• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

przegląd i OC dla anglika bez przekładki

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
przeczytales ten temat od poczatku ??

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
normalną umowę na 12 miesięcy podpisujesz.... z tym że masz 30 dni na przerejestrowanie auta.... jak nie przerejestrujesz umowa dalej się liczy ale w razie jakiejś kolizji może być problem.

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
było już o tym dużo według Ustawy o OC umowa jest ważna do dnia jej wypowiedzenia i nie ma obowiązku przerejestrowania pojazdu, jednak ubezpieczyciel może ale nie musi tego wymagać i dopóki ubezpieczyciel jej nie wypowie (z zachowaniem okresu miesięcznego wypowiedzenia ) to nie ma podstaw by odmówić wypłaty odszkodowania.

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
pisze wyżej ze w axa, jasne ze jeżdżę inaczej nie kupowałbym polisy.

Ile płacisz na rok ? bo mam cabrio e46 jak mi to wyliczą wg zniżek wieku ? jest coś takiego ?
jak zadzwonie do axa to co mam im powiedzieć że chcę ubezpieczenie na rok na zagraniczne blachy ?

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
Witam! jestem posiadaczem anglika w Polsce bez przekładki. Wczoraj zarejestrowałem i mam blachy krajowe,jestem z Wałbrzycha,byłem pierwszy w mieście:))). Można wykupic w Polsce ubezpieczenie na anglika bez problemu(mówię o angielskich blachach) np w liberty ubezpieczenia,nie robia zadnej różnicy z której strony jest kierownica i cena normalna(bez zniżek 780 zł na rok za 2 litry benzyna automat rok auta 2000)i też znalazłem i rozmawiałem z link4 ,bardzo dobra cena i nie mają zwyżki za ubezpieczenie na angliki. Jak ktos ma jakies pytania co do rejestracji to prosze pytac chętnie odpowiem. Pozdrawiam

Jest pare myków przy rejestracji także pytajcie to odpowiem co i jak

nie ma problemu z ubezpieczeniem,miałem auto na angielskich blachach ubezpieczone w liberty direct(teraz liberty ubezpieczenia) można wykupic na rok,kolizji nie miałem także nie wiem jak jest z ewentualnym odszkodowaniem ale policja to ubezpieczenie honoruje, tylko ac na anglika nie mogłem wykupić.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
wydaję mi się że jest kruczek 30dni po tym czasie jeżeli dojdzie do kolizji nie pokryją poszkodowanemu szkody

chodzi mi o normalne prawdziwe ubezpieczenie powyżej 30dni żeby poruszać się bez problemu
wyjechać za granicę ( europa wakacje itp )

oczywiście na zagranicznych blachach , ja akurat auto mam zarejestrowane na siebie w UK ale nie mam zamiaru rejestrować i wywalać bombę pieniędzy za free być mieć PL blachy

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
myslę że to kwestia dokładnego dogadania sie z ubezpieczycielem,ja nie miałem akurat zadnej szkody ani kolizji ale jak był rzeczoznawca nie robił mi zadnych problemów i wszystko uwzględnił,sprawdził auto zrobił fotki i wszystko klepnął w oc

problem moze byc jak wyjedziesz za granice

DAWID-BMW

Bywalec
Punktów
2
Miasto
włocławek
problem moze byc jak wyjedziesz za granice

Ale jak na rok masz to chyba nie ma problemu , chociaż nie wiem mogę się mylić
Ja to kiedyś wydrukowałem na kompie angielskie i latałem 2 lata nic się nie stało ale wolę dmuchac na zimne :)
teraz od roku jeżdżę na tych 30dniowych latam co miesiąc a to mi firmę ubezpieczeniową zmieniają a to to ale mnie już denerwuje latanie i martwienie się wolał bym przepłacić nawet i latać spokojnie

Aaa jeszcze jedno kolego powiedz mi w AXA robiłeś polisę przez telefon czy w placówce AXA ?

Złamanie 1 punktu regulaminu -zmiana tekstu -Marlena.

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
zadzwoń do liberty ubezpieczenia albo link4 powiedz o aucie,że kierownica po prawej i na angielskich blachach i jestem pewien że bedzie wszystko ok i ubezpieczą na rok bez problemów w dobrej cenie

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
wiem ile to kosztuje
mieszkalem tam i jedzilem w PL na zagranicznych tablicach
ubezpieczenie mialem tam a nie w PL

wyraznie nie stac cie na auto skoro rzezbisz w ten sposob
problemow moze byc kilka
1.ubezpieczenie w UK jest juz obowiazkowe z tego co tutaj pisano
2.nie mozna jezdzic na SORN ani w UK ani w PL - moze tylko stac na prywatnym terenie

btw tym ze drukowales sam ubezpieczenie
to juz sobie wystawiles swiadectwo
dla mnie zenada

puchcio

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wałbrzych
aaaa wcale nie koniecznie. Jezeli jedziesz autem do kraju ,tu je rejestrujesz i opłacasz,wracasz do anglii jako turysta to możesz jeżdzic 3 miesiące na polskim ubezpieczeniu i tablicach. A w Polsce przyjeżdżając z anglii swoim autem możesz je ubezpieczyć bez problemu,tak jak pisali wyżej na miesiąc,albo na rok tak jak ja miałem z tym że nie wiem jak to funkcjonuje przy wyjeżdzie za granice bo nie byłem.
oczywiście że nie mozna jeździć na SORN ale wyrejestrowując auto tam a rejestrując w Polsce i opłacając wszystko jesteś ok i nikt ci sie nie przyczepi bo masz wszystko na legalu

a przy okazji,nic sobie sam nie drukowałem,ubezpieczenie wykupiłem po legalu,normalnie jak każdy kierowca

Do góry Bottom