• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 407

tomas190177

Bywalec
Punktów
0
Miasto
leeds
zapalily mi sie kontrolki od abs i esp ze nie dziala oraz fap po odpaleniu i po minucie gasnie czy to moze byc brak tego plynu i czy sam go jalos doleje

ghostwriter

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Tarnów
Dolać płynu sam, to dolejesz, ale jak nie masz Planet'a to nic to nie da bo trzeba zresetować kalkulator dodatku, jak go nie zresetujesz to komputer dalej będzie pokazywał brak płynu. A ABS/ESP jest wiele możliwości, trzeba komputerem sprawdzić i odczytać błędy, może czujnik ABS na kole, czujnik skrętu koła kierownicy itp .....

tomas190177

Bywalec
Punktów
0
Miasto
leeds
to ze plynu nie mam to juz wiem wlasnie na kanale bylem a jakby calkiem fapa wywalic i nowy program wgrac. a z ty abs to bylo tak ze raz mignol a pozniej po 2000km wczasie jazdy sie zapalili swiec do tej pory

---------- Dodano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

a czy to prawda ze najlepiej tankowac do pelna i wyjezdzac prawie do zera po dolaniu tego plynu jaki to koszt i gdzie to zrobic moze lepiej fapa calkiem usunac i nowy program wgrac

ghostwriter

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Tarnów
Pewnie czujnik na kole padł. podłącz komputer i zobaczysz, a płyn w serwisie wymieniają, ale tam drogo poszukaj w internecie może znajdziesz taniej, kiedyś w serwisie krzyczeli 300 zł za litr płynu, nie wiem jak teraz to wygląda- do pojemnika wchodzi Ci około 5 litrów a płyn nazywa się EOLYS- są 2 rodzaje- jeden chyba chyba zielony a drugi biały ( nie jestem pewien), musisz sprawdzić jaki jest u Ciebie, wlewali w zależności od roku auta ale nie pamiętam jak konkretnie.

---------- Dodano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Już znalazłem :
EOLYS DPX 42 - stosowany w pojazdach wyprodukowanych do 11/2002 (biały) oraz
EOLYS 176 (zielony) stosowany w pojazdach produkowanych później)

bora70

Nowy
Punktów
0
Miasto
białystok
dzisiaj dolałem litr DPX 42 do swojego peugota607 2000 r , dollewka to nic trudnego. W aso w Białymstoku zaśpiewali 300zł - mało ich śmiechem nie zabiłem. Żeby dolać trzeba podnieść tylnie lewe koło, zdjąć nadkole i pod nim znajduje się przedłużka do podłączenia wężyka znajdującego sie w komplecie z płynem.Fakt że to samociek i długo ścieka ( mi zajeło to godz) ale za free. Oczywiście trzeba zdjąć odpowierznik od zbiornika. I oczywiście rzeba zresetować ilość płynu programem - kumpel użył IDS. A potem już tylko po piwku he he

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
---------- Dodano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

"a czy to prawda ze najlepiej tankowac do pelna i wyjezdzac prawie do zera po dolaniu tego plynu"
tez tak slyszalem ze autko przy kazdym tankowaniu pobiera dawke plynu i czy zatankujesz 10l czy 70l to dawka i tak jest pobrana, tak mi tlumaczyl znajomy elektryk. PSA przesadzilo z cenami tego plynu, nie wiem jak teraz to robia ale mam vw crafter i tam leje zwykly adblue i do tego zbiorniczek jest pod maska. dolewanie jest bez zadnych problemow

bora70

Nowy
Punktów
0
Miasto
białystok
tak najlepiej wyjeżdżaj do końca . U mnie trzeba zatankowac powyżej 7 l żeby system zadziałał a im rzadziej to lepiej

Do góry Bottom