• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Oplata akcyzy? Jak uniknąc???

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
Witam jak w temacie mam autko w Polsce już od 2 tyg po przeróbce kierownicy i przeglądzie zerowym. Autko przywiozłem z przeznaczeniem do sprzedania. Wiec nie chce mrozić hajsu :) .Jak zrobic by akcyze zapłacił nowy nabywca? Dodam ze auto jest zarejestrowane na mnie na angielski adres. I po powrocie na wyspy wyśle kwit o exporcie . Czy wystarczy sporządzić umowę kupna sprzedaży z angielskim adresem? I ewentualnie nowy nabywca będzie musiał zrobić nowy przegląd zerowy- ponieważ na moim widnieje data badania.
Prosze o pomoc koledzy fachowcy -ja dopiero zaczynam w tej branży wiec przyda mi sie kilka fachowych info. :ke:

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
A tak z ciekawości ludzie kupują przerobione, ale nie zarejestrowane Angliki ? :wack:

hixi

Nowy
Punktów
0
Miasto
sosnowiec
w nie dlugim czasie przyjade do polski laguną jak długo moge nią jezdzic w polsce bez przerobki ubezpieczenie i e-moti mam jeszcze na 8 miesiecy od daty kiedy przyjade , według mnie oczywiscie jestem jeszcze sporo nie doinformowany ,skoro mam przegląd i ubezpieczenie moge jezdzic podatek w paliwie prawnie jest wszystko ok tylko kiera z drugiej strony i w dodatku jest to moje auto od pół tora roku i nie zamierzam sprzedawac ,co w takim przypadku nie znalazlem info na ten temat :ke:

** Dodano: 27-08-2009, 17:47 **
a :ke: jeszcze jedno czy ja mam płacic jakąś akcyze skoro auto moje jakis podatek czy cokolwiek

Do góry Bottom