• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja Anglika bez przekladki - jednak sie da

murzyn

Nowy
Punktów
0
Witam, w piątek na trasie 86 w miejscowości Skoczów widziałem 2 żółte fordy KA (o ile sie nie mylę, napewno mniejsze od fiesta i były raczej nowe lub prawie nowe) oba na blachach próbnych S0 xxxxx
Co ciekawe jeden z nich miał kierownice po prawej stronie, wiec jednak da sie zarejestrować Anglika bez przekladki. Ktoś coś wie na ten temat? Moze znajdzie sie właściciel tych fordów na forum?

Interesuje mnie ten temat bo mam bardzo rzadkie auto (niecałe 6000szt na swiecie) a nie udało sie go w Polsce zarejestrować jako zabytek bo nie ma wymaganego wieku

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
żeby pobrać próbne blachy wystarczy zrobić tłumaczenia papierów.
dopiero później musisz przegląd robić.

murzyn

Nowy
Punktów
0
Przegląd mogę zrobić w np Czechach i zarejestrować auto u nas?
Rozumiem ze jeszcze u nas normalnie nie mogę zarejestrować Anglika bez przekladki?

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Tak więc zarejestrować się nie da bo na próbnych auto zarejestrowane jeszcze nie jest :)

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
dokładnie tak. tablice próbne są do transportu auta wyrejestrowanego z miejsca pobytu do stacji diagnostycznej.

na dziś dzień tylko zabytki, auta specjalne oraz takie które mają szczególne znaczenie dla historii dają się rejestrować bez przekładki. musisz jeszcze trochę poczekać

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
majac filie firmy angielskiej w PL mozna tak zarejestrowac
przynajmniej tak mi sie obilo o uszy swojego czasu

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
trzeba popytac ;)
widzialem kilka L (nauk jazdy) z uk na polskich tablicach
wiec jakos sie da

MateuszBMW

Początkujący
Punktów
0
jakies problemy sa zwizane w zwiazku z rejestracja?

MateuszBMW

Początkujący
Punktów
0
jak to? od pierwszego lutego juz mozna. kolega 2 auta zarejestrowal GRAND CHEROKIEE

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
MateuszBMW, niestety nie da się zarejestrować i oby nie było można nigdy. Dresy zaraz sobie kupią fury i będą szaleć po wsiach siejąc spustoszenie na szosach. Lepiej niech golfy III katują. Ja w swoim życiu miałem tylko jedno auto LDH, a tak to pomykam od paru ładnych lat RDH i nie udało mi się żadnego zarejestrować bez przekładki.

MateuszBMW

Początkujący
Punktów
0
ja wcale nie musze rejestrowac go w Polsce bo mieszkam w Niemczech. a tu problemu nie ma. poza tym lubie jezdzic RHD

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
W niemczech od długiego czasu można rejestrować RHD, a nie od 1 lutego. Musiał byś też mieć tam wykupione OC, a to koszt 500-800 Euro, a ja miałem tam wykupione na DE, nie wiem jak kosztuje OC żeby i w PL było aktualne. W polsce na niemieckie blachy jedynie na 30 dni wykupisz OC. Nie wiem czy jest sens bawić się w rejestrację w niemczech.

Ostatnia edycja:

MateuszBMW

Początkujący
Punktów
0
ja wyczytalem ze w Polsce od 1 lutego a to ze w Niemczech to wiem doskonalem

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Nie wiem, bo tak piszesz bez ładu i składu.
"jak to? od pierwszego lutego juz mozna. kolega 2 auta zarejestrowal GRAND CHEROKIEE"
Z tego wywnioskowałem ze w polsce kolega zarejestrował 2 auta.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
daj skan z dowodu rejestracyjnego któregoś z tych szerokich będzie to super ciekawostka
p.s. to nie jest dział o rejestracji tu zadajemy pytania o koszt przekładki

Do góry Bottom