• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przekładka Accord VII 2.2 ictdi

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Dzięki za odpowiedz. W takim razie wiem co z ręcznym i otwieraniem maski.. Chodzi mi po głowie wstawienie całej grodzi tak jak połączona jest mastyką tylko czy warto się w to bawić?

I jak by ktoś mógł wrzucić więcej fotek z wstawienia rynny.. bo część pisze że vin trzyma się z tyłu a część że od prawej strony.
Jeśli takie macie oczywiście

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
Witam miłych państwa . :) Sorry że ogrzewam starego kotleta ale mam pytanko.
ściane grodziową wstawiałeś jak na zdjęciach. a co z odpływem z klimatyzacji wody uchwytami pod komputer, uchwytami pod pedał gazu czy podnóżek.. to wszystko zostało poniżej cięcia. I jeszcze jak rozwiązałeś przeniesienie otwierania maski i ręcznego? wiem że są tam miejsca na otwory ale jak przymocowałeś "gwint"od środka. jestem w trakcie przeróbki swojego acco miło by było jak byś pomógł.
Czesc
Uchwyty przespawałem na druga stronę , wcześniej wszystko poodmierzalem i poznaczylem, ze stopka to samo. Co do ręcznego to przyspawalem nakrętki od góry ( ręczny jest 4 mm wyrzszy co w niczym nie przeszkadza). Otwieranie maski musisz dokładnie wymierzyć z poskladanymi plastikami zeby nie było niespodzianek. Ja robiłem u siebie w firmie także miałem dostęp do narzędzi I np. co mogłem to zgrzewalem ( uchwyty) i to znacznie ułatwiało. Powodzenia. Pochwal sie zdjęciami ...

Dzięki za odpowiedz. W takim razie wiem co z ręcznym i otwieraniem maski.. Chodzi mi po głowie wstawienie całej grodzi tak jak połączona jest mastyką tylko czy warto się w to bawić?

I jak by ktoś mógł wrzucić więcej fotek z wstawienia rynny.. bo część pisze że vin trzyma się z tyłu a część że od prawej strony.
Jeśli takie macie oczywiście
Spoko coś poszukam i wrzucę. ( rynna jest dosłownie jak rynna i trzyma sie zgrzewami do grodzi czyli na całej długości na mniej więcej na środku od spodu jak i od strony kabiny i od strony podszybia z zewnątrz oraz jest zgrzania do poszycia wewnętrznego fartuchów L i P. A VIN wisz gdzie jest wiec musisz to tak wyciąć zeby pozostawić przynajmniej 2 zgrzewy oryginalne. Ja zostawiłem pasek szerokości ok 30 cm z winem do oryginalnych zgrzewow w kabinie. Musiałem delikatnie przyklepać kształt rynny ( niewielki)w miejscu spawania po wstawieniu nowego elementu. Co do wymiany całej grodzi to bynajmniej dla mnie nie warto było bo musiałbyś ingerować w mocowanie podłużnic a po za tym niczym sie ona dalej nie różniła.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Ok. dzięki za informacje.. akurat mam chwilowy przestój z pracami nad acco to może w ten czas znajdziesz jakieś foto :) i będę go rżnął :)

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Postępuje według Twoich kroków i narazie jakoś idzie.. rynna wstawiona i wyszlifowana ... Ty łączenia szpachlowałeś trochę? Czym masz wysmarowaną grodź w miejscu zakładki? sorry że tyle pytań ale widzę że porządnie to zrobiłeś :)

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
Ja stawałem na styk. Także nic nie szpachlowalem tylko ładnie oszlifowalem i w podkład po czym w kolor. Smarowałam pastą miedzianą( antykorozyjna) do zgrzewania bo tam gdzie szły zgrzewy zgrzewalem a otwory zaspawalem. Służę pomocą jakc coś.... Pytaj pozdr

