• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 407

konrad640

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Czytałem na forum że Peugeot 407 ma ścianę grodziową uniwersalną, czy dotyczy to również Peugeota 407 sw ?

Na innych forach przeczytałem, że po przystosowaniu samochodu do jazdy prawostronnej, są problemy w naprawą/częściami/śrubami calowymi. Nie dotyczyło to bezpośrednio tego samochodu, ale wole zapytać się was. Czy to prawda i jakie różnice pozostają po przerobieniu Anglika (względem wersji Europejskiej) ?

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Nie ma znaczenia czy to kombi czy inny typ nadwozia
Ściana jest uniwersalna
Śruby są normalne (nie spotkałem się z calowymi)

Auto po przekładce nie do poznania

Wczoraj oddaliśmy takie autko po przekładce

Pozdrawiam
Rafał

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Paują
Nie ma części robionych na UK
Każda cześć w danym modelu nie zależnie od kraju docelowego jest taka sama

Rafał

ghostwriter

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Tarnów
zweckform napisał:
Śruby są normalne (nie spotkałem się z calowymi)

nie do końca z tymi śrubami, owszem są normalne ale wszystko zależy gdzie auto jest składane, jak we Francji to ok, ale z tego co mi wiadomo w Anglii też składają peugeoty wysyłają na Irlandię. więc trzeba uważnie się przyglądnąć bo niektóre egzemplarze można spotkać z śrubami calowymi

a co do świateł przeciwmgłowych z tyłu, nie trzeba kabli przekładać, światło jest z dwóch stron

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Kurde widać zbyt mało aut zrobiłem bo jakoś nie miałem do czynienia z calakami
Zresztą nawet jak by były calowe śruby to jaki to problem?

Rafał

N

niko123

zweckform czy bezpieczniki faktycznie w 407 zostają po lewej stronie .. czy masz jakies czesci lub namiary do kogos, bo potrzebuje pare drobiazgów

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Tak bezpieczniki zostają
Elektryki w tym aucie prawie się nie rusza

Co do części podeślij listę a zobaczymy co da się zrobić

Rafał

KRISp

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Czyli auto jest tak proste w przeróbce, że śmiało można dać auto dobremu blacharzowi? ;->

Widziałem ostatnio u blacharza jak wstawiał słupek z progiem do C5 i auto było w środku gołe, więc jeżeli coś takiego poskładał to z takim 407 powinien sobie poradzić? ;->
Dodatkowo mając taki opis jak w innym wątku na tym forum? :)

blackurant

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bilgoraj
witam!!

odnosnie przekladki 407 czy trzeba zmieniac silniki wycieraczek czy wystarczy przesterowanie peugeot planet

podobna sprawa tyczy sie sterowania szybami i lusterkami czy trzeba przemieniac kable czy wystarczy przeprogramowac ??

pozdrawiam

pire221

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Skierniewice
Proszę o podpowiedz czy jeśli kupie 407-ke bez nawigacji i ze zwykłą klimatyzacja to można kupić "przekładkę" z navi i z dwustrefowa klimą. Nie będzie z tym problemu podczas przekładania, czy może musi być identyczna jak w angliku?

ghostwriter

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Tarnów
pire221 napisał:
Proszę o podpowiedz czy jeśli kupie 407-ke bez nawigacji i ze zwykłą klimatyzacja to można kupić "przekładkę" z navi i z dwustrefowa klimą. Nie będzie z tym problemu podczas przekładania, czy może musi być identyczna jak w angliku?

Chcesz kupić przekładkę na podmianę tzn: chcesz wziąć nawigację i klimę dwustrefową i przełożyć do swojej wersji bez nawigacji i dwustrefowej klimy, czy tylko chodzi Ci o konsolę czy będzie pasować??

pire221

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Skierniewice
Dokładnie o to chodzi, i czy będzie działało wszystko.

Czyżby nikt nie znał odpowiedzi na moje pytanie :-(

Ps. Autko już kupione :)

Do góry Bottom