• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z klimą

gelu4

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Radom
Witam. Jestem w trakcie przekładki A4 b6 i mam pewien problem.
Po pierwsze w angielskiej klimatyzacji miałem jeden silniczek od sterowania klapki filtra pyłkowego i tej od obiegu wewnętrznego a w obecnej mam dwa oddzielne silniczki od tych klapek i klapki od filtra pyłkowego wogole mi się nie otwierają.
Po drugie wyskakuje mi błąd w klimie(nie pamiętam dokładnie na VAGU chyba 819) i zaświeca się przycisk ECON i nie można go zgasić ale o dziwo tylko przy zapalonym silniku, na zgaszonym przycisk się nie zaświeca i działa normalnie.
Poradźcie coś.

daniel79

Gaduła
Punktów
0
Miasto
hrubieszow
nie mozna wylaczyc trybu econ bo nie ma gazu i klima sie nie zalączy. W mojej b6 obieg dzialal

gelu4

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Radom
Wiem, doszedłem do tego ze bez gazu będzie wyskakiwał błąd czujnika ciśnienia gazu. Pozostaje jeszcze problem tej klapki:
Błąd 716 - G220 i siłownik klapy recyrkulacji V113 zablokowany lub brak napięcia.
Co myślicie?

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Musisz wywalic jeden silniczek pewnie w angliku był jeden a nagrzewnica europejska ma dwa i dlatego nie będzie działać wewnętrzy obieg.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
w trybie auto jak ma szybko schłodzic powiettrze klapka pobieranie zewnątrz jest zamknieta otwiera sie dopiero po osiagnieciu i ustabilizowaniu zadanej temperatury

grzesiek08

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poręba
Nie trzeba wywalać żadnego silnika od recyrkulacji jeśli nagrzewnica jest z instalacją. Działa normalnie i będzie działać tylko trzeba trochę popracować nad nią VAG-iem ale zarejestrowanym z dostępem do adaptacji. Zawsze w angliku jest jeden serwomotor mniej w napędzie klap recyrkulacji.

kaczek2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Ja mam ten sam problem. Tylko że załadowałem klimę do pełna i ECON ciągle się świeci i nie załącza się pompka od klimy. NIe wiem co jest grane... ktoś wie jak naprawić?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
czujnik cisnienia albo zawieszony zawór rozprężny

Punktów
0
Miasto
sheffield
kompresor

Witam, czy moglby ktos napisac jak wlaczyc klimatyzacje w Passacie B6 ??
Jest to Vv z 2006 roku o poj 1.9 TDI. bylem ostatnio u mechanika i okazalo sie ze kompresor caly czas jest wlaczony, nie wiem czy to normalne i czy tak powinno byc?
nie wiem jak wlaczyc klimatyzacje, mam tylko przycisk ECON. dziekuje za pomoc.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
ECON to przycisk od wylaczenia sprezarki
jak sie nie swieci ( nie jest podswietlony) to dajesz temp. np. na min. i powinno chlodzic

Punktów
0
Miasto
sheffield
caly czas mam na min, ale nie chlodzi tak jak powinno, daje chlodne powietrze, ale w Roverze 825 sd jak wlaczylem klime to bylo duzo chlodniej :/

qplanetq

Anglikomaniak
Punktów
27
Miasto
Szczecinek
swapit.nazwa.pl
MAM PYTANKO CO DO KLIMY nie chce zakladac nowego tematu.

Mam maly problem odnosnie nawiewu wiazka klimy euro panel klimy z angola jak daje na max cieplo po prawej i lewej to po prawej leci cieple powietrze a po lewej wieje chlodem wie ktos cos na ten temat?

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
ten temat jest wałkowany od X lat

wystarczy poszukać

zamien 1 z 2 pinem we wtyczce brazowej przy klimatroniku

Do góry Bottom