• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

przegląd i OC dla anglika bez przekładki

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
puchcio
przeczytaj powoli i wyraznie kto sobie drukowal

sprowadzenie auta to jedno
a posiadanie tam zarejestrowanego i ubezpieczenie go w PL
sory ale nie tedy droga

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
Przecież każde auto nawet z niemiec francji itd , sprowadzane jest do Polski ubezpieczane , tylko że jeden jeździ miesiąc sprzedaje drugi jeździ rok
więc co w tym dziwnego ?

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
widzisz roznice miedzy
sprowadzone a zarejestrowane za granica ??
jesli nie
to nie ma o czym pisac

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
aaa sorki,nie czytałem do"góry"G4WLAK, jestem tu dopiero od dzisiaj
nie ma opcji mieć auta tam a rejestrowac w polsce,albo tu jezdzimy albo tam. ja przyjechalem autem tu i tu je zarejestrowałem,ubezpieczyłem i wszystko ok. Napisałem bo może ktos będzie chciał to samo zrobić to podpowiem gdzie najpierw uderzyć bo jest myków np.homologacja m1 która jest obowiazkowa

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
1.ubezpieczenie w UK jest juz obowiazkowe z tego co tutaj pisano

Nie jest Gawlak i nie sądzę żeby kiedykolwiek było, tak jak jest to w porąbanej Polandii

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
30 dniowe i nawet w tym roku mialem sprawe w angli za jazde na polskim oc w angli. wygrana

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
Mi chodzi o jazdę w Polsce anglikiem i zrobienie na niego OC dłuższego niż 30dni bez przerejestrowania auta na pl blachy

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie ma takiej opcji

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
tak ? bo już nie rozumiem jeden przez drugiego chwali się że mają na rok , co jest nie prawdą ! więc po co pisać że ma się na rok a w rzeczywistosći jest tak że to ubezpieczenie jest wypisywane na rok lecz po 30dniach powinno się pojazd ubezpieczyć , jeżeli tego nie dokonamy i myślimy że jest wszystko ok to jesteśmy w błędzie bo przy kolizji ubezpieczyciel wypnie tyłek a do drzwi zapuka fundusz gwarancyjny gdzie będziemy bulić z własnej kieszeni ...

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie ma problemu z ubezpieczeniem na rok, tyle że jest to ubezpieczenie nie ważne, możesz sobie to pokazać mniej kumatemu policjantowi

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
Czyli kit, tak jak mówiłem nie da rady a ci co mają i piszą to nawet nie wiedzą o co chodzi ..

pawelgawel

Bywalec
Punktów
0
Miasto
123
więc po co pisać że ma się na rok a w rzeczywistosći jest tak że to ubezpieczenie jest wypisywane na rok lecz po 30dniach powinno się pojazd ubezpieczyć , jeżeli tego nie dokonamy i myślimy że jest wszystko ok to jesteśmy w błędzie bo przy kolizji ubezpieczyciel wypnie tyłek a do drzwi zapuka fundusz gwarancyjny gdzie będziemy bulić z własnej kieszeni ...

po 30 dniach od czego?
Rozumiem, zeby zapis brzmial, ze po 30 dniach od daty zawarcia ubezpieczenia. Ale zapis wyraznie informuje, ze po 30 dniach od daty sprowadzenia auta na teren Polski. Rozumiesz do czego zmierzam?

Do góry Bottom