• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przegląd Anglika - kujawsko-pomorskie, pomorskie

Macko1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam.

Czy możliwy jest przegląd w Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów bez wbijania go w dowód rejestracyjny? Chodzi mi np. o zaświadczenie od diagnosty, że nie stwierdził luzów w układzie kierowniczym, wycieków płynów, pojazd jest ogólnie sprawny itp. Może być ono wystawione na zwykłej kartce A4 z pieczątką!

Jeśli ktoś z forumowiczów się orientuje gdzie dostanę taki kwit to prosił bym o info w temacie lub PW. Proszę o nie pisanie, że wszędzie takie dostanę, bo nie dostanę.

Jeśli napisałem temat w złym dziale to prosiłbym o przeniesienie go do właściwego.

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Diagnosta jest od przeglądów. To czego szukasz da Ci rzeczoznawca PZM

Macko1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Niby tak, ale byłem dzisiaj na spotkaniu u starosty w miejscowości gdzie jestem zameldowany i po przedstawieniu mu pisma z odpowiedzią z ministerstwa na moją prośbę o rejestrację stwierdził, że wystawi mi zgodę na rejestrację jeśli dostanę od diagnosty jakiegoś zaświadczenie, że pojazd jest sprawny w ogólnym słowa znaczeniu.

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
A ze starosta sprawuje nadzór nad stacjami kontroli to nikt Ci na anglika żadnego zaświadczenia ani przegladu nie da. A Starosta nie ma takich uprawnień żeby komuś coś zezwalać lub obiecać. Od rejesteacji jest wydział komunikacji

Macko1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Kolego w piśmie z ministerstwa jest wyraźnie wskazane, że to starosta ma prawo wyrazić zgodę indywidualną na rejestrację pojazdu i nie zamierzam się tu wykłucać.

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
Witam.

Czy możliwy jest przegląd w Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów bez wbijania go w dowód rejestracyjny? Chodzi mi np. o zaświadczenie od diagnosty, że nie stwierdził luzów w układzie kierowniczym, wycieków płynów, pojazd jest ogólnie sprawny itp. Może być ono wystawione na zwykłej kartce A4 z pieczątką!

Jeśli ktoś z forumowiczów się orientuje gdzie dostanę taki kwit to prosił bym o info w temacie lub PW. Proszę o nie pisanie, że wszędzie takie dostanę, bo nie dostanę.

Jeśli napisałem temat w złym dziale to prosiłbym o przeniesienie go do właściwego.
Diagnosta jest od przeglądów. To czego szukasz da Ci rzeczoznawca PZM

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
możesz zrobić takie badanie było już o tym na forum, nazywa się to "Zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym"

badanie tech 1.JPG

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
czapliniak jak zawsze wtraca swoje a. prawda jest taka ze taki przeglad dostaniesz ale nie do rejestracji auta. a o to nie pytales.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie koniecznie, czapliniak napisał zgodnie z prawdą wszystko inne to kombinowanie

Macko1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Dzięki za info i we wtorek jak wrócę spróbuję coś załatwić w tej sprawie i dam znać co wskurałem w tej sprawie, a zwłaszcza jeśli po otrzymaniu podobnego zaświadczenia jakie wstawił rys00 zgodnie z zapewnieniem starosta wyrazi mi zgodę na rejestrację.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
tak jak napisał guzik0802 to nie jest przegląd zerowy i na jego podstawie nie zarejestrujesz auta, no ale może jeśli starosta tak obiecał :)

Macko1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
No tak powiedział starosta, że wystarczy iż będzie jakieś badanie z pieczątką diagnosty gdzie stwierdza, że auto jest sprawne.

P.S. Pamiętajcie, że niedługo wybory samorządowe i trzeba o wyborców zabiegać ;)

mac5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Śląsk
No i jak potoczyła się sprawa tego przeglądu ? Starosta się zdziwił ? (albo i nie) ;>

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
lusterek teraz nie zakładaj bo niębędziesz nic widział to dopiero jak zmienisz miejsce siedzenia :)

Macko1402

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
No tak tylko ja chcę zrobić ten przegląd bez przekładki, nie doczepią się o lusterka?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
no nie bo jak siedzisz po prawej stronie to lusterka musisz mieć ukej żeby było z tyłu okey

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
Po uzyskaniu negatywnego wyniku badania musisz napisać prośbę do Ministra o odstępstwo od warunków technicznych powołując się na wyrok TSUE oraz jakiekolwiek inne argumenty znajdziesz. do której MUSISZ dołączyć wynik negatywny badania, dowód rej i poświadczenie o zapłacie akcyzy / lub o zwolnieniu z akcyzy.
Przygotuj się ze zostaniesz bez dowodu rej na kilka tygodni lub zdobądź notarialne poświadczenie zgodności z oryginałem dla kserokopii.

Po otrzymaniu pozytywnej odpowiedzi z takim dokumentem lecisz jeszcze raz do diagnosty ( na stacji diagnostycznej oznaczonej literka "d" numerze) o ponowne badanie techniczne do pierwszej rejestracji. A z pozytywnym wynikiem badania, czeka cie jeszcze tylko wydział komunikacji, ale tu nie powinno być już problemów.

Do góry Bottom