• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przekładka Accord VII 2.2 ictdi

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
image.jpg

A oto efekt.... Jeszcze tylko pare szczegółów i wszystko w INTERIOR COLOR...

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
_s0.zmniejszacz.pl_IMG_0772_zmniejszacz-pl_258298.jpg

Już w interiorze.... jeszcze tylko przenieść reczny, i otwieranie maski i klapy i składanko....

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
_s0.zmniejszacz.pl_IMG_0763_zmniejszacz-pl_542336.jpg

widok z przodu.... masa - efekt zblizony do orginału....

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
Kolejne dni mijają powoli, elektryka prawie skończona, zostało przenieść ze słupka prawego na lewy i dziś zobaczyłem jeszcze ze idzie wiązka kabinowa na prawy słupek do konsoli a musi iść na lewy także znowu sie trochę przedłuży .

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
Miałem przekładać cała instalacje ale ta która dostałem przy zakupie okazała sie z modelu poligtowego i roznila sie. Oryginalna po rozwinięciu z pancerza ma tylko pare przewodów do przedluzenia. Przedluzylem i ulozylem nowy kształt tej wiazki i jest ok. Zostało przenieść instalacje podswietlenia i szyberdachu noi dziś będę rozwijał z pancerza instalace ze środka to sie okaże co i jak. Pierwszy mój pomysł był cała wypiac i obrócić wtedy byłoby bez cięcia teoretycznie ale nie wiem jak to sie ma w praktyce np włączanie kierunek w prawo a daje sygnał lewy itp... Dziś będę wiedział wiecej to opisze.

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
Witam, oto co musiałem przerobić w instalacji:
Generalnie instalacja z komory silnika po rozwinięciu okazało sie ze tylko czesc trzeba przedłużyć.
Trzeba przedłużyć rownież instalacje z kabiny która oryginalnie idzie na do skrzynki bezpiecznikow a skrzynka powedrowala na druga stronę, no i trzeba przenieść instalacje z podsufitki która rownież idzie slupkiem do skrzynki bezpiecznikow. Także ogólnie troszkę lutowania jest...,

P.S.
Podlaczylem wszystko i robiłem próbę i wyświetlil mi sie na desce Kluczyk mimo także immobilaiser sie rozkodowal,

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
Jutro dodam pare zdjęć bo muszę je pomniejszyć . Pozdr

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
_s0.zmniejszacz.pl_IMG_0790_zmniejszacz-pl_785666.jpg

przewody bez pancerza to wiazka przedłurzana, (oczywiście wróciła w pancerz)...

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
hondzina poskladana !!! wszystko smiga ze hej! teraz tylko biurokracja i polskie deski .... wrzuce pare zdjec ja zgram na kompa, jak ktos ma jakies pytania co do przekladki accorda to chetnie pomoge.....

blady11

Nowy
Punktów
1
Miasto
dublin
jaki koszt? i jak to się robi w porównaniu z innymi markami? Fajnie ci to wyszło. profesjonalnie to wyglada...
Ps. silnik mocno przeszkadza w robocie?

kazekmoto

Bywalec
Punktów
6
A o jakie koszta ci chodzi? Elementy to ok 4000 za komplet. Trochę silnik przeszkadza ale da się wszystko ogarnąć bez wyrzucania. Co do trudności to nie było łatwo ... Trochę zabawy z vinem było ale został na paru oryginalnych zgrzewach czyli ok. Powiem Ci ze rzeby to wszystko wyszło dobrze to trzeba się przyłożyć . Co do reszty to nie wiem nie robię tego zarobkowo aczkolwiek szykuje mi się audi a6 do przekladki coś jak Passat b5 ponoć prosta robota.

Boomer5

Uczestnik
Punktów
0
Witam miłych państwa . :) Sorry że ogrzewam starego kotleta ale mam pytanko.
ściane grodziową wstawiałeś jak na zdjęciach. a co z odpływem z klimatyzacji wody uchwytami pod komputer, uchwytami pod pedał gazu czy podnóżek.. to wszystko zostało poniżej cięcia. I jeszcze jak rozwiązałeś przeniesienie otwierania maski i ręcznego? wiem że są tam miejsca na otwory ale jak przymocowałeś "gwint"od środka. jestem w trakcie przeróbki swojego acco miło by było jak byś pomógł.

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Na gwint masz prosty sposób -nitonakrętki,zaciskasz podobnie jak nity zrywalne.

Do góry Bottom