• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

przegląd i OC dla anglika bez przekładki

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
W UK, ale w swoim czasie zjedzie do rodzimego kraju :) Razem z braćmi bo same tu nie jest ;)
Jeżeli masz auto zarejestrowane w UK od jakiegoś czasu to opcja na mienie jest dl
a Ciebie idealna, nie brałeś tego pod uwagę? Sam skorzystałem w
ięc wiem że dla aut o dużej wartości z dużym silnikiem lepiej być nie może.

znaczy ja już zostaje na stałe raczej w Pl , problem z tym że auto jest na ojca który tam zostaje , więc nie da rady

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
to rejestruj na ojca

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
hmm ale jak czytałem nie spełnia warunków wszystkich .. jak dobrze pamietam udowodnić że się już wróciło i takie tam

gdzie mogę dowiedzieć się co potrzebne w urzędzie celnym ? normalnie otwarcie mówić że za ojca załatwiam a on wraca za kilka dni i w jego imieniu pytam jaka jest formalność czy mnie wyśmieją ?

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
len jestes Dawid
na forum jest temat
w ktorym napisano dokladnie co potrzebne do mienia

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
ale po 30dniach jeżeli nie zarejestruje auta ubezpieczalnia nie wypłaci ( może nie wypłacić tak zarzekł ) nie wiem ile w tym prawdy

to jednak nie wiesz, a w postach na poprzedniej stronie sie pieniles jak bys byl na 100% pewny. Spusciles z tonu widze naiwniaku.

Ja od równego roku , robię krótkie terminy po 55zł gość mi robi , i cały czas to ciągnę - jeżdżę ostatnio jak posrany bo się boję i nie wiem czy to ważne czy nie .

bo jestes naiwny jak malo ktory.

nadal nie wiem do czego pijesz? Napisz konkretnie, a nie sie w informatyka bawisz. Gdzie jest napisane w ktorym dokumencie, ze auto przyjechalo do kraju ponad 30 dni temu?

Najśmieszniejsze jest to że polisę masz od kwietnia a ty komuś tłumaczysz że jest ważne i że auto jest od 4dni w kraju z choinki się urwałeś ?

to powiedz mi madrusiu dlaczego jest nie wazne. Jesli ubezpieczalnia nie wypowiedziala ubezpieczenia pisemnie to cos mi sie wydaje, ze znow bladzisz jak dziecko we mgle.
jesteś naiwny i myślisz że oc nadal działa
ja twierdze, ze dziala, policjant sprawdzajacy papiery na zlocie tez twierdzi ze dziala, tylko ty taki madrus jestes i tobie nie dziala bo...bo...bo tobie tak sie wydaje i koniec i tak musi byc!

:)

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
Jeszcze raz napiszę ci UMOWA !! data z umowy , jak robisz oc potrzebują umowy i wg tej daty rozliczą cię

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
apropo ubezpieczenia LINK4 dzwoniłem rozmawialem z 3 osobami na infolini specjalnie po czasie dzwoniłem , nie zrobią ubezpieczenia dłuższego niż 30dni jeżeli pojazd nie zostanie zarejestrowany w Polsce . <CIACH>

*Treść usunięta -złamanie regulaminu -Marlena.

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
zaraz zaraz
sam jezdzisz na pale z przedluzanym OC
a sie sadzisz jak nie wiem kto

tomek567

Początkujący
Punktów
0
apropo ubezpieczenia LINK4 dzwoniłem rozmawialem z 3 osobami na infolini specjalnie po czasie dzwoniłem , nie zrobią ubezpieczenia dłuższego niż 30dni jeżeli pojazd nie zostanie zarejestrowany w Polsce .
<CIACH>

troche spokojniej , tylko komisowe jest na 12 miesiecy . Naprawde trudno ci poszukac handlarza i dac mu 100 zl za fatyge i niech ci ubezpieczy to auto ?

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
Jeszcze raz napiszę ci UMOWA !! data z umowy , jak robisz oc potrzebują umowy i wg tej daty rozliczą cię

Dobra juz przestan udawac. Przeciez nikt nie moze byc az tag glupi zeby napisac cos takiego na powaznie. Tylko jak nie masz nic madrego do powiedzenia, to nie zartuj sobie w ten sposob w temacie bo ludzie czytaja i smietnik sie robi.

Peti

Początkujący
Punktów
0
Gdzie najtaniej można ubezpieczyć anglika w PL bez przekładki?

Peti

Początkujący
Punktów
0
Słyszałem że ceny są podwyższone od 200 do 500 % u Ciebie jak było?

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
Przeciez najprościej wejść na strony i poprostu wyliczyć składkę.
Żadnej zwyżki na żadne z moich aut nie mialem. Na jedno mialem nawet jakos 20% taniej niż na wersje eu

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
bez przekładki najtaniej ubezpieczyłem w link4, za pojemność 2.0 benzyna około 500 zł za rok oc i nw,oczywiście po zarejstrowaniu w Polsce. A przed zarejestrowaniem na angielskich blachach rejestrowałem w liberty ubezpieczenia za 780 zł na rok

Peti

Początkujący
Punktów
0
Przed rejestracją w PL ubezpieczałeś na rok czy na miesiąc (jeszcze na uk tablicach?. Przedwczoraj kupiłem samochód i myślę jak to ogarąć mógłbyś opisać ten proces jak załatwiałeś papiery itp. Też powiedz jak transportowałeś

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
Przyjechałem do Polski normalnie na kołach. Zadzwoniłem do ubezpieczalni,powiedziałem że auto jest z anglii z kierownicą po prawej stronie,podałem wszystkie dane swoje i auta no i zapłaciłem przez neta składkę za pół roku a paipiery przysłali oryginały pocztą,a potwierdzenie zawarcia umowy na maila. Ubezpieczałem na rok bez żadnych zwyżek polisy ze względu na kierownice z prawej strony.Papiery miałem wszystkie angielski tzn.dowód rejestracyjny i MOT bo ubezpieczenie w uk wypowiedziałem i ważne miałem tylko jeszcze 3 dni po przyjeździe do kraju.

przemas86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
manchester
Witam,
wlasnie kupilem anglika i chcialbym nim pojezdzic twoche w Polsce, niestety mot wygasl. Czy jest mozliwosc zrobienia przegladu w Polsce bez przekladki?

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
Cześć,jasne bez problemu. Musisz tylko wymienić światła na europejskie itp.rzeczy,wszystko znajdziesz na stronce jak zarejestrować anglika w polsce

Do góry Bottom