• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[Passat B6] - Licznik

albo3

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
słońsk
w tym modelu kolego licznik możesz zmienić z algielskiego na europejski i samochód odpali bez problemu:eek:kulary:

macsok

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wisznice
Mam Passata B6 z USA licznik w milach okazyjnie kupiłem tarczki do zegar za namową szwagra, który w Passacie b5 sam przekładał tarczkę i przeprogramował licznik ze skali liniowej na nie liniową, a ja teraz chce zaczerpnąć informacji czy jest taka możliwość w Passacie B6. I jeżeli jest to jak to zrobić?

macsok

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wisznice
to już wiem a co gdyby wymienić tarczę i podegrać wsad z licznika z europy (z cześć bardziej cywilizowanej z kierownicą po lewej i kilometrami ;-) ) poszło by czy nie?

tommy999

Anglikomaniak
Punktów
4
Miasto
Lublin
Więc może ja wtrącę swoje dwa slowa na ten temat. Passat B6 nie posiada immo w liczniku jednak jest zapisany w nim numer VIN i jak masz oryginalne radio i nie posiadasz kodu do niego to bedzie taki ciekawy napis "SAFE" a na angielskim będzie grało :) Jeśli posiadasz kod do radia to bez problemu możesz wymieniać licznik :) Jesli nie to albo zmieniac VIN w liczniku albo odczytywać kod z radia

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
no fajnie tylko czy wymieni licznik czy bedzie wgryfal soft EU to i tak na radiu bedze SAFE

jarekb61

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mazowieckie
no fajnie tylko czy wymieni licznik czy bedzie wgryfal soft EU to i tak na radiu bedze SAFE

Czyli jeżeli nie mam kodu radia a wymieniłem licznik to nie ma opcji żeby w jakiś sposób na tym liczniku radio mi zaczęło działać, chyba że dam komuś radio do sczytania kodu?

aro06

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
warszawa
podmieniasz vin samochodu oraz kod radia ktory siedzi w liczniku do licznika EU i bedzie dzialac.

P

piotreldiablo

A nie ma opcji jak w starszych autach zmiany vagiem kodowania mil na km poprzez zmiane xx4xx na xx1xx ? wcześniej tak robiłem. Kto zna sposób na wyciągnięcie pin radia z licznika uk ?

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Jest taka opcja,jednak tempomat nadal bedzie w milach,pin z radia wyciągnąć można u każdego elektronika samochodowego za 30-50 zł.

Spacewalker

Początkujący
Punktów
1
Miasto
LDZ/Waw
Więc może ja wtrącę swoje dwa slowa na ten temat. Passat B6 nie posiada immo w liczniku jednak jest zapisany w nim numer VIN i jak masz oryginalne radio i nie posiadasz kodu do niego to bedzie taki ciekawy napis "SAFE" a na angielskim będzie grało :) Jeśli posiadasz kod do radia to bez problemu możesz wymieniać licznik :) Jesli nie to albo zmieniac VIN w liczniku albo odczytywać kod z radia
Kolejny nawiedzony
Licznik z PASSATA B6/ CC/ B7 nie ma zadnego VIN-u a radio akurat szuka czegoś innego niz VIN z licznika, którego i tak tam nie ma.
Ale i na to jest sposób by licznik wymienić i radio działające zachowac ;)

P

piotreldiablo

Wiec powiedz jak to zrobić ewentualnie czym wyciągnąć pin a docenimy twoją wiedzę a nie mów kto jest nawiedzony ...

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Kolejny nawiedzony
Licznik z PASSATA B6/ CC/ B7 nie ma zadnego VIN-u a radio akurat szuka czegoś innego niz VIN z licznika, którego i tak tam nie ma.
Ale i na to jest sposób by licznik wymienić i radio działające zachowac ;)
Bardzo interesująca wypowiedź,proponuję przy okazji diagnozy licznika sprawdzić dokładnie,proponuję nie wprowadzać ludzi w błąd podając nieprawdziwe informacje.
Jeśli masz na to sposób to może podpowiedź koledze jak to zrobić.

P

piotreldiablo

Głupoty pisze, sam nie wie a bedzie ludzi uczył. Problem rozwiązany. Znalazłem na jednym z forum faceta, za 30zł podał mi kod tylko na podstawie numerów z nalepek.

Do góry Bottom