• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Potrzebna pomoc - VW Bora 2.3

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Witam wszystkich. Czy ktos pamieta jakie kable ida do wlacznika stopu w pedale hamulca w borze? Zostaly mi tylko 2 wolne kable (brązowo bialy i bialo zielony). Nie wiem czy to te kable poniewaz nie mam wtyczki. Zreszta dziwne jest to ze w tym wlaczniku stopu sa 4 piny a mi zostaly tylko 2 kable( Nie mam poprzedniego wylacznika od starych pedalow, moze tam byl taki na 2 piny ) . Czy ktos sie orientuje czy te 2 kable napewno sa od stopu (nie mam mozliwosci podlaczenia akumulatora) ??? Jesli beda one od stopu to czy stop bedzie swiecil kiedy sa zwarte czy kiedy sa rozwarte?

daniel79

Gaduła
Punktów
0
Miasto
hrubieszow
zalezy jaki silnik
z tego co podales wydaje sie ze to kable od czujnika pedalu sprzegla
Do czujnika pedalu hamulca dochodza 2 lub 4 przewody i czesc z nich powinna byc koloru czerwonego z paskiem lub bez
Musiales chyba gdzies zapodziac wtyczke od tego czujnika

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
No to jest rzeznia. Odrazu powiem ze opcja ze zdjeciem deski odwijaniem wszystkich wiazek i szukaniem tego kabla zostawiam na pozniej. Kabli czerwono czarnych jest dosyc duzo wiec zakladam ze to kabel plusowy zasilajacy wiele rzeczy. Wiec do wlacznika stopu wchodzi kabel czerwono czarny a wychodzi czerwono brazowy ,ktory potem idzie do zarowek stopu. (jesli sie myle to porprawic). Moje pytani brzmi czy znajde ten kabel czerwono brazowy w skrzynce bezpiecznikow?

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Rozwinąlem wiazke wchodzaca do skrz. bezpiecznikow. Znalazlem tam czerono brązowy kabel , sprawdzilem miernikiem przejscie z tym 13 bezpiecnikiem i przejscie jest. Wiec moje pytanie jest nastepujace. Czy jesli podam na wlacznik stopu jakis prad z innego czerwono czarnego kabla a pod drugie wyjscie podepne ten kabel czerwono brązowy to czy stop bedzie dzialal? dodam ze moj wlacznik ma 4 piny.

daniel79

Gaduła
Punktów
0
Miasto
hrubieszow
zasilanie mozesz sobie doprowadzic od tego bezpiecznika sam , dalej od wlacznika stopu do wiazki ktora biegnie obok klamki otwierania maski , tam zgrzane sa orginalnie kable laczace wlacznik stop i tylne lampy stop
te wolne kable co Ci zostaly musza byc od drugiego czujnika ham co daje sygnal do komp silnika ,lub skrzyni

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
czyli jesli rozumiem to tak. Rozcinam czerono brazowy ze skrzynki , puszczam go do wlacznika , potem z wlacznika do tej wiazki obok klamki? W ktore miejsca podlaczyc kable do tego wlacznika? (Sprawdzic po prostu miernikiem na ktorych robi sie przejscie po wcisnienciu hamulca?)

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
schemat bora golf

Witam. Potrzebuje schemat instalacji elektrycznej do bory lub golfa 2.3 benz. Ma ktos taki? Jesli nie to moze ktos wie jakie kolory kabli powinny isc do czyjnika temperatury na desce i do wlacznika w hamulcu ( sa tam 4 piny 2 od stopu ktore mam i zostaly dwa wolne w ktore nie wiem co podlaczyc) Dodam ze zostaly mi 2 kable ( bialo brazowy i bialo zielony) i beda one od tego lub od tego pozostalych dwoch bede szukal. Przekladke dokanczam po kims stad te problemy.

Do góry Bottom