• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

przejade granice bez ubezpieczenia?

klauduszka

Nowy
Punktów
0
Miasto
Weston Super Mare
moje polskie auto nie ma ubezpieczenia, nie ma przegladu, nie oplacam zadnego drogowego ani angielskiego ubezpieczenia. auto mam w anglii od poltora roku. co mi grozi przy zatrzymaniu przez policje? a bede miala jakies problemy przy wyjzezdzie z uk?
z gory dziekuje ;)

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
i to nie małe, w najlepszym przypadku zapewne auto zostanie odholowane na parking, a ty na komisariat, plus koszta ubezpieczeniowe, w najgorszym w np. razie kolizji koszta pokrywasz ty i nie ważne kto jest sprawcą bo ty jedziesz autem niesprawnym, lepiej wziąść autko na lawete i spędzić ok 16h na pogaduszkach z miłym kierowcą :)

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
zalatw sobie jakiegos laweciarza co wozi do PL auta i po problemie... a skad jestes i co to za auto moze odkupie od Ciebie :)

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
w anglii auto zabrane od razu i tak jak kolega rys napisl komisariat odrazu lepiej nagrac sobie transport i bez problemu a jak sie policzy koszty nie wyjdzi ci duzo drozej bo musisz cos do auta lac prom itp

Do góry Bottom