszystkie domy takie same, podjedź na wieś w niedziele na msze to zobaczysz czym bieda jeździ :) i czy znajdziesz w jakimś mieście dwa takie same domy, więc gdzie to eldorado ?

Jak ty w Polsce biedy nie widzisz to jaka ja moge prowadzic z Toba duskusje.Te kilka milionow ludzi to z Polski przed dobrobytem ucieklo czy jak?Natomiast co do Anglii to tam spoleczenstwo jest podzielone na klasy. Sa osiedla dla plebsu i dla tych lepiej sytowanych.Jesli widziales tylko te gorsze to coz ja moge poradzic.Natomiast jesli domy sa wynajmowane to oznacza to ni mniej ni wiecej ze ktos ma wiecej niz tylko 1 domek.Druga sprawa ze tam raczej nikt nie kupuje samochodu zeby sie pokazac a w Polsce to wiadomo.Czyli zycie tam wyglada jak wyglada a w Polsce to tylko pozory.Zasowanie na dwa etaty albo bycie krwiozerczym kapitalista.Nigdzie tez nie uzylem slowa eldorado.I mysle ze nie ma co dalej tego tematu rozwijac.Pozwole sie tylko wrzucic cytac :
"Co czwarty Polak zagrożony jest ubóstwem. Przeciętny dochód na osobę bliski jest minimum socjalnemu. Biedny Luksemburczyk w Polsce wpadłby w II próg podatkowy. Biedna polska 4-osobowa rodzina musi wynająć mieszkanie i opłacić rachunki za 983 zł, a na odzież i obuwie dla całej rodziny może wydać co najwyżej 188 zł miesięcznie, czyli 45 euro. W Unii Europejskiej są różne poziomy dochodów, ale też różne koszty życia. Mamy nieszczęście żyć w kraju, w którym przeciętna pensja, czyli 3,7 tys. zł brutto (2,6 tys. zł netto), to wartość pensji minimalnej w Hiszpanii. Gdyby dla całej UE przyjąć, że 1/3 przeciętnego europejskiego wynagrodzenia (ok. 700 euro) wyznacza granice ubóstwa, to zagrożeniem tym objętych byłoby ok. 60% Polaków " Oczywiscie te magiczne i nieosiagalne dla ogolu 700 e to srednia poniewaz wiekszosc dostaje minimalne 1200.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Od tej pory proszę trzymać się tematu, za każdy post odbiegający od tematu będzie ostrzeżenie, a post zostanie usunięty!

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
ja 2 lata temu kupiłem sobie wielbłąda i walcze z urzędami o możliwość poruszania się po autostradach, niestety moje tłumaczenia że jak wyczuje wode to poleci ok 60/ h nic nie dają, co za kraj, bezduszni urzędnicy

P

piotreldiablo

Rysoo genialna wypowiedź, popieram. Po co rejestrować angliki ? A dlatego że osoby które o tym mysla to Polska biedota, która chce sie pokazać fajnym autem za mniejsze pieniadze. TAKA jest prawda i po co te ściemy. Osoby wracające do ojczyzny po latach pracy i osoby z zabytkowymi autami to zaledwie max 10% tych osób ubiegających sie o rejestracje. Bedą zmiany w ubezpieczeniach OC dla anglików. Miałem dwa angliki jeździłem nimi po roku czasu, młody kręciło mnie jeżdżenie takim autem, teraz mam auto z górnej półki, cenie komfort jazdy i bezpieczeństwo. Wygladanie na pół auta za tira, bawienie sie w zestaw lusterek, gimnastyka przy płaceniu za przejazd na autostradzie przy okienku i ciągle coś. Z czasem jest to bardzo dokuczliwe, mnie to już obleciało. Nie będzie tak pięknie jak myślicie. Uważanie,że ceny aut PL spadną bo bedzie można mieć UK albo UK będą jeszcze tańsze i zakup anglika to złoty interes. Jęśli tak to zero masz znajomości o rynku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

patryg

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żuromin
Jeśli nawet umożliwią rejestracje oby z OCx20 to połowa tych i tak po roku nie będzie jeździć
Dlaczego ? Polak tak ma ze wyżej sra niz dupę ma połowa kupuje paski b5/b6 1.9(166 na zegarach i 300 w pamieci okazja od nimca) w tdiku w kredycie na notabede których utrzymanie w dobrym stanie i tak ich stać..

A Teraz za tą cene będzie moza kupic sobie mercedesa s220 320/420 w cdiku albo a8 3.0 4.2 tdi i dam se głowę uciąć ze spory odsetek tak zrobi oby kupili S klasy i to te tanie jak padnie kompresor od airmatica to będe lezeć pod płotem na podwoziach a ja będę jeździł bezpiecznie

U mnie w okoliach warsztaty kosza kase na wiesnikach jak wściekle kupuja ople/peugoty z pdfem bo w miare nowe ładnie tanie
i na przegląd jada i jaki olej ?? 15/40 nie turdus lub to samo na czym chodzi traktor po paru miechach filtr do wywalania:)

iwonabia1

Nowy
Punktów
0
Zarejestrowac nie zarejestrowalem za to inni to zrobili przede mna co udowodnilem. Przeglad i ubezpieczenie polskie mam. Zaraz bedzie, ze znow obrazam "wiaty" ale o "mlotach" ani slowa. No i oczywiscie usuwanie postow dot wyroku z 20 marca 2014 w standardzie.
Witam,
Wlasnie przyjechalam z Anglii i musze troche pomieszkac w Polsce. Musze czasami jezdzic takze po Europie w tym do UK. Nie mam zamiaru robic przekladki. Chcialabym moje auto ubezpieczyc w Polsce i robic przeglady tu na miejscu. Prosze o porade jak to najlepiej zrobic.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
NSA uchylił to co uchylił poprzedni WSA który uchylił postanowienie o uchyleniu poprzedniego WSA czyli uchylił furtke do uchylenia odmowy czyli dał szanse na odchył że ponowna skarga do WSA/NSA nie będzie uchylona
p.s. wiecie jaki jest koszt założenia sprawy w sądzie ?

Do góry Bottom