• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 307- szyby lusterka

lukkii

Początkujący
Punktów
1
Witam

Jestem w trakcie przekładki peugeota 307. Mam problem z szybami i lusterkami bocznymi. Pozamieniałem instalacje z lewych drzwi do prawych (same kable) i nie działaja mi lusterka ani szyby. Na forum znalazlem ze trzeba zmienić lub przerobić moduł szyb. Ale nie wiem gdzie on sie znajudje ani jak go przerobić.

Z Góry dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
auta przerabiacie a nie wiecie gdzie jaki modół jest
w drzwiach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lukkii

Początkujący
Punktów
1
Dzięki za odpowiedzi. Przerabiacie kiedys musi być ten pierwszy raz. Nigdy nie mialem doczynienia z peugeotem. Wiec po prostu nie wiedzialem. Podejzewam że ty wiedziales wszystko odrazu i nikogo nie pytales przy przekladce (pierwszej).

Pozdrawiam

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
jasne ze tak
przeciez jak wymieniales wiazke to chyba widzisz ze sa sterowniki

lukkii

Początkujący
Punktów
1
A wiesz moze jak te strerowniki przerzucic z anglika na europe? Siedziałem nad tym 3h i nie moge dojsc. Lusterka dzialaja lewa prawa (a raczej odwrotnie ale przelacznik odwroce) a silniczki od szyb nie chcą ruszyc przekazniki w modułach pukaja. (oczywiscie odwrotnie prawa lewa lewa prawa) ale tak jak by nie mialy sily ruszyc na sucho bez szyb. Pozdrawiam

bercik1810

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubiń
A wiesz moze jak te strerowniki przerzucic z anglika na europe? Siedziałem nad tym 3h i nie moge dojsc. Lusterka dzialaja lewa prawa (a raczej odwrotnie ale przelacznik odwroce) a silniczki od szyb nie chcą ruszyc przekazniki w modułach pukaja. (oczywiscie odwrotnie prawa lewa lewa prawa) ale tak jak by nie mialy sily ruszyc na sucho bez szyb. Pozdrawiam
Przy sterownikach jest trochę zabawy.Musisz przełożyć stronami te czarne "skrzyneczki" które są mocowane do silniczków szyby.Trzeba trochę pokombinować aby spasowały(docinasz mocowania)Ja jeszcze zamieniałem same silniczki ale nie wiem czy to jest konieczne.Co do lusterek to niech ci jakiś magik przeprogramuje w pplanet i wtedy sterownie lusterek będzie ok i będziesz miał sygnał pozostawionego kluczyka i włączonych świateł(niestety po przeprogramowaniu musisz wymienić sterownik szyby prawej na europe

lukkii

Początkujący
Punktów
1
Posiedziałem trochę ale dałem rade :) Moze ci moj sposob sie przyda. A kto pwiedział ze te moduły musza być przyczepione do silniczka :) przedłuzylem kable i kawalek płytki z foto tranzystorami i nie ma juz ich przy silniczkach. ew. mozna fototranzystorow nie przedluzac i tez bedzie działać. o wiele szybciej przedluzyc dwa kable niz bawic sie z pasowaniem mocowan

damian362

Nowy
Punktów
0
Posiedziałem trochę ale dałem rade :) Moze ci moj sposob sie przyda. A kto pwiedział ze te moduły musza być przyczepione do silniczka :) przedłuzylem kable i kawalek płytki z foto tranzystorami i nie ma juz ich przy silniczkach. ew. mozna fototranzystorow nie przedluzac i tez bedzie działać. o wiele szybciej przedluzyc dwa kable niz bawic sie z pasowaniem mocowan

Masz może zdjęcie jak przedłużyłeś fototrazystory albo możesz to dokładniej opisać? Z góry dzięki za odpowiedź.

Do góry Bottom