• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z klimatyzacja a4 b6 2003 AWX

dubiniec123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
oxford
witam po przeładce zauważyłem ,ze klimatyzacja ma mniejszą wydajność tz mniej chłodzi i nawiew jest na 3 , 4 kreski maksymalnie, co może byc przyczyną ,dodam, ze autem jeżdziłem w UK 3 lata i wydajnosc była o wiele lepsza ,dodam ze uład jest szczelny i nabity gazem.kplejne pytanie to czy,przy przekładce wymienia sie osuszacz klimatyzacji?

ricop01

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań Miasto Doznań
Wszyscy Specjaliści od klimatyzacji( nie mam tu na myśli garażowych specjalistów) twierdzą że po rozszczelnieniu układu klimatyzacji należy wymienić osuszacz, również należy to zrobić jeśli nie był wymieniany od nowości lub od kilku lat od wcześniejszej wymiany- bo wtedy niema już takich właściwości jak nowy i nie odprowadza dobrze wilgoci z układu.

dubiniec123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
oxford
dzieki wielkie za odpowiedz,zapytam jeszcze czy wymiana osuszacza wymaga opróznienie całej instalacji klimatyzacji z czynnika chłodządzego?

Mimek

Anglikomaniak
Punktów
23
Miasto
Zalesie, Łańcut
Tak, wymaga opróżnienia klimy, a powiedz kolego czy dajesz max nawiew i słabo chłodzi? Czy po prostu nawiew nie włączy Ci się na max? Robiłem ostatnio kilka przypadków z klimą i głównie były to problemy z wentylatorem, albo przekaźnikami.

dubiniec123

Początkujący
Punktów
0
Miasto
oxford
przed przekładką zawsze dawałem na 22 stopnie lub wiecej bo ładnie chłodziło, a teraz musze dac na 20 i słabo chłodzi dodatkowo musze manualnie zwiekszyc nawiew o 2 kreski zeby wmiare chłodziło,jeszcze jedno, czy nie sprawny czujnik teperatury zewnętrznej może miec wpływ na klimatyzacje?

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
a otwiera ci sie wogule recylkulacja (nawiew z zewnatrz , wewnatrz)

Do góry Bottom