• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Potrzebna pomoc. Bora podszybie

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Mam pytanie odnosnie podszybia a wlasciwie tego co trzeba tam zrobic? to moja pierwsza przekladka bory i za bardzo nie wiem co z czym. Wyciagnalem obudowe filtra przeciwpylkowego i zamienilem ze znajdujaca sie analogicznie po drugiej stronie bialą zaslepką w ktora wchodzi kilka wiazek. Wiazki z zaslepka przelozylem na druga strone. Szczerze mowiac myslalem ze to wszystko ale nie moge wlaozyc nowego silnika wycieraczek z mechamnizmem poniewaz zawadza mi jakies czarne pudeloko :). Czy musze to pudelko przelozyc na druga strone a kable przedluzac czy macie na to inny patent? i drugie pytanie .Co trzeba zrobic w komoze silnika oprocz przelozenia serwa z wezami, wezy pompy abs,wezy od klimy?

michahal

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biala
to czarne pudełko to komputer, należy go wyciągnąć i przełożyć mocowanie( europejskie mocowanie komputera jest odwrotne przez co komputer przesuwa się o jakieś 3 centymetry i jest wystarczająco miejsca na mechanizm wycieraczek) przerabiałem ten sam problem w weekend :)

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Aaaa no chyba ze tak :). Chyba nie dostalem tegoo mocowania z przekladką i ztad ten problem, A apropo komory silnika co jeszcze zostalo? serwo z wezami, weze pompy abs,weze od klimy juuiz mam.

michahal

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biala
z tego co pamiętam to jeden wąż od wspomagania, do tego kilka kabelków(m. in od spryskiwaczy) i chyba tyle ale niech potwierdzą fachowcy :)

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
linka otwierania maski i nie montuj silniczka wycieraczek dopuki nie przykręcisz rury pod deske,pamietaj o zaslepkach (woda) w miejscu gdzie była linka i sruba od mocowania mech.wycieraczek i rury pod deską

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Dzisiaj rano przyszedlem do garazu spojrzalem jeszcze raz na to podszybiie i stwierdzilem ,ze sie chyba nie zrozumieliśmy jeśli chodzi o to co trzeba tam zrobic . Jak juz mówilem, zamieniłem filtr z ta biala zaślepka w która wchodzą kable. I teraz zostają 3 elementy - od lewej (patrzac na przednią szybe)- okragle pudelko w ktore wchodzą 3 kable ,srebrna skrzynka z 2 wtyczkami ( okolo 50 i 30 pinów) , czarna skrzynka z 1 duża wtyczką (okolo 70 pinów). Dodam że nie mam podstawy pod komputer ani nic takiego wiec bede przerabial to co jest. Tylko co gdzie przesunac lub co zamienic tak zeby bylo najlatwiej. Probowalem przesunac tą czarna skrzynke(70 pin) w lewo i w tyl, ale raczej to sie nie uda bo mechanizm wycieraczek tam nie wejdzie napewno, no chybba ze nie mam racji. Co wy na to?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
przesuwasz tylko komtuter o 3-4 cm w lewo(srebrna skrzynka na 2 wtyczki) najlepiej kup to mocowanie koszt 5-10 zł,możesz przerobić angielskie wiercac nowe otwory ale niebedzie tylnego mocowania i komp bedzie stukał w podszybie podczas jazdy,niewiem co za puszke na 70 pin masz u siebie,zrob fotke bo pierwsze słysze o takowej

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Znalazlem to w internecie poniewaz nie mam mozliwosci zrobienia teraz zdjecia. Moj jest identyczny. Sa tam 3 rzedy pinow ktorych jest w sumie 66 i 2 grubsze czyli 68. Wielkosc tej skrzynki jest mniejwiecej taka jak komputera i znajduje sie ona po prawej stronie czyli tam gdzie teraz powinien byc mechanizm wycieraczek. Dodam ze to bora 2.3 benz automat.

Załączniki

• img.jpeg
    img.jpeg
    23,7 KB · Wyświetleń: 16

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
no to sie sprawa wyjasniła to sterownik skrzyni możesz go dać koło filtra

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie kostek nie tnij,jak odwiniesz wiązke z izolacji to poukładasz wszystko,

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
żeby była jasność --- obudowę filtra zakładasz europejską -- a nie przenosisz angielską na drugą stronę!!

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
bardzo słuszna uwaga,Marku nie wspomniałem koledze o tym bo dla mnie to oczywiste że trzeba dać europe mysle że i tak nie dałby rady załozyć angielskiej

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
da się rade -- ale potem podszybie nie wejdzie

karol89009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chodzież
Okej dzięki bylo tak jak mowiliscie. Widac ze nie od dzisiaj bawicie sie tymi klockami :) Pozdrawiam

Do góry Bottom