Anna519
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam, pisze odnośnie problemu z wykupieniem Taxu. Moja sytuacja wygląda nstępująco- jestem dziewczyną, mam 20 lat, przyjechałam do Anglii na wakacje i z pomocą mojego znajomego kupiłam tutaj auto -Mazda 6s, 2007rok- niestety mój znjaomy był na tyle rzetelny, ze dokładnie sprawdził mój samochó natomiast mniej jego stronę prawną i tym sposobem zostałam z fajnym samochodem, bez insurancu i ważnego taxu. Samochód jest bezpieczny, stoi na podjeździe ale za dwa, trzy tygodnie planuję powrót do Polski i chciałabym zacząć załatwiać papierkowe sprawy. Wiadomo, poniżej 21 roku życia koszt ubezpieczenia jest okropny, tymczasowe ubezpieczenie nie wchodzi w grę bo muszę wykupić TAX- może któryś z Was ma jaki kolwiek pomysł na wyjście z tej beznadziejnej sytuacji? Na prawdę nie mam pojęcia co mogę zrobić, do kogo się zwrócić.
Dodam, ze mam znajomego który pracuje w firmie transportowej i jeździ na tirach. Wiem, że ma ubezpieczenie full jednak nie wiem czy to ma jakieś znaczenie dla mojej sytuacji, bardzo prosze o pomoc!
A.
Dodam, ze mam znajomego który pracuje w firmie transportowej i jeździ na tirach. Wiem, że ma ubezpieczenie full jednak nie wiem czy to ma jakieś znaczenie dla mojej sytuacji, bardzo prosze o pomoc!
A.