• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z rejestracją, nikt nie wie co robić, jak z tego wyjść..

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
poproś o odmowę na piśmie z podaną podstawą prawną która pozwala im taką odmowę wydać.
z tym papierkiem na rozmowę do starosty , można napisać skargę pisemną na diagnostę(stacje kontroli pod starostwo podchodzą)

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Jest prosty sposób,możesz poprosić w WK o skierowanie na stację w celu dokonania przeglądu,bez problemu dostaniesz takie skierowanie i wtedy nie mają możliwości odmówić.

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
jasne tylko , że zrobią negatywa i odpowiednio to uzasadnią , ja rok walczyłem o zmianę wpisu w dowodzie rejestracyjnym( przerobiony anglik i pierwotny błąd w przeglądzie -masy pojazdu), pismo i odpowiedź itd... po roku naczelnik potulny jak baranek dokonał poprawki .Wcześniej sukinkot występował do dealera pojazdów aby uzyskać homologację mojego auta na Polskę , na siłę chciał mnie ukrzyżować , jednak Peugeot odpowiedział że nie był bezpośrednim importerem i nie ma obowiązku takowego wydać . Na nic zdały się się jego paragrafy KPA ,trzeba było poświęcić kilka wieczorów na analizę a pismo złożone w sekretariacie starosty dokonało cudu.Walcz więc z tą chorą biurokracją .powodzenia

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
anbora jeśli dostałbym negatywny wynik badania technicznego będąc pewnym iż auto jest całkowicie sprawne to nie zwachałbym się pozwać diagnostę o działanie na niekorzyść klienta , w tym wypadku zwykłe wyłudzenie kasy i chamstwo

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Jeśli jedziesz na skp ze skierowaniem to stcja zrobi przegląd pozytywny bez problemu,problem polega nie na wyniku badania tylko na tym ze asekuracyjnie badania nie robią,jeśli mają skierowanie zrobią bez problemu.Jeśli jednak zdecydują o negatywnym wyniku,to jak napisał holipa można odwołać się ot tej decyzji,takiego odwołania stacja nie zaryzykuje bo w konsekwencji takich działań może stracić uprawnienia.

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
macie rację- warto próbować, najlepiej jednak podeprzeć się odpowiednimi przepisami , większość ludzi( urzędników) widząc paragrafy poparte sensowną interpretacją odpuszcza sobie .

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
diagnosta to "murzyn" a nie urzędnik

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Myślę że nieco przesadziłeś,wiem ze tutaj są równi i równiejsi ale nie wypada tolerować przejawu rasizmu,to niedopuszczalne.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
a co to ma do rasizmu ?
to taka przenośnia. stąd cudzysłów ;)
ja mówię "murzyn" na robola który niema nic do gadania , a nie na ciemnoskórego.

P

piotreldiablo

Mam podobny problem, auto w Polsce od roku ,przełożone i jeżdżone do końca angielskich opłat. Teraz jak chce je zarejestrować jest problem bo koleś nie chce mi zrobić przeglądu. Nawet nie chce o tym słyszeć i on tego nie zrobi mówiąc że angielskich aut sie nie przekłada- chory człowiek, a z dwóch jeden w pl to już można zrobić. Co mam zrobić, isć do komunikacji o skierowanie na badania techniczne ? czy jakość podstępem wjechać na badania ale teraz bez tablic podobno nie wjadę na badania. Chore bo jak bym wyjechał z polski autem do anglii tam je zarejestrował w uk bo polskie można i mam dokumenty angielskie, wracam do polskie co to nie przekładany i tez nie można ?

Soldier13

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
Znajdź inną stacje diagnostyczną, pewnie musisz w innym powiecie. Szukaj stacji. Przeczytaj ten temat cały, masz podobny problem do mojego.

P

piotreldiablo

A może ktoś poleci mi stacje gdzie wam zrobili przegląd. Jestem z kuj-pom ale mogą być np z wielkopolski czy mazowieckiego

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Idź po skierowanie na przegląd,masz taki sam problem więc rozwiązanie jest identyczne,skierowanie dostaniesz za darmo.wydział komunikacji jest jednostką nadrzędną nad stacjami kontroli,stacja kontroli powołana jest do przeprowadzania badań technicznych i nie ma możliwości odmowy wykonania badania,nie rozumiem po co kombinować,mają zrobić przegląd i tyle.

P

piotreldiablo

Dzieki tak zrobie ale szczerze mówiąc myślałem ze sie z kolesiem dogadam bo z autem wszystko ok ale nie wymieniłem lamp przednich. Skierowałem na max w prawo i jeszcze nikogo nie oślepiłem ale domyslam sie że to nie przejdzie

anbora

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Zduńska Wola
Dzieki tak zrobie ale szczerze mówiąc myślałem ze sie z kolesiem dogadam bo z autem wszystko ok ale nie wymieniłem lamp przednich. Skierowałem na max w prawo i jeszcze nikogo nie oślepiłem ale domyslam sie że to nie przejdzie
Lampy sugeruję wymienić dla własnego bezpieczeństwa (jeśli masz soczewkowe to da się przerobić ). Samo skierowanie w prawo nic nie da bo i tak snop światła ma podbicie z lewej strony ( prawa jest niedoświetlona). zrób to zanim rozjedziesz jakiegoś przydrożnego pijaczka ( takich cieni na poboczu w ojczyźnie mnogo) .

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
diagnosta ma obowiązek wykonać badanie techniczne. bez wymiany lamp nie podchodź szkoda kasy (za oblany przegląd chyba też się płaci ? )

skierowanie z wk weź i jedź na stacje kontroli. jak odmówi to każ mu powód odmowy z uzasadnieniem na podstawie konkretnych paragrafów napisać i przystawić pieczątkę oraz podpisać czytelnie.
a z tą karteczką już prosto do wk. tam już oni sobie z nim poradzą. jak w okienku w WK będą jakieś problemy tworzyć to prosto do naczelnika/kierownika (co urząd to inaczej...) i powiedz że jesteś zmuszony napisać skargę pisemną na pracownika takiego i takiego gdyż nie wypełnia on swoich obowiązków

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Wystarczy pisemna skarga na SKP i w trakcie kontroli podjechać na przegląd,cofnięcie uprawnień SKP to dzisiaj żaden problem

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
A odwiedziłeś jakieś inne stacje czy poprzestałeś na jednej?

P

piotreldiablo

Była to pierwsza stacja i ostatnia dziś, koleś był tak chamski że mi nerwy popsuł na maxa. Kupie lampy i bede walczył dalej, może ktoś ma do bory pl ? A jeszcze mam pytanie, skierowanie na stacje jest uniwersalne czy tylko i wyłącznie na stację którą wskażę ?

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
jak byś odwiedzał inną stację to sie nie chwal że przekładany. mów że takim z UK przyjechałeś ;)

Do góry Bottom