• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ponowna rejestracja w UK - anglika zakupionego w PL (już wyrejestrowanego w UK)

44mt

Nowy
Punktów
0
Witam,
proszę o wyrozumiałość, jestem nowy na tym forum, nie posiadam wiedzy a sprawa jest bardzo pilna, dlatego też proszę o odpowiedzi.
Aktualnie przebywam w PL. W UK otworzyłem firmę i rozglądam się za samochodem z kierownicą po prawej stronie. Rzuciło mi się w oczy ogłoszenie samochodu, który jeździł w UK - a teraz jest do kupienia w Polsce (to bardzo mi ułatwia sprawę). Jest jedno ale... Auto zostało wyrejestrowane w UK przez właściciela i zostało przeznaczone na eksport do Polski. Czy kupując ten samochód - mogę ponownie zarejestrować go w UK ?

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

~44mt

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Zapewne możesz , nie jestem pewien tylko czy nie bedziesz musiał auta przyprowadzić na potwirdzenie vinu itp , czyli laweta do UK i bez sensu cały temat. Anglików w PL jest masa i kup sobie lepiej auto bez exportu.

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
44mt będziesz potrzebował dowodu rejestracyjnego z innego kraju jeżeli auto zostało wyrejestrowane w UK ( taki bzdurny przepis unijny )
lepiej będzie jak zarejestrujesz auto w PL, wykupisz ubezpieczenie na max 6mc potem zarejestrujesz auto W UK ponownie na polskich dokumentach.
W ten sposób do max 6 miesięcy nie będziesz musiał rejestrować auta w Anglii i masz tańsze polskie ubezpieczenie i nie musisz płacić tax,( za to masz opłaty rejestracyjne polskie do zrobienia ) po 6 miesiącach masz obowiązek przerejestrować auto na tablice UK.

Do góry Bottom