• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

przegląd i OC dla anglika bez przekładki

mike412

Początkujący
Punktów
0
witam, posiadam samochód bez 5Vc.Planuje wysłać odcinek do UK i dostać ' dowód'.Co potrzebuje do poruszania się po drogach w PL?Zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym i z tym można iść do ubezpieczalni?OC tylko na miesiąc?
Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuje.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
angielski MOT i angielskie OC potrzebujesz do poruszania się po polskich drogach. w przeciwnym wypadku w razie stłuczki będziesz mieć spore problemy

xMecenas

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
www.epolisa-bilgoraj.pl
Jestem agentem ale niestety nie mam podpisanej umowy z PZU, moze ktos juz sie orientuje jak to jest juz u nich z ubezpieczaniem?? Znalazlem taki screen...

mike412

Początkujący
Punktów
0
byłem po oc na anglika- za miesięczne 55zł.nie spytałem tylko czy mozna je powtarzać ;)

mike412

Początkujący
Punktów
0
podejdz do ubezpieczalni i zapytaj..

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
w uniqa nie powtórzysz, ale w tuz bez problemu ;)

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
W AXA ubezpieczysz na cały rok, możesz podać mój numer polisy jako polecającej: 4853232 to dostaniesz 50zł znizki.
Polisę kupisz online na www.axadirect.pl dokumenty przyjdą na maila bez kłopotu.

Polisa OC jest regulowana ustawą, masz obowiązek posiadania takiej polisy nawet bez ważnego przeglądu. Czyli jeżeli masz anglika bez przeglądu i stoi on w jakimkolwiek innym miejscu niż twoje prywatne to musi on mieć wykupioną polisę OC nie ważne czy ma przegląd czy nie.

W razie wypadku ubezpieczyciel NIE MOŻE ODMÓWIĆ wypłaty odszkodowania. Art 17 ustawy wyraźnie mówi kiedy odmowa może nastąpić i nie ma tam nic na ten temat.

xMecenas

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
www.epolisa-bilgoraj.pl
Link4 jak i Proama rowniez mozna na caly rok, tyko wlasciciel jest zobowiazany w ciagu 30 dni pojazd zarejestrowac w Polsce w przeciwnym wypadku towarzystwo MOŻE ale NIE MUSI rozwiązać umowe.

Kroolik77

Nowy
Punktów
0
Witam, jestem w GB i chcialbym sie dowiedziec czy moge ubezpieczyc anglika w polskiej ubezpieczalni? bardzo prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje

Kroolik77

Nowy
Punktów
0
Niestety kozystam z internetu w library i konczy mi sie czas, jezeli ktos zna odpowiedz prosilbym o przeslanie jej (jesli jest taka mozliwosc i macie taka ochote) na moja skrzynke na adres pawelkrolikowski@interia.eu. Bardzo dziekuje za odpowiedzi

Struggler

Początkujący
Punktów
0
Na początek Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Chyba będę częstym użytkownikiem waszego forum , szkoda tylko że tak pożno się o nim dowiedziałem;)

A więc tak, kupiłem samochód RHD dla siebie na części.Samochód jest w pełni sprawny, posiada Mot.
Mój problem polega na tym że potrzebuję miesięcznego ubezpieczenia auta w celu przewiezienia go do Poznania a następnie pod warszawę. Do dwóch róznych warsztatów w celu przełożenia silnika do mojego docelowego auta LHD.

Gdzie mogę nabyć takie ubezpiecznie?
Obdzwoniłem mojego agenta z PZU, dzwoniłem do głównej siedziby PZU,Liberty,Link4 i wszędzie słyszę odmowę.
Jak wygląda procedura ubezpiecznia auta na czas jazdy?
Nie chce jezdzić bez ubezpiecznia a odległości do zrobienia są spore.
Będę bardzo wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam

xMecenas

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
www.epolisa-bilgoraj.pl
Proponuje ci abys zakupil od razu roczne, tutaj wedlug OWU towarzystwa masz miesiac czasu na rejestracje auta w polsce po tym czasie moze ale nie musi rozwiazac z toba umowy w razie gdybys sie nie wyrobil.

Struggler

Początkujący
Punktów
0
Nie potrzebuje rocznego. Potrzebuje ubezpieczenie na max 30dni tylko w celu przewozu auta.Lawetą wyjdzie drogo;)
Gdzie dokładnie mogę ubezpieczyć auto na te 30dni ? O jakie ubezpieczenie mam się pytać?
Wszedzie mnie zbywano.Twierdząc że ubezpieczą pod warunkiem posiadania polskiego przeglądu...

Wolfi

Nowy
Punktów
0
Miasto
Rybnik - prawie
Ja 28.11.2014 r ubezpieczyłem "anglika" u agenta w PZU. Podałem nr VIN i nr rejestracyjny, rocznik i mnie jako właściciela. Ubezpieczyli bez problemu na 30 dni za kwotę niecałych 400 zł. Żadnych problemów przy zawieraniu umowy nie miałem, a podawałem, że auto jest RHD. Przyjechałem samochodem z Anglii do Polski i teraz śmigam sobie te 30 dni, bo kase zapłaciłem, to mi wolno ;-)).

mike412

Początkujący
Punktów
0
mnie w centrum towarzystw (mają kilka do wyborów zalezy od ceny w danym przypadku) i zapłaciłem 55zł.Podając nr rejstracyjny, vin i inne duperele..bez zadnych dokumentów ;)

Do góry Bottom