• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z hamulcami

Adrianek20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
A wiec problem wygląda tak po przekładce nadszedł czas na odpowietrzanie układu hamulcowego, dwie przednie rurki pochodzily z europejczyka zas dwie ktore ida na tylna os dorobilem sam. Próba odpowietrzania stanela na tylnej osi od ktorej oczywiscie zaczolem z tylu bylo bardzo male cisnienie ledwo cos sie lalo z odpowietrznika, zas z przodu wszystko ok. Rurki nie sa nigdzie zagniecione czy cos w tym stylu. ABS jest sprawny i działa prawidłowo w przypadku przedniej osi. Wedlug mnie pompa musi bys sprawna bo chyba jak cos nie bylo halo z nia to nie dawala by cisnienia na przednia os. Przewody podłaczylem tak samo jak byly. Nie mam zielonego pojecia co jest nie tak.

lisekexeter

Anglikomaniak
Punktów
10
Miasto
WML
a masz z tylu pod autem rozdzielacz sily hamowania? moze on sie uszkodzil? spadla sprezyna albo cos

C

czesiekwr

Ja miałem w którymś aucie właśnie problem z tym korektorem siły hamowania i nawet mechaniory (takie mechaniory)nie kumały o co biega zmienali tarcze klocki, czyścili skrobali ,odpowietrzali wszystko było na nic dopiero sam gdzieś na forum przeczytałem o tym korektorze i pomogło (u mnie był zardzewiały i zastał się )wd 4... i delikatnie rozruszałem tłoczek

Mimek

Anglikomaniak
Punktów
23
Miasto
Zalesie, Łańcut
Puść bezpośrednio z pompy hamulcowej na tył i odpowietrz wykluczysz złe połączenia przewodów oraz pompę abs.

Migi

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Wadowice
www.mrugacz.com
jak masz abs to na 100% nie masz korektorow sily hamowania, sproboj odpowietrzyc abs komputerem lub maszynka do odpowietrzania

Adrianek20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
a jak wygląda ten regulator?i gdzie sie on znajduje bo wjechalem na podnośnik i nic nie widze.

A więc sytuacja wygląda tak: próba odpowietrzania wychodzi tak ze nie można wcale odpowietrzyć tylnego układu. Po napompowaniu układu i odkręceniu odpowietrznika pedał hamulca stoi w jednym miejscu i nie wpada w podłogę i tak jest na obu tylnych kołach. Z przodu wszytko idzie normalnie. Po odkręceniu przewodów od pompy w przypadku tylnych kół jest to samo pompa nie podaje ciśnienia na tył przód ok. Nie mam pojęcia co dalej ktoś wie co może być nie tak?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
a odpowietzasz na zdietych kołach ? auto powinno stać wtedy jesli masz korektor pusci przepływ jak masz tył podniesiony to blokuje, pompe abs odpowietrzasz kluczyk włączony bez uruchamiania silnika, ewentualnie program i procedura może być też uszkodzona pompa lub pompa absu, luzuj przewody i niech ktos wciska pedał zobaczysz do którego momentu masz przejscie płynu, podaj jakie auto i rok prd.

Adrianek20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
witam problem dotyczył e 46z 2003 roku po konsultacji z rys00, został rozwiązany , odpowietrzyliśmy pompę hamulcową przez wężyk , ciśnienie i pedał l hamulca podniósł się do maksymalnego położenia górnego luz jałowy ok 2cm, co do korektora si ly hamowania to go tam nie ma pozdrawiam

Do góry Bottom