• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

pytanie odnosnie ubezpieczenia na okres przekladki pojazdu.

ralphik86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
włocławek
tak wiec witam pisze z pewnym dylematem i problemem jaki mnie napotkal. mam autko w anglii ktore jest zatejestrowane na mnie, za dwa dni wyjezdzam do polski po czym sprzedaje auto juz pewnemu nabywcy. ubezpieczenie ktore posiadam jest wazne do 8czerwca a autko sprzedam najprawdopodobniej 3 czerwca. wiec rozchodzi sie o to czy po sprzedazy auta nabywca jest zobowiazany do zakupienia od razu ubezpieczenia tzw granicznego do czasu kiedy przelozy kierownice i podzespoly i bedzie probowal go przerejestrowac, czy moze tak jak jest to mozliwe w polsce jezdzic przez 2tyg od daty zakupienia pojazdu?! zaznacze ze ubezpieczenie w anglii mam zamiar anulowac dzia max 4czerwca wiec auto bedzie nieubezpieczone. po sprzedazy mam zamiar zadzwonic odwolac jak i rowniez do dvla wyslac adnotacje nr 11 bodajze, iz owe auto zostalo eksportowane do polski permanentnie. jesli potrzeba bedzie wykupic ubezpieczenie garniczne to jaki czas ono jest wazne i gdzie najlepiej jest sie zglosic aby kupic w miare najtaniej?! od razu zaznacze ze autem jest audi a6 z 2000r w benzynie z silnikiem 1.8. bardzo prosze o udzielenie mi jakichkolwiek potrzebnych mi wskazowek.

z gory serdecznie dziekuje. pozdrawiam

micab

Gaduła
Punktów
1
Miasto
k/szczecina
polskie ubezpieczenie anglika ważne jest 30dni i kosztuje 90-99zł zależnie od firmy ubezpieczeniowej,
z tym że nie jest to ubezpieczenie graniczne, a normalne OC na okres 30dni, do jego zawarcia potrzebna jest umowa kupna-sprzedaży,

Do góry Bottom