tak wiec witam pisze z pewnym dylematem i problemem jaki mnie napotkal. mam autko w anglii ktore jest zatejestrowane na mnie, za dwa dni wyjezdzam do polski po czym sprzedaje auto juz pewnemu nabywcy. ubezpieczenie ktore posiadam jest wazne do 8czerwca a autko sprzedam najprawdopodobniej 3 czerwca. wiec rozchodzi sie o to czy po sprzedazy auta nabywca jest zobowiazany do zakupienia od razu ubezpieczenia tzw granicznego do czasu kiedy przelozy kierownice i podzespoly i bedzie probowal go przerejestrowac, czy moze tak jak jest to mozliwe w polsce jezdzic przez 2tyg od daty zakupienia pojazdu?! zaznacze ze ubezpieczenie w anglii mam zamiar anulowac dzia max 4czerwca wiec auto bedzie nieubezpieczone. po sprzedazy mam zamiar zadzwonic odwolac jak i rowniez do dvla wyslac adnotacje nr 11 bodajze, iz owe auto zostalo eksportowane do polski permanentnie. jesli potrzeba bedzie wykupic ubezpieczenie garniczne to jaki czas ono jest wazne i gdzie najlepiej jest sie zglosic aby kupic w miare najtaniej?! od razu zaznacze ze autem jest audi a6 z 2000r w benzynie z silnikiem 1.8. bardzo prosze o udzielenie mi jakichkolwiek potrzebnych mi wskazowek.
z gory serdecznie dziekuje. pozdrawiam
z gory serdecznie dziekuje. pozdrawiam