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Rynnę też wstawiłem na styk ale nie mam tak zmyślnych narzędzi do szlifowania i tyle co dałem rade szlifierką to wyszlifowałem i nie jest super.. więc ruszę troszkę szpachlą. Co do grodzi nie mam zgrzewarki więc będę punktował myślę żeby to zrobić od środka i od str. silnika w miarę możliwości.. później i tak przykryje to mastyka. wrzucę później parę zdjęć :)

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Kazekmoto.. myślę że nie obrazisz się jak wrzucę fotki z moich wypocin na Twoim temacie.. tak już w trakcie natrasowane (mniejwięcej) cięcie:
tak wyglądają wycięte ograny pacjęta .
pacjęt z podczas operacji:
pacjęt podczas przyjmowania nowych organów:
i po wszystkim:
na ostatnim foto widać już zainstalowane serwo i pompke sprzęgła... na tym etapie jestem jutro ciąg dalszy..
sorry za jakość zdjęć ale robione klapkiem i jeszcze hosting..

Ostatnia edycja:

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
dodawaj fotki poprzez zakładke więcej opcji > dodaj plik na fotosiku za jakiś czas znikną zreszta juz jest błąd strony

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
No co ty.... Czego miałbym sie obrazić? Dobra robota tylko nie mogę powiekszyć nie wiem czego..... Powodzenia

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Kolejny problem.. Już ucieszyłem się jak małe dziecko gdy w stercie gratów do przekładki znalazłem wiązki :) w sumie pół sukcesu mam bo silnikowa strona do bezpieczników już wymieniona.. zabrałem się za kabinową bo ku mojemu zdziwieniu znalazła się w wersji eu. Jak już prawie całą amerykańską :) wyprułem na końcu jednej strony w bagażniku znalazłem syrenę od alarmu i tak mnie coś tkneło żeby sprawdzić czy w nowej wiązce też jest ta kostka i niema co za tym idzie jest jedna kostka mniej przy skrzynce bezpieczników a druga kostka jest inaczej zapinowana.. ktoś spotkał się z czymś takim? i jak z tego wybrnąć?

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
No to jest problem. Pozostaje Ci abo ciagnąć przewody po schemacie do alarmu lub wymiana wiązki .

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
kurczę.. dziś prawie nic nie zrobiłem co by było widać.. ale..
dokończyłem wybebeszać starą wiązkę i zacząłem porównywać z angielską.. i zacząłem szukać w co wpina się tą kostkę którą różni się EU od UK i co się okazało te w sumie dwie kostki które się różniły wpina się w wiązkę deski a nie skrzynki bezpieczników. A jak wziąłem EU wiązkę deski to pasuje do wiązki kabiny i koło się zamyka w mającą sens całość.. pytanie tylko czy zniknie mi tylko alarm? patrząc na inne kostki znalazłem tylko różnice w kostce do ECU jeden przewód więcej. Wymyśliłem że to jakieś odcięcie zapłonu z alarmu, mam nadzieje że mam racje :) jutro zakładam taką wiązkę jaką mam.. oby było dobrze...
A może ktoś wie od czego te kostki są zaraz koło złącza OBD2 ?

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Kolejny maly problem. Podpiolem wiazke deski i kabiny.. Mniejwiecej wszystko do odpalenia tak zeby sprawdzic ta instalacje.. I okazalo sie ze silnik kreci slychac pompke paliwa ale swieci sie kluczyk imo. Czyzby czekala mnie wymiana wszystkich kabli na angielskie i przedluzanie?

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
wiazke pod deska obracasz o 180st i pasuje

po co kombinujesz

bede zaczynal accorda od poniedzialku t wzuce ci pare fotek
bo widze ze sie motasz

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
No dobra a co z wizka kabiny? Przedluzac angielska? Czy tez obrucic?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
Sprawdź na angielskich zegarach. Miałem podobny problem

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Rys.. A ja zapytalem "czy kabinowa TEŻ?" czytaj uwaznie
:)
Kombinowalem z zegarami i skszyka bezpiecznikow wszystkie mozliwosci.

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
No i Ci odpisali że kabinową/pod deską obracasz o 180*

Do góry Bottom