• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prawo do rejestracji w 2012 roku

englandman69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam
kumpel chce sobie kupić autko z anglii - ruszona lekko podłużnica i próg i już dokument v963 . Obiło mi się o uszy, że w kilku urzędach w PL można rejestrować takie autko naprawione, z przełożoną kierownicą i po przeglądzie - i tu 1 pytanie gdzie dokładnie można zarejestrować - chodzi o liste dokładną jeżeli znacie . a 2 pytanie czy wchodzi teraz takie prawo, że będzie można od stycznia 2012 rejestrować wszędzie na ten papier czy po prostu słyszałem plotkę . z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam
a jeszcze 3 pytanie ile kosztuje łącznie taki wyjazd do niemiec aby zarejestrować auto ? paliwo+akcyza + .... ?\

4 jeszcze jedno pytanie z czym wiaze sie zarejestrowanie w polsce ( tam gdzie bedzie mozna) na dokument v963 ? gdzie bedzie sie miescil wpis w dokumentach o tym dokumencie ? wiem ze w niemczech przechodzi jakby "reset" a u nas ? w ksiazce pojazdu czy gdzie ? i czy potem gdy juz uda sie w polsce zarejestrowac (bez wyjazdu do niemiec) bedzie mozna bez problemu w innym wojewodztwie rejestrowac czy tak samo bedzie patrzone jak na dokument v963 ?

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
w polsce juz raczej nie rejestruja na ten dokument, w niemczech zalatwisz to nawet bez dokumentow od auta. jaki rocznik autka?

englandman69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
nikt nie potrafi odpowiedzieć mi na żadne z pytań ... kurcze zależy mi na czasie ... były poruszane wątki gdzie w PL rejestrują ale nie ma nigdzie listy województw i miast ( o ile ktoś zna) i są to wątki poniżej 2010 r. a co do niemiec itp powinniście coś więcej wiedzieć .....

---------- Dodano 18-12-2011 o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano 17-12-2011 o 23:27 ----------

w polsce juz raczej nie rejestruja na ten dokument, w niemczech zalatwisz to nawet bez dokumentow od auta. jaki rocznik autka?

sory za wiadomosc wyzej nie zauwazylem ze odpisales . hmm racznik auta 2008 końcówka ? słyszałem że gdzieś jeszcze rejestrują .... to by w całej Polsce już się nie dało ? jakie są koszta wyjazdu do niemiec i co masz na myśli , że bez auta jak trzeba zrobić przegląd ? napiszesz coś więcej jak to dokładnie wygląda bardzo proszę .

englandman69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
dzwonilem do tej firmy adcentrum i niestety nie ma tam w ogóle rejestracji w niemczech a tym bardziej anglików . tylko załatwiają próbne tablice po kupnie auta w niemczech ... :( wię wie ktoś jak jechać i gdzie do niemiec żeby zarejestrować auto osobowe ?

englandman69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
czyli nie wchodzi żadna ustawa mówiąca o rejestracji tego typu pojazdu w Polsce w 2012 r. ? nikt o tym nic nie wie ?

englandman69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
a tam nie wchodzi
co rok mniej wiecej o tej samej porze

nie rozumiem za bardzo twojej wypowiedzi ? Pytam się czy nie wchodzi w życie ustawa pozwalająca na zarejestrowanie pojazdu z dokumentem V963 oraz z przełożoną kierownicą i zrobionym badaniem technicznym ?

Do góry Bottom