• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompka sprzęgła czy pasuje z Angola

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
Witam

Czy do Europy podejdzie pompka sprzęgła z Angola czy trzeba kupić z Eu ?

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
Ach - zapomniałem o autku - chodzi o pompkę sprzęgła w Passacie B5 FL

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
angielską możesz sobie zostawić na części, często padają uszczelniacze na tłoczku i pompa przepuszcza wtedy możesz przełożyć te części z angielskiej

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Temat przerabiany, nic z tej pompki nie będzie,na części również

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
Akurat uszczelnienie czy tłoczek są takie same wymiana tych elementów zajmuje chwilę więc jak pompka przepuszcza to po co kupować nową skoro starą można zregenerowac a w necie 95% to angielskie a to co eu to przeważnie w nienajlepszym stanie Proszę o zamknięcie tematu

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Dreke to wszytsko wymienia na nówki. Będzie się bawił w zmiane uszczelnienia.

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Niestety tłoczek jest minimalnie dłuższy i nie ma opcji żeby pasował, uszczelnienia oczywiście pasują

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
A jednak pasuje i dobrze działa - przynajmniej ja poskładałem z dwóch jedną sprawną (z anglika i eu) - do EU włożyłem tłoczek z angola.

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
A jednak pasuje i dobrze działa - przynajmniej ja poskładałem z dwóch jedną sprawną (z anglika i eu) - do EU włożyłem tłoczek z angola.
nie znam sie na tych pomkach i nie wiem czym sie roznia, ale wiem z doswiadczenia mojego taty 1946rok(nikt mu nic nie przetlumaczy), jak zaczal kombinowac z vivaro i przerabial angielska pompke sprzegla na lhd, nie wiem czy nie kosztowalo go to wiecej niz nowa w serwisie, nie wspomne o czasie operacyjnym na przystosowanie tej pompki. skonczylo sie na tym ze te szpaty po dwoch tygodniach sie rozlecialy i cale szczescie ze to sie stalo na miejsu. same czesci moze i pasuja, tylko czy napewno??? to ze narazie dziala to nie znaczy ze bedzie ok. mysle ze w twoim przypadku bedziesz zadowolony

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
Oczywiście poczekamy i zobaczymy - jak na razie czas poświęcony na złożenie jednej sprawnej to 10 minut więc niewiele ryzykuję - jak się rozpadnie to kupię nową za 130 PLN, ale oczywiście czas pokaże - jednak jak na razie odpowietrzyła się dobrze i bezproblemowo, a gdyby miały być problemy to wyszły by już przy odpowietrzenie - tak miałem gdy przekładałem Lagunę gdzie też funkcjonuje podobna pompka i nawet drobna nieszczelność czy niedokładność montażu od razu wyszła przy odpowietrzenie sprzęgła (potem się śmiałem że na walkę z odpowietrzeniem sprzęgła poświęciłem więcej czasu niż na całą przekładkę którą w przypadku Laguny można wykonać w jedną dniówkę ...).

Drekke ma trochę racji bo w zasadzie nie ma sensu męczyć się z kombinowaniem z dwóch ale mnie do tego zmusiła sytuacja - po prostu okazało się że ta którą kupiłem ma skrzywiony trzpień, a auto miałem rozbebeszone i jak to typowy Polak musiałem coś wykombinować.

Ostatnia edycja:

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
akurat przy wymianie tych uczelnień i tłoczka nie ma jakiegoś kombinowania jak w poście wyżej, wyjmuje się jedne cześci i wkłada drugie, zatrzaski wszystko dobrze trzymają także nie ma ryzyka że coś się rozpadnie

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
Oczywiście że pasuje trzeba tylko dosyć mocno ścisnąć aby wszystkie zatrzaski chwyciły.

Do góry Bottom