• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przegląd a zmiany konstrukcyjne

KarolSJZ

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie,
Przedstawię sytuację jak wygląda, a
następnie zadam pytanie żeby było wiadomo o co mi chodzi :)
Otóż kupiłem Passata B7 anglika, chce nim pojeździć trochę (myślę że około roku) zanim zrobię przekładkę. Wykupiłem OC miesięczne i teraz sprawa z przeglądem. Jeżeli zrobię przegląd to czy potem nie będzie problemów z przeglądem zerowym po przekladce? Nie będzie trzeba jakiegoś rzeczoznawcy po przekladce aby zrobić przegląd przed rejestracją? Jakie mam najlepsze wyjście w tej sytuacji? Z góry dziękuję za rady. Pozdrawiam

KarolSJZ

Nowy
Punktów
0
Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej i mi odradzili robienie przeglądu przed przekładką bo podobno od 1 Lipca 2016 weszła ustawa, że nie można już robić zmian konstrukcyjnych. Czyli co miało kierownice po prawej stronie tak ma zostać, a co było dostawcze nie będzie osobowe. Czy to prawda? Orientuje się ktoś?

janisz

Nowy
Punktów
0
Witam. Zapytałem mojego ulubionego, baaaaardzo ugodowego diagnostę czy przegląd przerobionego anglika zrobi. Miałem zamiar przełożyć saaba 9-3 po 2002r a że tam trzeba ciąć scianę grodziową to zastanawiałem się co z nr vin, czy można go wyciąć z angielskiej grodzi i wspawać w lewostronną czy zostawić nietknięty listek a wszystko dokola wymienić itp ale ten popukał się w głowę i już pomijając vin to musiałbym dostarczyć fakturę z zakladu który ma uprawnienia do dokonywania zmian konstrukcyjnych auta, faktury na nowe airbagi, jakiś opinie rzeczoznawcy czy auto jest dobrze zrobione i że to nie bardzo się opłaca. Jak to jest w końcu? Przecież taka np vectra C (bliźniak saaba 9-3ss) jest całkiem popularna do przekładki. Da się czy nie da?

janisz

Nowy
Punktów
0
Dzięki ale chciałbym ją przerobić sam sam.
Niby takich elementów jak airbagi czy pasy nie można montować używanych. To samo przy przeróbce auta z kratką na takie bez jeśli ilość miejsc sie zmienia to trzeba nowe pasy :/
Czyli są stacje które mi zrobią przegląd? Bez opini itp? Diagnosta nie jest palcem robiony i jak mu nie powiem że to angol to chyba jest na tyle inteligentny że sie skapuje :)

Do góry Bottom