• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Potrzebuje rady !!!!

Przemyslaw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
southamton
Witam wszystkich.Nie moge uzyskac konkretnyh informacji mianowicie chcem w uk kupowac auta i tu je rozbierac dalej wyslac do pl jak to zrobic zeby mialo to rece i nogi ? Czy zlomowac auto i odkupowac czesci? To rozwiazanie bedzie wlasciwe doradzcie mi moze jest jakas inna prosta forma ,chcialbym byc czysty z urzedami normalnie placic podatki, bede wdzieczny za pomoc

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Więc musisz się dowiedzieć na jakiej zasadzie działają firmy w UK, które zajmują się handlem częściami. Na tym forum szybciej dowiesz się raczej jak ogarnąć temat eksportu aut z UK. A temat jest prosty nawet bez zakładania firmy. Kupujesz auto i zgłaszasz export w UK. robisz dalej co chcesz. przewozisz części lub całe auto oczywiście jeśli nie chcesz go rejestrować.

Przemyslaw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
southamton
ok ale chodzi o to ze ja mam juz dzialalnosc i chcem koledze w pl sprzedawac czesci jak udokumentowac skad ja mam te czesci reszte mam dopieta , dzieki

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
nikt tu ci nie powie jak doklanie masz to zalatwic
wpadnij do skarbówki i popytaj

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
raczej angole nie beda zadowoleni z tego że bedziesz rozbierał auta na swojej posesji, wiem że kiedyś był problem z myciem auta na ulicy nie mówiąc już o jakiś naprawach, popytaj raczej w ukeju jakiegos biura rachunkowego bo fakture wystawisz ale musisz mieć też zakup, żeby robić takie rzeczy oficjalnie musisz mieć stacje demontazu, czyli beton min 15cm pojemniki na odpady, umowy na recykling i mase innych

Przemyslaw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
southamton
tak wlasnie z tym recyklingiem sa cyrki jak wszedzie mam zorganizowana duza hale i goscia ktory kupi pozostalisc po aucie i wyda mi zaswiadczenie dla dvla ze jest zezlomowany tylko nie wiem jeszcze jak zorganizowac faktore na czesci...

Przemyslaw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
southamton
nie ..brakuje mi tylko opcji jak zalatwic sobie papier na sprzedane czesci...wszystko dookola juz zorganizowanemyslalem zeby pogadac z gosciami skupujacymi wraki wystawiaja papier do dvla czyli rozbieram swoje auta sprzedaje mu bude i automatycznie kupuje czesci od niego te rozebrane ale nie wiem czy kogos takiego znajde..

cezar-81

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
london
www.facebook.com
pwoem ci ze jestem ciekawy jak to zrobisz sam zajmuje sie exportem aut z uk spzedaje tez auta nadajace sie na czesci i powiem ze interes na tym jest czy to wysylasz do PL czy w UK

jakbys mial jakies ciekawe auta ktroe nie nadaja sie na rozbiranie to daj znac moze kupie cale od ciebie

Soldier13

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
do mnie przyjedzie gosc z całym autem w czesciach 6-7listopada to zagadam do niego jak on to robi, to polak który rozbiera tam auta i zwozi do polski, kaste chyba złomuje, nie wiem, postaram się wybadać :)
teoretycznie jest na tym interes bo transport całego auta jest drogi i jak przywieziesz mi do polski całe auto w częściach to ja mam mniej roboty, aby pakować i wysyłać,
ale musisz to też robić z głową, bo jak będziesz takie zestawy części okradał(nie wyślesz wszystkiego) to nie będziesz miał stałych klientów :)
jak bedziesz miał dobre ceny to nawet ze mną moze coś się dogadamy, napisz prywatną wiadomość :)

mateo9300

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Manchester
Ciekawy temat. jeśli możesz to powiedz jak rozwiązałeś problem ze zużytymi płynami po rozebranym aucie i czy to się kalkuluje bowiem wiele części bardziej opłaca się sprzedać w UK niż wysyłać do Polski.

Do góry Bottom