• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

problem z dokumentem v5c

Kazek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
W-wa
Teoretycznie możesz czekać wieki... Najlepiej zadzwonić i spytać się czy wysłali...

AG 1929

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tczew
A czy wiesz moze pod jaki nr tel najlepiej zadzwonic aby podali tą wiadomosc ,PZDR

Jarek1

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Toruń
Witam, mam takie pytanie, posiadam V5C, ale mam nie wypelniona sekcje nr 6, o nowym nabywcy. chcialbym teraz dac ten dokument do tlumaczenia i tu moje pytanie, czy koniecznie trzeba dac do tlumaczenia wypelniony ten dokument czy tez nie i zrobic to pozniej? i czy w ogole go wypelniac, przeciez na umowie sa te wszystkie dane.
pozdrawiam dziekuje za odp

Jarek1

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Toruń
oczywiscie lektura ta jest mi znana

posugerowalem sie tym: "Jezeli auto kupowane bylo w UK to mamy dwie opcje. Pierwsza z nich jest wypelnienie czesci angielskiego dowodu rejestracyjnego (zwanego logbookiem lub V5C) dotyczacej danych nabywcy,"

dlatego zapytalem czy musze do rejestracji i tlumaczenia dokumentow to wypelniac

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Zdanie sie konczy wtedy gdy jest kropka a nie przecinek takze zalecam przeczytac ze zrozumieniem calosc:
ja napisał:
Pierwsza z nich jest wypelnienie czesci angielskiego dowodu rejestracyjnego (zwanego logbookiem lub V5C) dotyczacej danych nabywcy, nastepnie czesc ta z Twoimi danymi sprzedajacy lub kupujacy (zalezy jak sie dogadacie) wysyla do DVLA (urzad ktory zajmuje sie wszystkimi aspektami rejestracji samochodow w UK) po czym urzad ten wysyla na podany adres nowy dowod rejestracyjny auta.

Jarek1

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Toruń
"nastepnie czesc ta z Twoimi danymi sprzedajacy lub kupujacy (zalezy jak sie dogadacie) wysyla do DVLA (urzad ktory zajmuje sie wszystkimi aspektami rejestracji samochodow w UK) po czym urzad ten wysyla na podany adres nowy dowod rejestracyjny auta."

Ok, ale ten dowod v5c co posiadam to skad ja mam wiedziec czy on byl wysylany do DVLA? mam po prostu v5c normalny, sekcja 6 z danymi nabywny niewypelniona. czy to nalezy teraz wyslac czy jak?? bo juz sie pogubilem...:/

** Dodano: 29-07-2009, 22:06 **
Ok chyba dalem sobie odpowiedz juz:
"Druga opcja jest poproszenie sprzedawcy od jego dowod rejestracyjny (w 99% nie bedzie robil problemow jezeli wytlumaczycie ze zabieracie auto do PL) oraz spisanie dwujezycznej umowy kupna sprzedazy ktora pozniej bedzie nam potrzebna w Polsce do zarejestrowania auta. Umowe ta mozna znalezc tutaj"

Wiec majac niewypelnionego dowodu v5c, ale majac umowe jest wszystko ok. faktycznie zle to przeczytalem. dzieki za pomoc
pozdrawiam

darius1983

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Zgierz
pytanie o v5c

witam wszystkich
na poczatku napisze ze jestem swierzy w tych sprawach otoz ostatnio przegladalem allegro i zauwazylem ze ludzie maja auta z dokumentem v5c ale pisza ze bez prawa rejestracji.
czy to mozliwe by auto z v5c bylo bez prawa rejestracji :ke: czy ten dokument nie jest najwazniejszy przy rejestracji :ke:

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Właśnie . ... Jak masz V5 to możesz go śmiało rejestrować .

No chyba, że ktoś pisze V5 a ma pernament export .

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
błąd ludzi jak ma V5 to możesz go śmiało rejestrować . no chyba,że ma tylko new kepper .

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
darius1983 napisał:
to taki link na szybko ale jest wiele tego typu ogloszen:
mam papiery v5c bez prawa rejestracji
dosc dziwne ponizej link tak na szybko!!!

http://moto.allegro.pl/it..._2_0_kombi.html

Napisałam do właściciela auta o co chodzi. Jego odpowiedź to: "samochód nie posiada aktualnego przeglądu wykonanego w Anglii."

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Czyli jak dobrze rozumiem o tej godzinie samochód nie ma MOT'u ? :D

darius1983

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Zgierz
marlena a co ma przeglad do v5c? przeciez i tak w stosunku do aut z angli nic sie nie zmienilo nadal zerwówka obowiązuje!! :wako2:
pozdrawiam

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Ja tylko zacytowałam słowa właściciela auta.

slawekkawas

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
ŁÓDŹ
To co zaznaczyles w kołku to nie jest przeglad tylko 3 strona dowodu rejestracyjnego nic z przegladem nie majaca wspolnego , przeglad wykonywany jest na osobnej kartce ,tak wiec przeglad zerowy i identyfikacyjny w Polsce i tak musiasz zrobic po przekladce .

Do góry Bottom